Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [ Ασφάλεια] Κλείδωμα σε επίπεδο χρηστη (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/3880-kleidoma-se-epipedo-xristi.html)

artchrist73 18-10-15 12:58

Κλείδωμα σε επίπεδο χρηστη

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα σε όλους και όλες του φόρουμ!!!
θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει σε ένα απλό παράδειγμα σχετικά με την ασφάλεια κλειδώματος μιας βάσης που θέλω?

Βασικά ήθελα να έχω administrator user1 & user2 σε επίπεδο ασφαλειας αλλα δεν μπορώ να το καταλάβω πως μπορώ να επιλέξω την απαγόρευση.
Έχω φτιάξει μια βάση και αν ήτανε το δυνατόν πάνω στην ίδια βαση να έχω το παράδειγμα μπας και ξεστραβωθώ και καταλάβω τι γίνετε.

1) Ο administrator να έχει πρόσβαση στα πάντα ως επίπεδο

2) ο user 1 & 2 να έχει πρόσβαση μονο στις φόρμες και πουθενά αλλου,η αν είναι το δυνατόν
να καταχωρεί να διαγραφή και να επεξεργάζεται κάποια δεδομένα ως απλός χειριστής θα
ήτανε καλύτερα.

Εφόσον δεν μπορώ να κλειδώσω με νβα κώδικα δεν υπάρχει κάτι που να κλειδώνει τους πίνακες και έτσι αποφάσισα με αυτό το τρόπο χωρίς να έχω άλλη επιλογή...
Σίγουρα είναι πιο ασφαλέστερο εκτος αν έχει να μου προτείνει κάποιος κάποιο άλλο τρόπο κλειδώματος όσο αναφορά τους πίνακες και όχι μονο τους πίνακες αλλα και τις λειτουργικές μονάδες.

Έχω έτοιμη μια βάση με παράδειγμα κάτι πολύ απλό !!

:worthy::pchit:

alex 18-10-15 17:46

Αντώνη καλησπέρα
Αυτό που ζητάς με την διαχείριση της βάσης με τα δικαιώματα περιέχεται στο δείγμα που σου παραθέτω.Όσο για την ασφάλεια της βάσης με τους πίνακες το ασφαλέστερο είναι να διαιρέσεις την βάση και να έχεις ξεχωριστά τους πίνακες.Υπάρχει και κάτι άλλο νομίζω είχα ανεβάσει παλαιότερα με κωδικό κλειδώνεις όλο το παράθυρο οπότε δεν εμφανίζεται το παράθυρο περιήγησης.Όσο για τα Modules εάν κάνεις την βάση MDE δεν μπορεί κανένας να δει τον κώδικα.
Στη βάση που έστειλα με το όνομα Αλέξανδρος είναι ο Admin αυτός βλέπει τα πάντα και τα διαχειρίζεται.Με κάθε όνομα παρακάτω έχει λιγότερα δικαιώματα και τελευταία ο επισκέπτης μόνο βλέπει και δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Κοιταξέ το και μελέτησέ το και προσάρμοσε την βάση σου πάνω στο μοτίβο αυτό.
Κατέβασε από εδώ
https://drive.google.com/file/d/0Byr...ew?usp=sharing
CODE: [arta]
Καλή επιτυχία.

alex 18-10-15 22:23

1 Συνημμένο(α)
Αντώνη καλησπέρα!!

Στη βάση που σου παραθέτω μπορείς να κρύψεις τους πίνακες και όλα τα αντικείμενα από το παράθυρο περιήγησης.

Με Admin CODE: [arta] , Με User: [alex]
A) Όπως είναι τώρα εάν ανοίξεις την βάση με Shift σου εμφανίζει το παράθυρο.
Εάν στη φόρμα που εμφανίζει Disable bypass key το πατάς και εμφανίζει Enable bypass key .Τότε κλειδώνει το παράθυρο περιήγησης .Πατάς Quite Form βγαίνεις και ξανά μπαίνεις με Shift και δεν εμφανίζει τους πίνακες και όλα τα αντικείμενα.

B) Τώρα εάν θέλεις να κάνεις διαχείριση μόνο: ο Admin να βλέπει τους πίνακες και όχι ο USER ο απλός χρήστης τότε μπορείς στους πίνακες να τσεκάρεις μόνο το Allow by pass Key που βρίσκεται στον Admin και να ξε τσεκάρεις το Allow by pass Key που βρίσκεται στο User τότε με κρυμμένο το παράθυρο περιήγησης δεν εμφανίζει κανένα αντικείμενο πατώντας το Shift αλλά δεν εμφανίζει το Enable/Disable bypass key στη φόρμα όταν μπαίνεις με τον User(Χρήστη).
Θα το εμφανίζει μόνο όταν μπαίνεις με τον με τον Admin.
Οπότε να μια άλλη λύση του ζητούμενου.

Χρήστος 18-10-15 23:41

Η βάση (απ' το google drive) δεν μου ανοίγει! χτυπάει σε 2 σημεία....έχεις κάτι υπόψη σου;

alex 19-10-15 00:23

1 Συνημμένο(α)
Χρήστο δες τα Reference
Αλλά αυτό το σημείο που σου βγάζει σφάλμα το αφαίρεσα για να μην είναι η βάση μεγάλη.Αφαίρεσε τις 2 φόρμες frmFoldersExample και frmFoldersExample1 και δεν θα έχεις πρόβλημα.

Χρήστος 19-10-15 07:42

όχι Αλέξανδρε....κολλάει και κλείνει.....

alex 19-10-15 14:51

Χρήστο εμένα δουλεύει κανονικά .
Δεν ξέρω αν με το ανέβασμα αλλοιώθηκε

Χρήστος 19-10-15 15:19

οκ...μάλλον σχετίζεται μ' εμένα!

artchrist73 20-10-15 21:19

Alex εδώ κάτι δεν πάει καλά η εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι.
Αν τραβήξω από μια άλλη βάση τη βάση που έστειλες ως εισαγωγή πολύ εύκολα θα πάρο πίνακες και λειτουργικές μονάδες έτσι δεν είναι?
Δεν βλέπω κάποια προφύλαξη Alex ευχάριστο για το παράδειγμα όμως.
Για εμενα είναι το ζητούμενο να κλειδώσω πίνακες και λειτουργικές μονάδες από την εισαγωγή,γιατί αν δεν υπήρχε η εισαγωγή όλα ok είδη είναι κλειδωμένη η βάση μου.

Επειδή είναι λογικό και είμαι άσχετος αν κάτι δεν λέω σωστά διορθωστε με.Κρίμα πάντως έχω φτιάξει κάτι πολύ καλο και έχω παιδευτεί,απλά ήθελα τη διαφύλαξη της βασης,με καλύπτει το κλείδωμα πινάκων και λειτουργικών μονάδων μεχρι εκει.Το ότι μπορεί να το ανοίξει κάποιος ίσως μπορεί αν κλειδωθεί όπως λέω,σίγουρα θα παιδευτεί θανάσιμα όμως και με κόστος για να το κανει.

Χρήστος 20-10-15 21:54

Αν σπάσεις τη βάση σε 2 κομμάτια Back-End (Πίνακες) και Front-End (Υπόλοιπα)
και
προστατέψεις με κωδικό την be
και
μετατρέψεις την fe σε .accde ή .mde
δεν εξασφαλίζεις "καλή" προστασία?

alex 21-10-15 08:50

1 Συνημμένο(α)
Αντώνη καλημέρα.
Ίσως δεν κατάλαβες τη φιλοσοφία της βάσης.
Σου στέλνω την βάση χωρίς να ξέρεις τον κωδικό του Admin.
Ξέρεις μόνο το κωδικού του User [alex]
Δοκίμασε να μου πεις εάν μπορείς με Shift να δεις τους πίνακες και την λειτουργική μονάδα αν και η βάση δεν είναι MDE.Εάν μπορέσεις να την δεις πες μου
Θα μου πεις υπάρχει πρόγραμμα που βρίσκει τους κωδικούς των βάσεων.Θα σου πώ ότι βρίσκει τους κωδικούς των βάσεων της access .
Αλλά υπάρχει και άλλος τρόπος να έχεις κρυφό το Allow bypass Key στο Admin πχ στη δεξιά γωνία του παραθύρου της φόρμας θα πατάς στο κενό και θα σου αλλάζει σε Enable οπότε ποιός θα το ξέρει.
Μελέτησε τη βάση καλύτερα.
Σου στέλνω μια βάση που μπορείς με Shift να βλέπεις τους πίνακες και μια χωρίς.

Χρήστος 21-10-15 14:24

Αλέξανδρε, καλησπέρα...
κάτι για μένα...θύμησέ μου σε παρακαλώ, αν μετατραπεί σε mde (ή accde) μια βάση υπάρχει πρόσβαση στο παράθυρο περιήγησης;

artchrist73 21-10-15 17:05

Κλείδωμα σε επίπεδο χρηστη

Alex καλησπερα !
εγώ γιατί βλέπω το password του administrator και ειναι: 1111
ετσι δεν ειναι?
Αν κάνω λάθος ζητώ συγγνώμη δεν το έχω καταλάβει επειδή είμαι σε επίπεδο πολύ χαμηλό στο να έχω γνώση κώδικα.
Με τον ίδιο τρόπο έχω κλείδωση και εγώ τη βάση μου,απλά η διαφορα είναι πως έχω κάνει μενού να αλλάζει το password από τον user ΜΟΝΟ και όχι από τον admin
:lock2:

γιώργοςΚ 21-10-15 21:51

Καλησπέρα στην παρέα,

Έχω δοκιμάσει να κάνω εισάγωγή Αλέξανδρε σε νέα βάση με disable By-Pass Key και δουλεύει.... κάτι δεν κάνω ορθά? Δεν θα έπρεπε με την φιλοσοφία του ζητούμενου να μην..??

Απλά μια παρέμβαση...

alex 22-10-15 00:11

Καλησπέρα Αντώνη
Το 1111 το είδες από την βάση που βλέπεις τους πίνακες και όχι από την βάση που δεν φαίνονται.
Στο Γιώργο έχω να πω ναι, υπάρχει αυτή η περίπτωση της μεταφόρτωσης που μπορεί να δει κάποιος τους πίνακες .Είπαμε ο ασφαλέστερος τρόπος είναι ο διαχωρισμός της βάσης. Αυτός ο τρόπος , είναι ένα ψευτο κλείδωμα.

artchrist73 23-10-15 02:01

Ασφάλεια Κλείδωμα σε επίπεδο χρηστη

alex και απο την μια και απο την αλλη το ειδα το password.
στείλε μου μια κλειδωμένη βάση να δω αν μπορώ να το κάνω πάλι!!
Πολύ απλά θα μπορώ με την μέθοδο εισαγωγής βάσης.
Αυτό θέλω να αποφύγω Alex μου,παιδεύομαι να βρω τρόπο.
Κάποιος μου είπε εδώ μέσα να κάνω κρυφούς τους πίνακες xaxaxa έξυπνο αλλα όχι αποτελεσματικό,εγώ έχω επιλέξει τα κρυφά αντικείμενα στη βάση μου οποτε το κόλπο ωραίο μεν θα αλλα το ανακάλυπτα σε 0 χρόνο.
:sntoup:
:c015:

alex 23-10-15 14:08

1 Συνημμένο(α)
Αντώνη καλησπέρα

Η βάση αυτή δεν κάνει τίποτα περισσότερο από την απενεργοποίηση του Shift.
Οπότε όταν απενεργοποιήσουμε το Shift δεν μπορεί να εμφανισθεί το παράθυρο περιήγησης.Πολύ απλό .Έτσι δεν βλέπεις τίποτα ούτε πίνακες ούτε ερωτήματα ούτε εκθέσεις ούτε modules.Εάν εσύ βλέπεις τους πίνακες ανοίγοντας με shift την βάση σημαίνει ότι κάποια βλακεία θα έκανα εγώ και δεν την κλείδωσα αλλιώς δεν εξηγείται. Πες μου με ποιο τρόπο τους βλέπεις τους πίνακες;

alex 23-10-15 15:00

Αντώνη
Δοκίμασε και σε MDE για να δεις τον κώδικα στη λειτουργική μονάδα δεν μπορώ να την ανεβάσω εγώ σε MDE. Πες μου εκτός από την εισαγωγή της βάσης σε νέα εάν μπορείς να δεις τους πίνακες.

artchrist73 23-10-15 18:03

1 Συνημμένο(α)
Alex ναι βλεπω μονο κάνοντας εισαγωγή σε νέα βάση και αυτό είναι το ζητούμενο.Όταν λέμε κλειδώνω,κλειδώνω για τα καλά.
Το ίδιο κάνει και η βάση μου κλειδώνει αλλα άμα κανεις εισαγωγή δεν ισχύει τίποτα.
Προγραμματιστικά είναι σωστό κλείδωμα αυτό που λες αλλα είδη το έχω κάνει όπως εσένα και απενεργοποίηση του shift επίσης.
Alex χρειάζομαι την βοήθεια σου γιατί φτιάχνω κάτι για να το πουλήσω αλλα θα ήτανε κρίμα να παιδεύομαι και στο τέλος να μην έχω κάτι δικό μου,πιστεύω να κατάλαβες τι εννοώ.
Η βάση αυτή που έχω κάνει λειτουργεί με προκαθορισμένο hdd serial num οποτε δεν θα αντιγράφεται χωρίς την συγκατάθεση μου,και όλο αυτό σύστημα θα είναι online.

Έχεις να μου προτείνεις κάτι?
*.mdb είναι η βάση μου και δεν μπορεί πλέον να αλλαχτεί,θα είναι δύσκολο να γίνει αυτό και πρέπει να το ξανά κάνω από την αρχή.Δηλαδή 8 μήνες ξανά φτιάξιμο.

Λοιπόν έχουμε: username: Admin
password: 5454

username: User
password: alex

---------------------------------------------------------------------
:oooops:

να και η βαση

alex 23-10-15 21:46

Αντώνη δεν έχω κάτι σε επαγγελματικό για τη δουλειά που το θέλεις να σε βοηθήσω..Ούτε ασχολήθηκα και πολύ με το θέμα On line .Εάν όμως πρόκειται να πουλήσεις και είσαι σίγουρος ότι θα βγάλεις χρήματα αγόρασε απο κάποια εταιρεια κώδικα που να σε ασφαλίζει στο επίπεδο αυτό που θέλεις και θα τα βγάλεις τα χρήματα.

artchrist73 23-10-15 22:41

Alex ευχαριστω που ασχολήθηκες μαζί μου πάντως ok.
Το εκτιμώ πολύ!!

:045:

artchrist73 28-10-15 11:26

Χρονια πολλά σε όλους τους έλληνες ζητω η επέτειο του όχι!!
Alex τελικά το κόλπο να το πω έτσι είναι να μετατραπεί σε mde η βάση αλλα κάνοντας τους πίνακες κρυφούς.Έτσι αποφεύγουμε την εισαγωγή ακόμα και από επιτήδεια προγράμματα των hacker.
Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να επέμβεις στη βάση mde και πρέπει να την έχεις και σε mdb.
Αυτό που ξέχασα να προσθέσω είναι ότι πρέπει να υπάρχει και κωδικός πρόσβασης της βάσης από τη βάση κάνοντας την μετατροπή σε mde,εφόσον έχει φροντίσει πρώτα να περάσει στο αρχικό μενού το κώδικα που υπάρχει εδώ ως παράδειγμα --> http://www.ms-office.gr/forum/access...dedomenon.html

Alex είναι το ίδιο παράδειγμα που μου έστειλες το ποιο πάνω.

Για τη access office 2003 αυτό έχω βρει τουλάχιστον μέχρι τώρα,βεβαια δεν με ευχαριστεί ο τρόπος έχει πολλά κενά και το χειρότερο είναι ότι δεν δέχεται μετατροπή αν περιέχει πόλους πίνακες φόρμες ερωτήματα.
Αν κάποιος πάει να μετατρέψει βάση από mdb σε mde με πολλά τέτοια αντικείμενα την "έβαψε από χέρι" δεν μετατρέπεται με τίποτα

Alex και γενικά σε όλα τα παιδιά του φόρουμ ευχάριστο πολύ.

alex 28-10-15 14:26

Αντώνη καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!!

Όλες οι βάσεις μετατρέπονται εύκολα σε MDE αφού πρώτα κάνεις αποσφαλμάτωση(Debug).Η βάση που εκτίθεται πρέπει πάντα να είναι σε MDE.Παράδειγμα σε μία βάση mde που έχεις ορίσει αρχική σελίδα εμφάνισης και γράψεις την επωνυμία σου και τα σχετικά τηλ , email σε Ελληνικά δεν μπορεί να έχει τη φόρμα σε προβολή σχεδίασης οπότε του είναι άχρηστο το πρόγραμμα.Θα του είναι χρήσιμο μόνο για δική του χρήση αν το χρειάζεται.Δεν πρέπει να είναι στα Αγγλικά και Λατινικά τα κείμενα διότι υπάρχει τρόπος με κάποια προγράμματα Hex να τα βρει κάποιος εύκολα και να τα αλλάξει
Οπότε όταν εσύ θέλεις να διορθώσεις ή μάλλον να χειριστώ σωστά το λόγο ,να αναβαθμίσεις την βάση θα πρέπει να κρατάς BackUp αντίγραφο ασφαλείας σε MDB.
Με τους πίνακες και τα ερωτήματα δεν έχεις πρόβλημα.Αν και οι πίνακες θα πρέπει να είναι ξεχωριστά.Μεταφέρονται και σε MDE.
Όλες οι βάσεις δεδομένων πάντα σε προτρέπουν με το κλείσιμο της να κάνεις Backup δηλ να κρατήσεις αντίγραφο ασφαλείας , για το λόγω αυτό διότι μπορεί να κρεμάσει η βάση και εσύ θα έχεις όλα της προηγούμενης αποθήκευσης.
Κοίταξε κάποια προγράμματα που είναι σε access πως είναι σχεδιασμένα και πάρε το μοτίβο τους.

Η ώρα είναι 21:57.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2