Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [ Πίνακες ] Κλείδωμα πινάκων (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/3808-kleidoma-pinakon.html)

artchrist73 30-08-15 16:43

Κλείδωμα πινάκων

Οι πίνακες μπορούνε να κλειδώσουνε?γνωρίζει κανεις?
Δηλαδή να κλειδώνουνε ουτοσώστε να μην μπορεί κάποιος να κάνει εισαγωγή από νέα βάση δεδομένων,αυτό εννοώ αν κλειδώνουν.
Είναι πολύ βασικό να μπορέσω να κλειδώσω πίνακες εννοώ με κώδικα vba,όχι με το κλείδωμα της access,γιατί έχω απόρρητα δεδομένα γραμμένα και δεν θα ήθελα να πέσουνε σε λάθος χερια.
Αν μπορείτε να με βοηθήσετε θα σας ήμουνα ευγνώμων.:lock2:

artchrist73 05-09-15 19:54

κλείδωμα πινάκων

Καλησπέρα σε όλους και όλες!!
Υπάρχει κάτι να κλειδώσω πίνακες βρε παιδιά?
Με κώδικα θα ήθελα vba αν είναι εύκολο!!
:frown:

Χρήστος 05-09-15 20:34

Θα μπορούσες να έχεις 2 βάσεις μια front και μια Back και να προστατεύονται και οι 2 με κωδικό πρόσβασης....δεν θα ήταν μια λύση?

artchrist73 05-09-15 21:10

κλείδωμα πινάκων

μου λες να διαιρεσω τη βαση ?

artchrist73 05-09-15 23:13

Κλείδωμα πινάκων

2 Συνημμένο(α)
Ίσως εγώ δεν ζητάω σωστά αυτό που θέλω μάλλον.
Θα ήθελα την αποτροπή εισαγωγής πινακα από νέα βάση δεδομένων.
Έχω στείλει φωτογραφία ως παράδειγμα.

Αυτό εννοώ κλείδωμα,γιατί κλείδωμα έχω κάνει σε φόρμα με διαχείριση ενεργοποίησης απενεργοποίησης.
:eek:

Απλά θέλω να αποτρέψω καμια 20αρια πίνακες να μπορεί κάποιος να τα εισάγει από άλλη βάση δεδομένων.
Ειδάλλως το έργο μου πάει στραφεί και το φτιάχνω εδώ και 4 μήνες.

artchrist73 05-09-15 23:20

Μην ξεχνάμε ότι κάποιος θέλει τα δεδομένα από μια βάση και όχι το λειτουργικό της βάσης σωστά?

Χρήστος 05-09-15 23:54

Αν τους κάνεις "hide" μπορείς να τους εισαγάγεις από άλλη βάση; το δοκίμασες;

artchrist73 06-09-15 00:02

Χαχαχαχα ναι δεν πιάνει το πείραμα το έκανα,κάλλιστα μπορεί κάποιος χρηστης να εισάγει από μια νεα βάση εφόσον έχει από τις επιλογές τικαρισμενο "κρυφά αντικείμενα"

:fryingpan::fryingpan:

Χρήστος 06-09-15 00:39

Ωραία, εγώ επανέρχομαι σ' αυτό που είπα πριν, θέλεις να μου πεις δηλαδή ότι αν έχεις την Back End προστατευμένη με κωδικό, καταφέρνεις και αποκτάς πρόσβαση σ' αυτήν και αντιγράφεις τους πίνακες;
Βάλε την Back End σ' ένα φάκελο, ορίζοντας δικαιώματα για το ποιος την ανοίγει!

artchrist73 06-09-15 00:51

Κλείδωμα πινάκων

Σχετικός δεν είμαι να το εξηγήσω,έχω μια βάση που κάποιος χρηστης όταν την ανοίξει πρέπει να δώσει κωδικό,δεν έχει πρόσβαση σε τίποτα από φόρμες και τ.λ.π. έχει αποκλειστεί το δεξί κλικ επεξεργασία.Δεν ξέρω να το εξηγήσω με άλλο τρόπο.Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν κλείδωμα οι πίνακες αν κάποιος κάνει εισαγωγή από νέα βάση την βάση μου τότε έχει και το μυστικό κωδικό.
Είναι φτιαγμένο και κλειδωμένο πολύ καλά ακόμα και αποτροπή του του πλήκτρου shift η βάση που έχω κάνει.
Μεγάλος πονοκέφαλος αυτό,από τη στιγμή που έχω κάτσει ώρες ατέλειωτες με την ασχετοσύνη μου που κουβαλάω.

βασικά αυτό έχω κάνει :042: αν δεν κλειδωθεί!!!

Spirosgr 06-09-15 00:54

Καλημέρα
Με απλά λόγια, ουσιαστική προστασία, στα προγράμματα office,
δεν υπάρχει με καμιά μέθοδο.
Αν θέλει κάποιος, και έχει την γνώση, τα παίρνει όλα ό,τι και να κάνει κανείς.
Βάλε μια φόρμα με username & password
δώσε τις εξουσιοδοτήσεις που θέλεις, ώστε να αποτρέψεις τουλάχιστον,
τους πολλούς «τυχαίους» εισβολείς και μετά από αυτά προσευχή...

artchrist73 06-09-15 01:15

Spirosgr ναι οκ αλλα δεν μπορεί να μην υπάρχει κάτι πάνω σε αυτό το θέμα.Γνωστό αυτό το κλασικό κλείδωμα αλλα είναι αλλιώς να έχεις δικό σου interface σε μια βάση που προορίζεται γιa να πουληθεί.
Δυστυχώς δεν έχω τη γνώση αλλα ευχαριστώ που ασχοληθήκατε μαζί μου,το εκτιμώ πολύ όπως πάντα.
Αν βρω κάτι θα το αναρτήσω...

:handshake:

artchrist73 13-09-15 20:33

Παιδια βοηθεια ξερει κανεις κατι για το θεμα?

artchrist73 11-10-15 11:31

Πίνακες Κλείδωμα πινάκων

Καλημέρα σε όλους!
Σχετικά με το θέμα γνωρίζει κάποιος αν το office 2007 κάνει κλείδωμα στους πίνακες?

:topic_closed:

artchrist73 26-04-16 01:03

Πίνακες Κλείδωμα πινάκων

Τελικά παιδευτικά λίγο αλλα βρήκα την απόλυτη λύση κλειδώματος αρχείου mdb mde που κυριολεκτικά με 2-3 κίνησης κλειδώνει βάσης δεδομένων.
και ήτανε πολύ απλό δεν ρώτησα πουθενά αλλα ξαφνικά το βρήκα εντελώς τυχαία.

Στην ουσία μετατρέπει μια βάση σε executable αρχείο δηλαδή exe.
Δοκίμασα δεν χρειάζεται αφού γίνει η μετατροπή να έχεις εγκατεστημένο πακέτο office.
Όμως χρειάζεται να έχει τρέξει το αντίστοιχο runtime access τhς έκδοσης με το οποιο την έχει κατασκευαστεί η βαση του.

δεν ξερω αν το κάνει compiler αλλα αυτό δεν με αφορά.

μετατρέπει κάθε είδους βάση δεδομένων microsoft office
είτε mdb είτε mde και το κάνει σε όλες τις version.

Δημιουργεί και ορίζει περίοδο χρήσης της βάσης με βάση ημερομηνίας.

Και μην ξεχνάμε πως αποτρέπει το shift εκτος αν το ορίσουμε να το επιτρέπει.

Δημιουργεί αυτόματο backup,πολύ σημαντικό επίσης !!

Εγώ πάντως δίνω τη λύση σε όσους και όσες θέλουνε να έχουνε απόλυτο κλείδωμα μιας βάσης ανεβάζοντας το αρχείο μετατροπέας.
Επίσης έχω ανεβάσει το ίδιο για όσους ασχολούνται και για το excel.
Με ιδιαίτερο σεβασμό προς τους ανθρώπους που με έχουνε βοηθήσει φυσικά εδώ στο forum
:respect::respect::respect::respect:

ΓΙΑ ACCESS --> https://www.dropbox.com/s/shqmzypgwk...toEXE.rar?dl=0

ΓΙΑ EXCEL --> https://www.dropbox.com/s/245wkgjdva...toEXE.rar?dl=0

Η ώρα είναι 20:04.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2