![]() |
Υπολογιζόμενο πεδίο ερωτήματος. Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Θα ήθελα την βοήθεια σας στην διαμόρφωση ενός υπολογιζόμενου πεδίου ερωτήματος και για να γίνω πιο σαφής, στον παρακάτω τύπο δεν ξέρω πώς να προσθέσω ένα πεδίο checkbox που υπάρχει στον πίνακα με την ονομασία ERGAZETAI όπου όταν είναι κλικαρισμένο true η αιμοδοσία να είναι 2 αλλιώς να παραμένει 3 ,το ίδιο και για τα αιμοπετάλια όταν είναι κλικαρισμένο true να είναι 4 αλλιώς να παραμένει 5,ευχαριστώ πολύ. DIKAIOYMENES: IIf([ΕΙΔΟΣ]="ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ";"3";IIf([ΕΙΔΟΣ]="ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ";"5";IIf([ΕΙΔΟΣ] Is Null;"0"))) |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Στέλιο δες το παράδειγμα |
Σε συμπλήρωμα του πιο πάνω, να πω το εξής. Ακόμα και στις νεώτερες εκδόσεις, όπου μπορώ να έχω υπολογισμένα πεδία στους πίνακες, καλό είναι, να ακολουθούμε πάντα τον κανόνα: Η data, χωριστά από υπολογισμούς. Με ερωτήματα λοιπόν, ο καλύτερος τρόπος. |
Να ‘σαι καλά Σπύρο σ’ ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση σου ήταν αυτό που ζητούσα. |
Να ‘σαι καλά κι εσύ! |
Σε συνέχεια του προηγούμενου ερωτήματος μου χρειάζομαι μια ακόμη βοήθεια, στο υποσέλιδο της φόρμας αθροίζω ένα πεδίο με: =Nz(Άθροισμα([SYNOLOAIMODOSIAS]);0) Υπάρχει όμως ένα πεδίο ακόμη ημερομηνίας HMERAAIM και θα ήθελα το άθροισμα να λαμβάνει υπόψη το εν λόγω πεδίο ημερομηνίας και να αθροίζει μόνο τιμές που περιέχουν ημερομηνίες του τρέχοντος έτους και να αγνοεί όλες τις υπόλοιπες. |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Αν δεν έχω καταλάβει κάτι, ανέβασε ένα δείγμα. Το παράδειγμα, αθροίζει στην φόρμα όλα τα DIKAIOYMENES, και χωριστά τα DIKAIOYMENES του 2015 ή του κάθε έτους που θα είναι έτος σημερινής ημέρας. |
Σπύρο καλησπέρα, δεν σου απάντησα γρήγορα γιατί προσπαθούσα να προσαρμόσω την πρόταση σου στην δικιά μου βάση, όλα υπολογίζονται στο υποσέλιδο μιας δευτερεύουσας φόρμας, μετέφερα τον υπολογισμό σε ερώτημα όπως μου υπέδειξες και δουλεύει μια χαρά το σύνδεσα με ένα πλαίσιο κειμένου στην κύρια φόρμα για να βλέπω τα αποτελέσματα όμως η αλλαγές δεν έρχονται άμεσα στην φόρμα μου γιατί το ερώτημα δεν ενημερώνει άμεσα την φόρμα. |
Για να καταλάβω, υπάρχει κάτι σαν «χρονοκαθυστέρηση», στην ενημέρωση της φόρμας; |
Ακριβώς η δευτερεύουσα φόρμα είναι σε μορφή Φύλλο δεδομένων η εγγραφές είναι πάρα πολλές και το πρόβλημα είναι ότι για να ανανεωθούν τα αποτελέσματα , Forms![ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ].Κείμενο_24412.Requery όπου ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ είναι η κυρίως φόρμα όμως κάθε φορά που κάνω καινούργια εγγραφή στην δευτερεύουσα φόρμα συνεχώς μετακινείται στην πρώτη εγγραφή με αποτέλεσμα να είναι χρονοβόρα η όλη εργασία πρέπει να ανανεώνεται με κάποιο τρόπο το ερώτημα ή το πλαίσιο κειμένου στην κυρίως φόρμα χωρίς όμως να ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς η εγγραφές. |
Καλημέρα Επειδή, δεν μπορώ να συνδυάσω, αιμοπετάλια & εργαζόμενους, αλλά και δεν μπορώ να γνωρίζω τι άλλα έχεις στην βάση (όπως Requery) και πως τα χρησιμοποιείς, ανέβασε ένα παράδειγμα να δούμε τι ακριβώς γίνεται. |
Αντιγραφή δεδομένων στο ίδιο πεδίο 1 Συνημμένο(α) Καλημέρα, Επισυνάπτω ένα αρχείο excel που το έχω κάνει εξαγωγή από την Access. Θα ήθελα εάν γνωρίζεται μέσα από την ΑCCESS(στον συγκεκριμένο πίνακα) να πάρω ένα νέο πίνακα και όπου έχω αα<>1 να συμπληρωθούν τα κενά πεδία: hmerominia parastatiko kodikos eponymo με ότι έχει παραπάνω. Ευχαριστώ. |
Σπύρο μετά από πολύ προσπάθεια και φυσικά κατόπιν της δικιά σου λύσης αλλά και γνώσης όλα καλά. |
Καλησπέρα σε όλους, ομολογώ ότι υιοθέτησα και εγώ την ιδέα του Στέλιου και μάλιστα η προσέγγιση του Σπύρου για μια φορά ακόμη ήταν πολύ καλή ,όμως σε εμάς έρχονται αιμοδοσίες που δόθηκαν Σάββατο ή Κυριακή ,και επειδή δεν είναι εργάσιμες θα ήθελα αν είναι εφικτό όταν η ημέρα στο πεδίο Ημερ είναι Σάββατο ή Κυριακή στο πεδίο DIKAIOYMENES: να προστεθεί ακόμη ένας υπολογισμός δηλαδή όπως : IIf([ERGAZETAI];IIf([ΕΙΔΟΣ]="ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ";"2 να υπολογίζει και : IIf([Σάββατο ή Κύριακή];IIf([ΕΙΔΟΣ]="ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ";"2 το ίδιο και για τα αιμοπετάλια, ευχαριστώ πολύ. |
Καλησπέρα Βασίλη, θα πρέπει να προσαρμόσεις τον τύπο κάπως έτσι: =Εάν([ERGAZETAI];εάν Or ( Weekday[Ημερ]=6;Weekday[Ημερ]=7 ); και βάλε μετά με τον ίδιο τρόπο όπως πιο πάνω τι θέλεις να αποδίδει ανά περίπτωση... Ελπίζω να είναι κατανοητό όπως το έγραψα... |
Σπύρο κατ’ αρχήν σ ’ευχαριστώ για την βοήθεια σου ,όμως οι λιγοστές γνώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να προσαρμόσω αυτά που μου υποδεικνύεις , θα βοηθούσε πάρα πολύ εάν στην βάση που έχεις ήδη ανεβάσει είχες την καλοσύνη να προσαρμόσεις τον τύπο. |
Εντάξει Βασίλη Πες μου μόνο τι θα αποδίδει ο τύπος. Δηλαδή Χωρίς να είναι τσεκαρισμένο το «εργάζεται» τι αποδίδει κανονική μέρα τι αποδίδει αν Σ τι αποδίδει αν Κ Με τσεκαρισμένο το «εργάζεται» τι αποδίδει κανονική μέρα τι αποδίδει αν Σ τι αποδίδει αν Κ |
Χωρίς να είναι τσεκαρισμένο το «εργάζεται» ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ τι αποδίδει κανονική μέρα = 3 τι αποδίδει αν Σ = 2 τι αποδίδει αν Κ = 2 ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Με τσεκαρισμένο το «εργάζεται» τι αποδίδει κανονική μέρα = 2 τι αποδίδει αν Σ Δεν χρειάζεται τσεκάρισμα δεν δουλεύουμε το Σ τι αποδίδει αν Κ Δεν χρειάζεται τσεκάρισμα δεν δουλεύουμε τη Κ Χωρίς να είναι τσεκαρισμένο το «εργάζεται» ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ τι αποδίδει κανονική μέρα =4 τι αποδίδει αν Σ = 3 τι αποδίδει αν Κ = 3 ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ Με τσεκαρισμένο το «εργάζεται» τι αποδίδει κανονική μέρα = 3 τι αποδίδει αν Σ Δεν χρειάζεται τσεκάρισμα δεν δουλεύουμε το Σ τι αποδίδει αν Κ Δεν χρειάζεται τσεκάρισμα δεν δουλεύουμε τη Κ |
Ουπς ! Βασίλη, σε ξέχασα... Να τελειώσω κάτι που φτιάχνω και θα σου δώσω τον τύπο. |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Βασίλη, το παράδειγμα, είναι έτοιμο. Τσεκάρισε τι αποδίδει, μήπως ξέφυγε κάτι. |
Καλησπέρα Σπύρο είναι αυτό ακριβώς που ζητούσα, και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον κόπο σου αλλά και για τις γνώσεις που μας προσφέρεις. |
Να 'σαι καλά! |
| Η ώρα είναι 20:07. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.