Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [ Φόρμες ] Ανεστίαστη Φόρμα (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/3512-anestiasti-forma.html)

Λάμπρος Τ 11-01-15 08:01

Ανεστίαστη Φόρμα

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα, καλημέρα.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε ένα ακόμη ιδιότροπο αίτημά μου, όταν ανοίγει μία αναδυόμενη φόρμα, η οποία έχει μικρότερες διαστάσεις από αυτή που είναι ήδη ανοικτή, η δεύτερη - αυτή που είναι ήδη ανοικτή, με τις μεγαλύτερες διαστάσεις- να είναι εκτός εστίασης, δηλ. θαμπή ώστε η προσοχή να στρέφεται στην αναδυόμενη φόρμα.
Στην συνημμένη βάση, που αποτελείται από δύο φόρμες, η δεύτερη ανοίγει όταν το ποντίκι περάσει πάνω από την «πένα» της πρώτης φόρμας, τότε θα ήθελα να θαμπώνει η πρώτη.
Με εκτίμηση
Λάμπρος

dimitrisp 12-01-15 22:46

Ημιδιαφάνεια

1 Συνημμένο(α)
Λάμπρο Καλησπέρα,
Μιά καλή πρόταση σε αυτο που ζητάς βρίσκεται στο συνημμένο αρχείο. Το βρήκα στο Forum, σε παλιότερη αναρτηση.
Δες το και πες μας αν σου κάνει.

Φιλικά
Δημήτρης

Λάμπρος Τ 13-01-15 20:31

Δημήτρη, σ' ευχαριστώ πολύ.
Η προτασή σου είναι πολύ καλή, μένει να την προσαρμώσω στη βάση, ελπίζω να μου επιτρέπεις να σου ζητήσω βοήθεια.
Βέβαια, πρέπει να ζητήσω συγνώμη τόσο από σένα για την καθυστερημένη απάντησή μου, όσο και από το Forum για την αδυναμία εντοπισμού του θέματος.

Να 'σαι πάντα καλά.

dimitrisp 16-01-15 22:50

Φίλε Λάμπρο, τι έκανες τελικά σχετικά με την ημιδιαφάνεια της φόρμας σου;
Αν θέλεις οποιαδήποτε βοήθεια γράψε στο Forum και θα την έχεις.

Φιλικά
Δημήτρης

Λάμπρος Τ 17-01-15 18:36

Δημήτρη σ’ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείχνεις.
Η ομοιότητα της βάσης μου με το δείγμα είναι πως έχω την ανάγκη σε 2 αναδυόμενες φόρμες να εφαρμοστεί η ημιδιαφάνεια, με τη διαφορά πως δεν ενεργοποιούνται από την ίδια φόρμα αλλά από διαφορετικές.
Αντιμετωπίζω τα εξής προβλήματα:
1. «Χτυπάει» ο κώδικας της frmBg στο
Private Sub Form_Timer()
On Error Resume Next
If Not IsOpen(frmName) Then
DoCmd.Close acForm, Me.Name
DoCmd.Close acForm, frmName
Exit Sub
End If
Εάν το σβήσω δουλεύει αλλά νομίζω λίγο πιο αργά
2. Το δεύτερο πρόβλημα είναι πως η φόρμα ενεργοποιείται με τον παρακάτω κώδικα, επειδή θέλω να ανοίγει μία συγκεκριμένη εγγραφή με βάση την ημερομηνία.
Private Sub BtnAltitude_Click()
DoCmd.OpenForm "Form1", , , "fDates = #" & Format(fDates, "m\/d\/yyyy") & "#"
End Sub
Αντικατέστησα το DoCmd.OpenForm με το OpenPopupForm, αλλά δε δουλεύει.
Με εκτίμηση και απεριόριστο σεβασμό
Λάμπρος

dimitrisp 17-01-15 22:26

Λάμπρο, καλησπέρα.
Ως προς την παρ. (1): Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τη φράση ''με τη διαφορά πως δεν ενεργοποιούνται από την ίδια φόρμα αλλά από διαφορετικές''.
Ως προς την παρ. (2): Γιά να ανοίγεις μία συγκεκριμένη εγγραφή με βάση την ημερομηνία, υπάρχει κώδικας. Μπορώ να τον ανεβάσω, αν θέλεις.
Ωστόσο, θεωρώ ότι το καλύτερο, εκ μέρους σου, θα ήταν να ανεβάσεις ένα δείγμα της βάσης σου στην οποία να περιέχονται τα ζητούμενα, προκειμένου αυτά να γίνουν κατανοητά και, και στη συνέχεια, να βοηθηθείς αναλόγως από τα Μέλη του Forum.

Φιλικά
Δημήτρης

dimitrisp 17-01-15 22:38

1 Συνημμένο(α)
Λάμπρο,
συμπληρωματικά, ανεβάζω και το αρχικό δείγμα της βάσης σου στο οποίο εμπεριέχεται ημιδιαφάνεια.

Φιλικά
Δημήτρης

Rogerk 18-01-15 15:56

1 Συνημμένο(α)
Λάμπρο, Σε χαιρετώ.
Είπες ότι έχεις την ανάγκη να εφαρμόσεις την ημιδιαφάνεις σε δύο αναδυόμενες φόρμες.

Ερώτημα: Πως θα ανοίγουν και οι δύο αναδυόμενες ?
Η Form2 ανοίγει κανονικά με την ημιδιαφάνεια πίσω της , μήπως μέσα από τη Form3 θες να ανοίγει η Form2?
Αν είναι έτσι τότε σου στέλνω την πρότασή μου στο συνημμένο.

Επίσης για το δεύτερο πρόβλημα που ανέφερες οτι η φόρμα ενεργοποιείται με κώδικα κριτηρίων, συγκεκριμένη εγγραφή με βάση την ημερομηνία θα έλεγα (δεν δοκιμάστηκε) να την φόρτωνες ως υποφόρμα μέσα στη φόρμα δύο αφού έχεις καθορίσει τα κριτήρια με ένα Recordset.

Λάμπρος Τ 19-01-15 18:57

1 Συνημμένο(α)
Ζητώ συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά δεν είχα πρόσβαση σε υπολογιστή τις προηγούμενες ημέρες.
Ανεβάζω ένα δείγμα της βάσης οπού έχω ήδη προσαρμόσει την πρώτη φόρμα, (φόρμα1).
Στη συνέχεια αφού ανοίξω τη φόρμα2, (κλειστές όλες οι άλλες), μέσω αυτής ανοίγω τη φόρμα3, και ζητώ να εφαρμοστεί εκ νέου ημιδιαφάνεια, δηλαδή στην ανοικτή φόρμα2.
Εν τω μεταξύ, Δημήτρη αυτό που ανέβασες δε μπορώ να το ανοίξω.
Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας.

Η ώρα είναι 14:32.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2