![]() |
Τρέξιμο ερωτημάτων με μακροεντολή Γεια σας, θα ήθελα κάποια ιδέα για το, όταν τρέχω σε Access 2007 πολλά ερωτήματα με μακροεντολή, πώς θα παίρνω αναφορά ποιο ερώτημα τρέχει την συγκεκριμένη στιγμή (πχ τώρα τρέχει το ερώτημα 5). Δοκίμασα με πλαίσιο μηνύματος αλλά μου διακόπτει την μάκρο κάτι που δεν βολεύει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
Καλησπέρα Δημήτρη, αν υποθέσουμε ότι η μακροεντολή ανοίγει τα ερωτήματα Query1, Query2 Query3, προτείνω να δοκιμάσεις: 1) Να δημιουργήσεις μία φόρμα πχ frmInfo, με 3 TextBox πχ txtQuery1, txtQuery2 και txtQuery2. 2) Στη αρχή της μακροεντολής να προσθέσεις μια ενέργεια (OpenForm) για το άνοιγμα της φόρμας frmInfo. 3) Πριν από το άνοιγμα κάθε ερωτήματος να προσθέσεις μια ενέργεια (SetValue) που θα ενημερώνει το αντίστοιχο TextBox της φόρμας με τα στοιχεία του ερωτήματος που ανοίγει και πιθανόν και την ώρα. Για την ενέργεια SetValue του ερωτήματος Query1 θα είχαμε: Item: [Forms]![frmInfo]![ txtQuery1] Expression: Now() & " ανοίγει το ερώτημα Query1" Φιλικά/Γιώργος |
Λύση προβλήματος Φίλε Γιώργο, μου έδωσες μια πολύ ωραία ιδέα και με μικρές τροποποιήσεις έφτιαξα τη φόρμα, έβαλα ένα πλαίσιο κειμένου και βάζοντας τις συνθήκες που μου έδωσες το ενημερώνω πριν από κάθε ερώτημα, τρέχει θαυμάσια, (βέβαια τα ερωτήματα που τρέχω είναι εξαγωγής σε xls οπότε δεν μου ανοίγουν στην οθόνη, εάν ήταν ερωτήματα επιλογής και άνοιγαν να δω τα αποτελέσματα πιθανόν να έκρυβαν τη φόρμα). Σ' ευχαριστώ για το χρόνο σου |
Δημήτρη, νομίζω ότι θα μπορούσες να ορίσεις τη φόρμα ως Pop Up, ώστε να παραμένει στην κορυφή και να μη καλύπτεται. |
Και σε αυτό έχεις δίκιο Γιώργο, το έκανα και όλα καλά, σ' ευχαριστώ και πάλι !!! |
| Η ώρα είναι 23:39. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.