![]() |
Διπλοεγραφές Φίλοι του φόρουμ γειά σας. Δεν ήξερα αν θα έπρεπε να φτιάξω νέο ερώτημα ή να συνεχίσω στο χθεσινό θέμα μου. Λοιπόν το πρόβλημα είναι ότι στη φόρμα και κατ' επέκταση στις εκθέσεις (χωρίς να γνωρίζω το πως) υπάρχουν διπλοεγγεγραμμένα στοιχεία, ακριβώς τα ίδια. Τι πρέπει να κάνω να τα διαγράψω;;; Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. |
Καλησπέρα Χρήστο, οι ενέργειες που πρέπει να κάνεις είναι: 1) Να ελέγξεις αν οι πίνακες που τροφοδοτούν την έκθεση με δεδομένα άμεσα ή έμμεσα (με τη βοήθεια ερωτήματος), έχουν διπλοεγγραφές. Αν έχουν, να τις διαγράψεις από τους πίνακες. 2) Αν δεν έχουν, οι διπλοεγγραφές δημιουργούνται στο ερώτημα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αλλάξεις κατάλληλα το ερώτημα για να μη εμφανίζει διπλοεγγραφές. Φιλικά/Γιώργος |
Φίλοι του φόρουμ καλησπέρα. Φίλε Γιώργο σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου. Οι διπλές εγγραφές είναι στον πίνακα αλλά δεν μου λες πως θα τις διαγράψω πάντως σου λέω να ξέρεις είναι πολλές υπάρχει τρόπος να τις επιλέξω όλες και να τις διαγράψω;;;; Σε ευχαριστώ και πάλι. Νάσε καλά |
Καλησπέρα Φίλε μου δε σου είπα πως θα διαγράψεις τις διπλοεγγραφές, επειδή δε μπορούσα να μαντέψω τη θέση τους (στον πίνακα ή το ερώτημα). Και τώρα που ξέρω ότι είναι σε πίνακα δεν μπορώ να προτείνω τρόπο διαγραφής χωρίς να είναι γνωστός ο πίνακας. |
1 Συνημμένο(α) Φίλε Γιώργο έχεις απόλυτο δίκαιο σου στέλνω ένα μικρό έγγραφο οι διπλοεγγραφές είναι στον πίνακα Ευρετήριο. Σε ευχαριστώ |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Χρήστο, στη ΒΔ πρόσθεσα το ερώτημα DeleteDuplicate, το οποίο αν το τρέξεις θα αφαιρέσει τις διπλότυπες εγγραφές. Πριν τρέξεις το ερώτημα καλό είναι να κρατήσεις ένα αντίγραφο του πίνακα. Φιλικά/Γιώργος |
Φίλοι του φόρουμ Καλημέρα και καλή εβδομάδα Φίλε Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά έλειπα το Σαββατοκύριακο. Παράθεση:
να σβήσει και άλλα αρχεία;;;;; |
Χρήστο, το ερώτημα αφαιρεί τις διπλοεγγραφές από τον συγκεκριμένο πίνακα. Δεν επηρεάζει κάτι άλλο. Άλλωστε γράφω να κρατήσεις αντίγραφο μόνο από τον πίνακα. Τελικά δεν μας είπες έλυσες το πρόβλημα; |
Φίλε Γιώργο, όταν σου απάντησα και σε ευχαρίστησα έχεις δίκαιο θα έπρεπε να σου πως πως φυσικά και διορθώθηκε το πρόβλημά μου Νάσε πάντα καλά και εσύ και οι υπόλοιποι φίλοι και να μας βοηθάτε, κάνοντας την ζωή μας πολύ πιο άνετη Σε ευχαριστώ:friends: |
1 Συνημμένο(α) Γιώργο καλησπέρα, όπως πάντα πολύ έξυπνη η λύση που έδωσες. Λόγω του ότι το θέμα αυτό με απασχολεί αρκετά στην δουλειά μου θα σου θέσω ένα πιο δύσκολο ερώτημα ευελπιστώντας πως θα σκεφτείς κάποια λύση που όσο κι αν προσπάθησα δεν κατάφερα να βρώ. Όπως θα δεις στην συνημμένη βάση υπάρχουν διπλότυπες εγγραφές. Έχοντας ως δεδομένο πως η εγγραφή ταυτοποιείται με επώνυμο, όνομα και τηλέφωνο θέλω να διαγραφούν οι διπλότυπες εγγραφές, να μείνουν όμως αυτές που έχουν έτος γέννησης. Έως τώρα τις μεταφέρω σε άλλο πίνακα με κλειδιά τα πεδία που προανέφερα και φθίνουσα ταξινόμηση στην ημερομηνία και στην συνέχεια αφού καθαριστεί ο αρχικός πίνακας επιστρέφουν πίσω και καθαρίζεται ο προσωρινός. Θα μπορούσε η μεθοδός σου να προσαρμοσθεί ώστε να επιτευχθεί το ζητούμενο? Θα υπάρχει κέρδος σε χρόνο? |
| Η ώρα είναι 12:51. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.