Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [ Φόρμες ] Αυτόματη προεπιλογή αριθμού σε φόρμα (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/3298-aytomati-proepilogi-arithmoi-se-forma.html)

KAKISDF 16-09-14 17:58

Αυτόματη προεπιλογή αριθμού σε φόρμα

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα σε όλους, χρειάζομαι ακόμη μια βοήθεια .

Στην επισυναπτόμενη βάση «test10» στην «Φόρμα1» θέλω :

Σε καινούρια εγγραφή να εμφανίζεται ως προεπιλεγμένη τιμή στο πεδίο «Αναγνωριστικό» ο αμέσως επόμενος αριθμός από αυτόν που υπάρχει είδη (παράδειγμα στο πεδίο «Αναγνωριστικό» ο αριθμός είναι 1 και ο αμέσως επόμενος αριθμός που είναι ήδη καταχωρημένος είναι το 3, σε καινούρια εγγραφή θέλω να εμφανίζεται ως προεπιλεγμένη τιμή ο αριθμός 2 και ούτω κάθε εξής).

Ελπίζω να έγινα κατανοητός και ευχαριστώ Δημήτρης.

mousatos 16-09-14 18:50

Δημήτρη αν κατάλαβα τι εννοείς πρέπει στον πίνακα στο πεδίο Αναγνωριστικό και στον τύπο δεδομένων να επιλέξεις αύξουσα αρίθμηση αντί για αριθμό

KAKISDF 16-09-14 19:02

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mousatos (Μήνυμα 18890)
Δημήτρη αν κατάλαβα τι εννοείς πρέπει στον πίνακα στο πεδίο Αναγνωριστικό και στον τύπο δεδομένων να επιλέξεις αύξουσα αρίθμηση αντί για αριθμό

Γιώργο σε ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά αυτό δεν γίνεται να αλλάξει από την στιγμή που έχω ήδη καταχωρημένες περίπου 8000 εγγραφές.

kapetang 17-09-14 09:01

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα

Δημήτρη, θα πρότεινα να εξετάσεις καλύτερα τη λύση του Γιώργη.

Είναι πολύ εύκολο (με ένα ερώτημα) να προσθέσεις τις εγγραφές του πίνακα σε ένα νέο με πεδίο [Αναγνωριστικό] αυτόματης αρίθμησης και να χρησιμοποιείς μετά τον νέο πίνακα.

Για το ζητούμενο:

1) Αν δε μας ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσουμε διαθέσιμους ενδιάμεσους αριθμούς (προκύπτουν από διαγραφές εγγραφών) δες μια λύση στη φόρμα0, χωρίς κώδικα.

2) Διαφορετικά δες τις φόρμες Φόρμα1 και Φόρμα2.

Η λύση στη φόρμα1 χρησιμοποιεί πολύ απλό κώδικα. Σε περίπτωση όμως πολλών εγγραφών μπορεί να γίνει αργή.

Η λύση στη φόρμα2 είναι περισσότερο πολύπλοκη και ταχύτερη.

Δοκίμασέ την καλύτερα μήπως κάτι μου διέφυγε.

Φιλικά/Γιώργος

KAKISDF 17-09-14 10:00

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kapetang (Μήνυμα 18892)
Καλημέρα

Δημήτρη, θα πρότεινα να εξετάσεις καλύτερα τη λύση του Γιώργη.

Είναι πολύ εύκολο (με ένα ερώτημα) να προσθέσεις τις εγγραφές του πίνακα σε ένα νέο με πεδίο [Αναγνωριστικό] αυτόματης αρίθμησης και να χρησιμοποιείς μετά τον νέο πίνακα.

Για το ζητούμενο:

1) Αν δε μας ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσουμε διαθέσιμους ενδιάμεσους αριθμούς (προκύπτουν από διαγραφές εγγραφών) δες μια λύση στη φόρμα0, χωρίς κώδικα.

2) Διαφορετικά δες τις φόρμες Φόρμα1 και Φόρμα2.

Η λύση στη φόρμα1 χρησιμοποιεί πολύ απλό κώδικα. Σε περίπτωση όμως πολλών εγγραφών μπορεί να γίνει αργή.

Η λύση στη φόρμα2 είναι περισσότερο πολύπλοκη και ταχύτερη.

Δοκίμασέ την καλύτερα μήπως κάτι μου διέφυγε.

Φιλικά/Γιώργος

Γιώργο σε ευχαριστώ για την απάντηση, με έσωσες, δεν ξέρω πως να σε ευχαριστήσω, και πάλι ευχαριστώ.

kapetang 17-09-14 14:12

Καλησπέρα

Δημήτρη στη φόρμα0 και στη ιδιότητα Default Value (Προεπιλεγμένη τιμή), ο τύπος θα πρέπει να αντικατασταθεί με τον ακόλουθο:

Κώδικας:

=Nz(DMax("Αναγνωριστικό";"Πίνακας1");0)+1

KAKISDF 17-09-14 20:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kapetang (Μήνυμα 18894)
Καλησπέρα

Δημήτρη στη φόρμα0 και στη ιδιότητα Default Value (Προεπιλεγμένη τιμή), ο τύπος θα πρέπει να αντικατασταθεί με τον ακόλουθο:

Κώδικας:

=Nz(DMax("Αναγνωριστικό";"Πίνακας1");0)+1

Γιώργο σε ευχαριστώ για την διόρθωση, γιατί υπάρχει περίπτωση να μου χρειαστεί μελλοντικά ο τρόπος λειτουργίας της φόρμας 0.
Προς το παρόν χρησιμοποίησα την τρίτη μέθοδο που μου έφτιαξες και δουλεύει τέλεια.
Καλό σου βράδυ.

Η ώρα είναι 08:59.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2