![]() |
αθροισμα ομοειδων 1 Συνημμένο(α) καλημέρα σας, ξέρω ότι εμφανίζομαι στο forum μόνο όταν έχω προβλήματα με την βάση που κατασκευάζω αλλά γενικότερα οι γνώσεις μου δεν είναι ικανές να δώσουν βοήθεια σε άλλα μέλη, γι'αυτό παρακαλώ για την επιείκεια σας! θέλω να σας ρωτήσω κάτι που μπορεί να είναι πολύ απλό αλλά εγώ να μην μπορώ καθοδηγήσω τον εαυτό μου προς την σωστή κατεύθυνση. το ερώτημά μου είναι το εξής: έχω την παρακάτω βάση, τι ερώτημα χρειάζεται να δημιουργήσω ώστε να αθροίζει σε μια γραμμή ανά είδος το σύνολο των αγορών και το σύνολο των αναλώσεων -και να προκύπτει από εκεί το υπόλοιπο της ποσότητας που πρέπει να έχω στην αποθήκη μου? ευχαριστώ εκ των προτέρων |
Καλησπέρα Εύη, σε προβολή SQL, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το παρακάτω ερώτημα: Κώδικας: SELECT αγορες.είδος, Sum(αγορες.ποσότητα) AS Σύνολο_Αγορών, Sum(αναλώσεις.ποσότητα) AS Σύνολο_Αναλώσεων, Αν έχεις σκοπό να ασχοληθείς σοβαρά με τις βάσεις δεδομένων, θα σε συμβούλευα να διαβάσεις προσεκτικά το παρακάτω άρθρο: Βασικές αρχές σχεδίασης βάσης δεδομένων - Access Γιώργος |
καλημέρα, ευχαριστώ πολύ και για την κατεύθυνση που μου δίνεται και για την λύση του προβλήματός μου. θα φροντίσω να βρω χρόνο να μελετήσω τον οδηγό που μου στείλατε και πάλι ευχαριστώ Εύη |
αγαπητέ Γιώργο, ευχαριστώ για την βοήθεια διαπίστωσα όμως ότι κάτι πρέπει να λείπει από τον κώδικα γιατί μου κάνει το εξής: πολλαπλασιάζει το άθροισμα του είδους των αγορών επί όσες φορές εμφανίζεται το είδος στις αναλώσεις. ρίξε μια ματιά στο αποτέλεσμα του ερωτήματος αντί το αποτέλεσμα να είναι για το είδος α 42 - 5 = 37 υπολογίζει 84 - 15 = 69 (έχει 3 γραμμές στις αγορές και 2 γραμμές στις αναλώσεις) τι μπορούμε να κάνουμε? |
1 Συνημμένο(α) γειά σας και πάλι, νομίζω ότι βρήκα την λύση στο πρόβλημά μου λίγο ανορθόδοξα βέβαια αλλά το αποτέλεσμα το είναι ικανοποιητικό. δείτε το συνημμένο και πείτε μου τη γνώμη σας καλό απόγευμα! |
το ένα φέρνει το άλλο! αν σε κάποιο είδος έχω μόνο αγορά χωρίς ανάλωση πως θα το εμφανίσω στο ερώτημά μου? |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Εύη, έχεις δίκιο. Δες το ερώτημα qryStock που ενσωμάτωσα στη βάση δεδομένων σου. Γιώργος |
ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω αύριο και θα επανέλθω καλό βράδυ |
Καλησπέρα, Γιώργο ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια, δουλεύει ολόσωστα και σε υπερευχαριστώ καλή συνέχεια, Εύη |
| Η ώρα είναι 08:33. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.