Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [ Εκθέσεις ] ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ:ΒΔ.πρόβλημα με το search (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/3133-synexeia-toy-thematos-bd-problima-me-search.html)

asarigiannis 30-04-14 12:37

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ:ΒΔ.πρόβλημα με το search

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα Στέλιο,η εφαρμογη δουλευει μια χαρα και εχω προσθεσει και αλλα πραγματα.Δεν μπορω ομως στο:ΓΡΑΦΗΜΑ frmΥΠΕΡΩΡΙΕΣ_ΑΝΑ_ΜΗΝΑ_ΠΡΩΙΝΟ Ι να εμφανισω του μηνες κατα αύξουσα σειρα.Εαν το τρέξεις θα δεις οτι παει 1-10-11-12-2-3-4-5-6.. και οχι 1-2-3-4-5-κτλ.
Ελπίζω να υπα΄ρχει κάποια λύση.

kapetang 30-04-14 19:19

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα

Αστέριε δες την επισυναπτόμενη ΒΔ, στην οποία έχω προσθέσει τη φόρμα PChart_ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ_ΑΝΑ_ΜΗΝΑ και το ερώτημα qry_ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ_ΑΝΑ_ΜΗΝΑ.

Η φόρμα ανοίγει σε προβολή συγκεντρωτικού γραφήματος και παρουσιάζει τις υπερωρίες (ώρες) ανά μήνα και έτος.

Πάνω και αριστερά στο γράφημα (περιοχή φίλτρου) υπάρχει το πεδίο [ΤΜΗΜΑ] στο οποίο, με κλικ στο βελάκι, μπορούμε να κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές και να εμφανίσουμε τις ώρες για οποιοδήποτε συνδυασμό τμημάτων.

Η φόρμα βασίζεται στο απλό (δε χρειάζεται συγκεντρωτικό) ερώτημα qry_ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ_ΑΝΑ_ΜΗΝΑ.

Ελπίζω να κατάλαβα το ζητούμενο.

Φιλικά/Γιώργος

ΥΓ. Στέλιο συγνώμη για την παρεμβολή

asarigiannis 30-04-14 22:49

ευχαριστώ πολύ Γιώργο για την βοήθεια σου.Θα ήθελα να είναι δίπλα δίπλα οι μήνες για να φαίνεται η διαφορα τους ανα έτος.όπως ήταν στο αρχικό μου.ευχαριστώ και πάλι όλου σας.

dimmag 01-05-14 09:21

Καλημέρα
στο ερώτημα ΓΡΑΦΗΜΑ qryΥΠΕΡΩΡΙΕΣ_ΑΝΑ_ΜΗΝΑ_ΠΡΩΙΝΟ Ι στο πεδίο ΑΑ_ΜΗΝΑ
αντί για ΑΑ_ΜΗΝΑ: DLookUp("ΑΑ_ΜΗΝA";"ΜΗΝΕΣ";"ΑΑ_ΜΗΝΑ =" & Format([ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ];"μ") & "") που είναι κείμενο
γράψε
ΑΑ_ΜΗΝΑ: Month([tblΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ]![ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ]) που είναι αριθμός ώστε να σου κάνει σωστά την ταξινόμηση

δεν χρειάζεσαι τη DLookUp, απο την ημερομηνία τα παίρνεις όλα
πχ αν στο ερώτημα γράψεις
ΜΗΝΑΣ Format([tblΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ]![ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ];"mmmm") για την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2/10/2013 επιστρέφει Οκτώβριος

εναλακτικά στον πίνακα ΜΗΝΕΣ το πεδίο ΑΑ_ΜΗΝΑ που είναι αυτόματη αρίθμηση κάντο κείμενο και αρίθμησε 01,02,03...09,10,11,12 ώστε να σου κάνει σωστά την ταξινόμηση

Φιλικά
Δημήτρης

asarigiannis 01-05-14 11:13

καλημέρα και καλό μήνα Δημήτρη,
ο πρώτος τρόπος λειτούργησε.
Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο και την βοήθεια σας.
:thumbup1:

kapetang 01-05-14 14:43

1 Συνημμένο(α)
Καλό μήνα σ’ όλους.

Αστέριε, δες, στην επισυναπτόμενη ΒΔ και στη φόρμα PChart_ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ_ΑΝΑ_ΜΗΝΑ, που θα πρέπει να τοποθετηθούν τα διάφορα πεδία, ώστε να εμφανίζονται δίπλα-δίπλα τα στοιχεία κάθε μήνα για τα διάφορα έτη.

asarigiannis 13-05-14 06:35

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ για την βοήθεια σας.Έχω προσθέσει και την tblκαταχωρηση τοναζ.Θα ήθελα την βοήθεια σας για να υπολογίζω κάθε μήνα το: υπερωρίες ανά άτομο/τονάζ της μηχανής ή του τμήματος που ανήκει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους.

Η ώρα είναι 08:19.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2