![]() |
Πρόβλημα με αυτόματη καταχώρηση πεδίου φόρμας Καλησπέρα, έχω φτιάξει ένα πελατολόγιο και στις φόρμες Χρέωση ή Πληρωμή όταν διαλέγω Πελάτη και πριν ακόμη βάλω ποσό Χρέωσης ή Πληρωμής αντίστοιχα αν θέλω να βγω χωρίς καταχώρηση μου παίρνει αξία μηδέν.Έχω βάλει προεπιλογή μηδεν στους πίνακες αλλά ακόμη και όταν το βγάζω καταχωρεί κενή αξία. Μπορεί κάποιος να μου πει κάποια συνθήκη ή κώδικα που να γίνεται η έξοδος σε τέτοια περίπτωση χωρίς να καταχωρεί αξία μηδέν στον πίνακα; |
Ποιά εντολή πρέπει να ενσωματώσω στο κουμπί "έξοδος" σε μία φόρμα ώστε όταν το πεδίο π.χ. ΧΡΕΩΣΗ είναι μηδέν να μην δίνει (σώζει) την τιμή στον αντίστοιχο πίνακα;Ίσως την If, αλλά πως μπορώ να την συντάξω; |
Καλημέρα! Στο κουμπί "Έξοδος" δεν θα χρειαστεί να τροποποιήσεις κάτι. Πρόσθεσε απλά τον παρακάτω κώδικα στη φόρμα: Κώδικας: Option Compare DatabaseΤάσος |
Τάσο χίλια ευχαριστώ,τροποποίησα λίγο τον κώδικα ώστε να δουλεύει με 0 και όχι με Null. |
(Τάσο πως μπορώ κλικάροντας το κουμπί της "εξόδου" να μην αποθηκεύει τιμή;Έχω κουμπί αποθήκευση και θέλω με αυτό να βγαίνω χωρίς αποθήκευση.Κάτι σαν ESC δηλαδή. Προσπάθησα να προσαρμόσω την εντολή της φόρμας στο κουμπί αλλά δεν δουλεύει.) ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ , ΟΚ |
1 Συνημμένο(α) Τάσο ή όποιος μπορεί να βοηθήσει έχω ένα πρόβλημα με την βάση και δεν μπορώ να βρω από που προέρχεται.Ενώ οι πίνακες ενημερώνονται σωστά, στην αναλυτική εκτύπωση "rptPliromes" μου εμφανίζει διπλές εγγραφές όπως και στο qryPelates.Δηλαδή αν περάσω μία χρέωση θα εμφανίσει το ποσό και στην πληρωμή στην εκτύπωση και ανάποδα. Ανεβάζω την βάση . |
Καλημέρα! Σάκη, στη θέση του πεδίου "[ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ]" επικόλλησε το παρακάτω: PaymentDate: DLookUp("[ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ]";"tblPliromes";"ID=" & [tblPelates].[ID]) και στη θέση του πεδίου "[ΠΛΗΡΩΜΗ]" επικόλλησε το παρακάτω: Payment: DLookUp("ΠΛΗΡΩΜΗ";"tblPliromes";"ID=" & [tblPelates].[ID]) Κατόπιν αφαίρεσε από το ερώτηματης έκθεσης τον πίνακα "tblPliromes". Το πεδίο "[ID ΠΛΗΡΩΜΩΝ]" θα φύγει αφού αφαιρέσεις τον πίνακα. Φιλικά Τάσος |
Τάσο καλησπέρα, το δοκίμασα αλλά πάλι μου φέρνει διπλή εγγραφή πληρωμής.Έχω παρατηρήσει ότι το κάνει από την δεύτερη εγγραφή και μετά είτε χρέωσης είτε πληρωμής.Στην πρώτη όλα καλά. |
Αφαίρεσες από το ερώτημα της έκθεσης τον πίνακα "tblPliromes"; Δοκίμασε σε ένα νέο ερώτημα τον παρακάτω κώδικα SQL: Κώδικας: SELECT DLookUp("ΠΛΗΡΩΜΗ","tblPliromes","ID=" & [tblPelates].[ID]) AS Payment, |
2 Συνημμένο(α) Τάσο αφαίρεσα τον πίνακα, δημιούργησα και ένα νέο qry με τον SQL που μου πρότεινες αλλά πάλι η διπλή εγγραφή εμμένει. Όπως θα δεις και στα αρχεία που ανεβάζω έχω διαγράψει όλες τις κινήσεις, κάνω δύο νέες χρεώσεις και μία πληρωμή η οποία όμως φαίνεται δύο φορές και όσες χρεώσεις και να κάνω τόσες αντίστοιχα θα είναι και οι πληρωμές. |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα! Κάπου κάνεις κάποιο λάθος. Δες το συνημμένο παράδειγμα με βάση το αρχείο που ανέβασες. Τάσος |
Σίγουρα κάνω κάποιο λάθος και δεν ξέρω που.Εγώ με το αρχείο αυτό και το παράδειγμα που αναφέρεις εξακολουθώ από τις ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ(καρτέλα με ανάλυση υπολοίπου) να παίρνω λάθος αποτέλεσμα. Δηλαδή διπλοεγγραφές.Ενω οι άλλες καρτέλες οι συγκεντρωτικές είναι σωστές. |
Αρχικά φρόντισε να αλλάξεις το όνομα του κουμπιού "print" σε κάτι άλλο πχ. "cmdPrint" ή "cmdPrintPreview". Αφαίρεσε την ενσωματωμένη μακροεντολή από το συμβάν του κουμπιού. Πέρασε τον παρακάτω κώδικα στο συμβάν του κουμπιού "Με το κλικ": Private Sub cmdPrint_Click() DoCmd.OpenReport "rptPliromes", acViewPreview End Sub ή αντιστοίχισε του μια νέα μακροεντολή της Access. Τάσος |
Τάσο στην βάση που ανέβασα το έχεις δοκιμάσει και δουλεύει;Εγώ έχω δοκιμάσει ότι μου πρότεινες και δεν κατάφερα τίποτα. |
Τάσο μπορείς να με βοηθήσεις στο εξής;ή όποιος μπορεί να βοηθήσει.. Στο ερώτημα qryPelates αν φέρω τον πίνακα tblXreoseis[ΧΡΕΩΣΗ] μόνο θα φέρει σωστά τις εγγραφές.Αν θα φέρω και τον πίνακα tblPliromes[ΠΛΗΡΩΜΗ] τότε οι εγγραφές διπλασιάζονται.Αυτό γίνεται και αντιστροφα.Βλέπει δηλαδή το ID του πελάτη δύο φορές.Που μπορεί να υπάρχει λάθος; Γι' αυτό και στην αναλυτική εκτύπωση rptPliromes φέρνει διπλές εγγραφές. |
Σάκη καλημέρα Εφόσον δημιουργείς συγκεντρωτικό ερώτημα ως προς τον πελάτη θα πρέπει να αφαιρέσεις τις εγγραφές των επιμέρους πινάκων (id_Xreoseis, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΧΡΕΩΣΗΣ & ID ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ). Στις Ημερομηνίες μπορείς αν θες να επιλέξεις την τελευταία ημερομηνία ή την αρχική και την τελική ημερομηνία χρέωσης ή πληρωμής. |
Στέλιο το έχω δοκιμάσει αλλά τίποτα, πάλι μου φέρνει διπλές εγγραφές.Μπορείς να δεις την βάση που ανέβασα;Όταν έχω στο ερώτημα qryPelates και Χρέωση και Πληρωμή ΜΑΖΙ μου φέρνει διπλές εγγραφές,όταν αφήσω μόνο την Χρέωση ή μόνο την Πληρωμή τότε τα αποτελέσματα είναι σωστά(της Χρέωσης ή της Πληρωμής). Ότι και αν έχω δοκιμάσει δεν μπορώ να το κάνω να δουλέψει. |
1 Συνημμένο(α) Εμένα μου φαίνεται εντάξει. Εκτός και ψάχνεις κάτι άλλο. Δες στο συνημμένο το qryPelates. |
Στέλιο εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι ενώ στο tblXreoseis έχω για τον ID 2 χρέωση 500 ευρώ στο qryPelates διπλασιάζεται και γίνεται 1000 ευρώ.Για τον ID 1 έχω χρέωση στον tblXreoseis 1600 ευρώ και πληρωμές 800 ευρώ στον tblPliromes ενώ στο qryPelates διπλασιάζονται.Μήπως το βλέπω μόνο στο δικό μου μηχάνημα.Σε εσένα ισχύει κάτι τέτοιο; |
1 Συνημμένο(α) Έχεις δίκιο Σάκη, εστίασα στα άτομα και δεν είδα τα ποσά. Δες μια άλλη υλοποίηση. |
Ok Στέλιο ευχαριστώ, τώρα παίρνω σωστά νούμερα.Πως μπορώ να λύσω το ίδιο πρόβλημα στην rptPliromes δεδομένου ότι παίρνει στοιχεία από πίνακες; |
1 Συνημμένο(α) Σάκη καλησπέρα Στην υλοποίηση που σκέφθηκα γίνεται προσάρτηση των χρεώσεων και των πληρωμών σε ένα προσωρινό πίνακα "ΧΡΕΩΠΙΣΤΩΣΕΙΣ" με κοινό πεδίο ημερομηνίας και από αυτόν τροφοδοτείται η έκθεση. Το εκτελείς από την φόρμα ΚΑΡΤΕΛΑ_ΠΕΛΑΤΗ. |
Eυχαριστώ θα το κοιτάξω. |
| Η ώρα είναι 01:11. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.