![]() |
Ένωση πινάκων σε ερώτημα 1 Συνημμένο(α) καλησπέρα παιδιά έχω μια βάση με βαθμολογία ομάδων όπου αποτελείτε από τρεις πίνακες (ΟΜΑΔΕΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ). Το πρόβλημα είναι ότι δημιουργώντας ένα ερώτημα (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ_ΕΡ) έχοντας ένα άθροισμα στους βαθμούς μου εμφανίζει διπλότυπες εγγραφές στην ομάδα. επισυνάπτω την βάση για καλύτερη κατανόηση έχω κολλήσει, υποψιάζομαι ότι το πρόβλημα δημιουργείτε από τον πίνακα ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το πως να τον ενώσω στο ερώτημα ώστε να πάρω το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν αφαιρέσω την ένωση (αγωνιστική) θα έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά σε κάθε αγωνιστική για την συγκεκριμένη ομάδα θα παίρνω (κατάσταση) οπού είναι μη αποδεκτό διότι θέλω να εμφανίζει κατάσταση ομάδας για την συγκεκριμένη αγωνιστική. ευχαριστώ Στράτος ΥΓ παρακαλώ όχι VBA κωδικά |
Στράτο καλημέρα Δοκίμασε να βάλεις στην θέση της κατάστασης στο ερώτημα το παρακάτω: κατασταση: DLookUp("κατασταση";"ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ"; "αγωνιστικη=" & DMax("αγωνιστικη";"ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ") & " AND ομαδα=" & [ομαδα_κδ] & "") Σου δίνει την κατάσταση της ομάδας στην τελευταία αγωνιστική. Είναι το μόνο που μπορείς να πάρεις εφόσον δεν περιλαμβάνεις την αγωνιστική στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα. |
καλημέρα Στέλιο Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Δοκίμασα αυτό που μου απάντησες και δουλεύει αλλά δεν είναι αυτό που επιθυμώ διότι αν επιλέξω να δω ένα μέρος από τις αγωνιστικές (με where between 1 and 2) παίρνω τιμή στην κατάσταση όπου αντιστοιχεί στην τρίτη αγωνιστική. Ανέβασα εκ νέου την βάση με το κριτήριο between στο πεδίο αγωνιστικές |
Στράτο καλημέρα, δοκίμασε Τελ_βαθμ: DSum("βαθμος";"ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ";"α γωνιστικη<=" & [ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ].[αγωνιστικη] & "AND ομαδα=" & [ομαδα_κδ] & "") |
Φίλε Στέλιο καλησπέρα Δοκίμασα αυτό που μου είπες και παρατήρησα ότι πρώτον μου δίνει λάθος άθροισμα στο Τελ_βαθμ και δεύτερον αν επιλέξω να δω όλες τις αγωνιστικές (δλδ between 1 and 3 ) παίρνω διπλές εγγραφές Σ' ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση |
1 Συνημμένο(α) Στράτο καλησπέρα Παρέλειψα να σου πώ να βάλεις μόνο την αγωνιστική και όχι between. Δες στο συνημμένο. Νομίζω λειτουργεί σωστά. |
1 Συνημμένο(α) Φίλε Στέλιο σε ευχαριστώ είσαι απίθανος αυτό ακριβώς ζητούσα Τώρα κάτι τελευταίο αν μπορείς να μου πεις Έχω προσθέσει ένα πίνακα με ΜΕΙΟΝ (δλδ να αφαιρώ βαθμούς από την τελ_βαθμ) και δεν γνωρίζω πως να κάνω το άθροισμα, έχω ανεβάσει την βάση εκ νέου για το καταλάβεις καλύτερα και πάλι σε ευχαριστώ Στράτος |
1 Συνημμένο(α) Στράτο καλημέρα Με την ίδια μέθοδο προσθέτεις και τους αφαιρούμενους βαθμούς εφόσον τους καταχωρείς με αρνητικό πρόσημο ή τους αφαιρείς εφόσον τους καταχωρείς με θετικό πρόσημο. Πρόσεξε λίγο την ονομασία των πεδίων. Στον πίνακα ΜΕΙΟΝ περνάς την Αγωνιστική με τονο ενώ στην ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ χωρίς επίσης το το id της ομάδας το εμφανίζεις στον πίνακα της ομάδας ώς ομαδα_κδ, στον πίνακα ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ώς ομαδα, στον πίνακα ΜΕΙΟΝ ώς κωδ_ομαδ. Θα σου πρότεινα να γράψεις τα ονόματα των πινάκων και των πεδίων με αγγλικούς χαρακτήρες (greeklish) και να χρησιμοποιήσεις τις λεζάντες για την εμφάνιση γιατί όταν μεγαλώσει λίγο η βάση δεν θα βγάζεις άκρη. |
Φίλε Στέλιο σε ευχαριστώ και πάλι είσαι τέλειος μια τελευταία λεπτομέρεια αν γνωρίζεις πως μπορώ να αλλάξω το Nz με κάτι αντίστοιχο διότι πρόκειται να ανέβει σε site και το Nz δεν το δέχεται, ίσως με IIF ή ISNULL (έχω κολλήσει) Να'σαι καλά Στράτος |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Με IIF και ISNULL Μια ερώτηση, σε Site πως έχεις πρόσβαση στην Access? |
| Η ώρα είναι 15:35. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.