![]() |
1 Συνημμένο(α) Διονύση καλημέρα Έκανα κάποιες τροποποιήσεις ανεβάζω νέο υπόδειγμα. Ο τρόπος λειτουργίας: Μετακινούμενος στις εγγραφές σου βγάζει στην φόρμα ειδοποίηση για ΚΤΕΟ και Ασφάλεια. Καταχωρώντας τελικά χιλιόμετρα στην καρτέλα Διαταγή πορείας σου βγάζει στην φόρμα ειδοποίηση για αλλαγή ορυκτελαίων και Service καθώς και σχετικό μήνυμα. Δες στον κώδικα και απενεργοποίησε όποιο δεν θες. Καταχωρώντας την ημερομηνία σου προσθέτει αρχικά χιλιόμετρα τα τελικά της προηγούμενης κίνησης και δίνει και α/α στην διαταγή πορείας τον αμέσως επόμενο αριθμό της προηγούμενης. Στα τελικά χιλιόμετρα έχει μπει έλεγχος για να σε ειδοποιεί αν καταχωρήσεις μικρότερη τιμή από τα αρχικά. Πατώντας στο πλήκτρο Ειδοποιήσεις σου εμφανίζει Έκθεση με την κατάσταση όλων των οχημάτων. Τις ημέρες και τα χιλιόμετρα που σου βγάζει τις ειδοποιήσεις τις αλλάζεις από τον κώδικα στον οποίο μεταβαίνεις πατώντας Ctrl+G. Πρόσθεσα και Σύνθετο πλαίσιο από όπου επιλέγεις τις εγγραφές αλλά άφησα και την αναζήτηση σύμφωνα με την μέθοδο που μας είχε παρουσιάσει ο Τάσος την οποία θεωρώ καλύτερη καθώς αν έχεις πολλά οχήματα η πρώτη μέθοδος είναι δύσχρηστη. |
Στέλιο πάρα πολύ καλή δουλειά σ' ευχαριστώ πολύ. Την διαταγή πορείας επειδή θέλω να την εκτυπώνω για να την παιρνει ο οδηγός γίνεται να γίνει ξεχωριστή φόρμα που θα ανοίγει με κάποιο κουμπί από την κεντρική σελίδα και στην οποία να έχω την δυνατότητα να καταχωρώ την ημερομηνία, τον αριθμό του οχήματος, τον οδηγό,το δρομολόγιο,και να έχει τα τρια πεδία των χιλιομέτρων, αλλά καταχωρώντας την ημερομηνια να μου συμπληρώνει μόνο τα τελικά χιλιομετρα της προηγούμενης ημέρας στα αχικά?, και να μην μου ζητά ως προαπαιτούμενο να συμπληρώσω τα τελικά χιλιόμετρα τα οποία θέλω να συμπληρώνω στο τέλος της βάρδιας.? |
1 Συνημμένο(α) Διονύση καλησπέρα Με τις τροποποιήσεις που ζήτησες. Φτιάξε την σχεδίαση της Έκθεσης ΔΙΑΤΑΓΗ_ΚΙΝΗΣΗΣ όπως την θές, ενημέρωσε τα δρομολόγια και τους οδηγούς. Προσπάθησε να κατανοήσεις πως συνδέονται όλα μεταξύ τους και διάβασε τον κώδικα. Η βάση αυτή είναι πολύ απλή αλλά μπορείς να προσθέσεις σταδιακά πολλά αντικείμενα. Μπορείς να βγάλεις στατιστικά ανά όχημα (πόσα χιλιόμετρα κάνει τον μήνα, μέση κατανάλωση καυσίμου, κόστος συντήρησης κλπ) Αυτά βέβαια όταν έχεις φορτώσει έναν σημαντικό αριθμό εγγραφών. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε αν κολήσεις κάπου. |
Στέλιο καλημέρα σ' ευχαριστώ πολύ θα ξεκινήσω να την δουλεύω και θα κάνω όποιες τροποποιήσεις χρειαστει. |
Στέλιο καλησπέρα συγνώμη που σε ενοχλώ και πάλι. Θα ήθελα την βοήθεια σου στην κεντρικη φόρμα Οχήματα στο σύνθετο πλαίσιο αναζήτησης μου βγάζει μόνο 4 οχήματα. Αν γίνεται να μου βγάζει όλα τα οχήματα του πίνακα οχήματα, και ακριβώς δίπλα στο search δεν μου δεχεται την καταχώριση του αριθμού κυκλοφορίας με κενό μεταξύ των γραμμάτων και των αριθμών δηλ. κάπως έτσι "ΚΗΗ 2031". Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν είναι εφικτό με την επιλογή του εκάστοτε οχήματος να εμφανίζεται σε κάποιο μέρος της φόρμας και η φωτογραφία του. Ευχαριστώ. |
1 Συνημμένο(α) Διονύση καλησπέρα Τέσσερα οχήματα είχε η βάση! Αν συμπλήρωσες και άλλα συμπλήρωσε επίσης και είδος και μάρκα και θα στα εμφανίσει. Στο search όντως δεν δέχεται κενά και σου συνιστώ να συμπληρώνεις τους αριθμούς χωρίς κενά ή να βάλεις ενδιάμεσα παύλα. Μπορείς όμως να συμπληρώσεις μόνο τον αριθμό και θα σου το φέρει.Βρίσκω λίγο απίθανο να έχεις δύο οχήματα με τον ίδιο αριθμό αν και δεν διευκρίνησες πόσα οχήματα έχει ο Δήμος. Την φωτογραφία στην πρόσθεσα βάλτην σε εσύ σε όποιο σημείο σε βολεύει ή φτιάξε νέα καρτέλα και βάλτην εκεί. Οι Φωτογραφίες αποθηκεύονται στον φάκελο FOTO που πρέπει να βρίσκεται στον ίδιο φάκελο που βρίσκεται και η βάση, ως όνομα έχουν τον αριθμό κυκλοφορίας και να είναι τύπου jpg. |
Στέλιο καλησπέρα σ΄ ευχαριστώ πολύ είναι πάρα πολύ καλή. |
Στέλιο για σου και συγνώμη που σε ενοχλώ και πάλι. Θα ήθελα στην βάση ΟΧΗΜΑΤΑ να προσθέσω και κάποιες άλλες λειτουργίες και θα ήθελα την βοήθεια σου. π.χ Στήν κεντρική σελίδα, στις καρτέλες να μπουν ακόμη τρείς σελίδες που θα μου δίνουν η μία (εκθεση σχετικά με την μηνιαία κατανάλωση καυσίμων), η άλλη έκθεση σχετικά με την ετήσια κατανάλωση καυσίμων), και η τρίτη έκθεση σχετικά με την κατανάλωση, το είδος, και το κόστος των λιπαντικών ανά όχημα. Ξέχασα να σου πω οτι στον πίνακα ΟΧΗΜΑΤΑ_ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ πρέπει να γίνει και ενα πλαίσιο λιστας αναζήτης όπου να μπορώ να επιλέγω τον τυπο του λιπαντικού.(έχουμε περίπου 10 τύπους λιπαντικών). Σ΄ ευχαριστώ καλό απόγευμα. |
1 Συνημμένο(α) Διονύση καλημέρα Έκανα κάποιες αλλαγές σύμφωνα με αυτά που ζητάς. Μπορείς να έχεις στατιστικά στοιχεία στην καρτέλα του οχήματος, όπως στο παράδειγμα η καρτέλα Στατιστικά καυσίμων αλλά γενικά δεν ενδύκνειται να φορτώνεις την κεντρική φόρμα η οποία θα χρησιμοποιείται για καταχωρήσεις. Για σταστικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις Εκθέσεις. Σου έφτιαξα για παράδειγμα δύο Εκθέσεις (Αναφορά μηνιαίας κατανάλωσης καυσίμων ανά όχημα και Οχήματα καύσιμα ανά έτος). Μελετησέ τις για να δείς τον τρόπο που δημιουργείς αναφορές. |
Στέλιο σ' ευχαριστώ πολύ θα προσπαθήσω με τον τρόπο που λες να δημιουργήσω και άλλες εκθέσεις σχετικά με την κατανάλωση λιπαντικών ανά όχημα κ.α. |
| Η ώρα είναι 10:26. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.