![]() |
Καλημέρα Χρήστο σ’ ευχαριστώ κ’ εγώ. Κοιτάζοντας σήμερα τον κώδικα, με πιο καθαρό μυαλό, διαπίστωσα ότι το λάθος ήταν στη γραμμή κώδικα: If Me.Start <= minDate Or me.fDate >= maxDate Then. Η γραμμή είναι λάθος στη λέξη Me.fDate (το πεδίο fDate δεν υπάρχει στη δική σου ΒΔ, ξέμεινε από το παράδειγμά μου), αντί όμως ο μεταγλωττιστής να σημειώνει λάθος τη λέξη Me.FDate σημείωνε παραπειστικά την Me.Start και με τρέλανε. Παρακάτω υπάρχει ο κώδικας που αντιμετωπίζει όλες τις περιπτώσεις (και την τροποποίηση της ημερομηνίας έναρξης και της διάρκειας της άδειας). Κώδικας: Private Sub numDays_BeforeUpdate(Cancel As Integer)Φιλικά/Γιώργος ΥΓ Φυσικά και θυμάμαι. Βέβαια δε θυμάμαι τις λεπτομέρειες των συναρτήσεων,γι' αυτό δοκίμασε καλύτερα τον κώδικα, αν τον χρησιμοποιήσεις |
Καλησπέρα Χρήστο κοίταξα λίγο καλύτερα τη ΒΔ σου και διαπίστωσα ότι η τελευταία μέρα απουσίας ενός εργαζόμενου δεν είναι η [ΛήξηΆδειας], αλλά η [ΤελευταίαΜέρα] . Δηλαδή αν την Παρασκευή συμπληρώνεται η άδειά του αυτός θα λείπει και το Σαββατοκύριακο. Η τελευταία μέρα είναι αυτή που θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στους ελέγχους που κάνουμε. Επειδή η πληροφορία είναι σημαντική θα πρότεινα να προσθέσεις κ’ αυτή στη σχετική φόρμα. Η ημερομηνία έναρξης μιας άδειας [Start] και η ημερομηνία [ΤελευταίαΜέρα] ορίζουν το χρονικό διάστημα απουσίας του εργαζόμενου (απουσιάζει από [Start] μέχρι και [ΤελευταίαΜέρα]). Όταν προσθέτουμε μία άδεια ή τροποποιούμε μια παλιά το χρονικό διάστημα που ορίζει (από [Start] μέχρι και [ΤελευταίαΜέρα]) δεν πρέπει να τέμνεται με τα χρονικά διαστήματα που ορίζουν οι άλλες άδειες του εργαζόμενου. Με βάση τον κανόνα αυτό δημιούργησα για τους ελέγχους τον παρακάτω κώδικα, που είναι σαφέστερος, γενικότερος (δουλεύει και σε άδειες που δεν καταχωρούνται με τη σειρά χορήγησης) και ταχύτερος από αυτόν που πρότεινα στο προηγούμενο μήνυμά μου. Κώδικας: Private Sub numDays_BeforeUpdate(Cancel As Integer) |
Γιώργο ευχαριστώ για την επιπλέον επεξεργασία, αλλά δεν ξέρω εάν θα μπορέσω να την ενσωματώσω και ελέγξω το σούρουπο, διαφορετικά πάμε το άλλο Σαββατοκύριακο. Ευχαριστώ και πάλι...:045::thanks::drinks::bye: |
Χρήστο, χωρίς άγχος, όποτε βρεις χρόνο |
| Η ώρα είναι 04:35. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.