Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [ Φόρμες ] Ημερολόγιο σε φόρμα με μορφοποιημένες ημέρες (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/2880-hmerologio-se-forma-me-morfopoiimenes-imeres.html)

Λάμπρος Τ 28-12-13 11:03

Ημερολόγιο σε φόρμα με μορφοποιημένες ημέρες

2 Συνημμένο(α)
Καλημέρα καλημέρα.
Με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα ημερολόγιο που θα εμφανίζεται σε φόρμα με μορφοποιημένες τις ημερομηνίες που είναι καταχωρημένες σ’ ένα πίνακα;
Στη συνημμένη εικόνα φαίνεται όπως έχει γίνει στο Excel όπου σ’ ένα δεύτερο φύλλο είναι καταχωρημένες οι ημερομηνίες.
Αν δεν είναι εφικτό το παραπάνω, ίσως είναι πιο εύκολο με την καταχώρηση της ημερομηνίας στη φόρμα της Access να καταχωρείται και στο υπάρχον αρχείο Excel.
Έχετε κάποια πρόταση;

dratsaki 29-12-13 09:07

4 Συνημμένο(α)
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Σαν αρχάριος για απλή αυτόματη ενημέρωση δεδομένων από πίνακα της access θα σου προτείνω ότι πρότεινα και στην Γωγώ, σύνδεση μέσω excel του ΄΄ δείχνεις΄΄ στην βάση δεδομένων τον/ους πίνακα/κες που θέλεις και για να ανανεώνεται αυτόματα πας στις ιδιότητες, δες τις εικόνες και τα συνημμένα (στην επιφάνεια εργασίας) έτσι όποια αλλαγή στην access απεικονίζεται με το άνοιγμα στο excel .

καλημέρα και Χρόνια Πολλά.

kapetang 29-12-13 10:54

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα στην παρέα

Στο επισυναπτόμενο αρχείο υπάρχει μια προσέγγιση του ζητούμενου ημερολογίου.

Το ημερολόγιο εμφανίζει:

1) Τη σημερινή ημερομηνία με μεγαλύτερα και έντονα ψηφία.

2) Με κόκκινο χρώμα το φόντο των ημερομηνιών που περιέχονται στον πίνακα Dates.

Η εφαρμογή δεν είναι ολοκληρωμένη. Ελπίζω όποιος ενδιαφέρεται να βρει το χρόνο να τη συμπληρώσει και να την ανεβάσει στο φόρουμ.

Λειτουργεί μόνο για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Δεκέμβριο.

Για να λειτουργεί και για τους υπόλοιπους μήνες απαιτείται:

1) Να δοθούν, στη σχεδίαση της φόρμας, τα κατάλληλα ονόματα στα textbox και για τους μήνες αυτούς (τα έδωσα μόνο στον Ιαν, Φεβ και Δεκ) .

Το όνομα του textbox που είναι 5 στο μήνα Μάρτιο (3 μήνα) είναι: t5_3

2) Να αφαιρεθεί από τον κώδικα η γραμμή κώδικα που πρόσθεσα για να λειτουργεί η εφαρμογή μόνο για τους μήνες Ιαν, Φεβ και Δεκ.

Φιλικά/Γιώργος

sarafis 29-12-13 19:09

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους.

Ανεβάζω ενημερωμένη την εφαρμογή του Γιώργου (kapetang).
Πολύ ωραία υλοποίηση, σίγουρα θα φανεί χρήσιμη σε πολλούς.

Tasos 30-12-13 13:22

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους.

Δείτε ακόμα ένα παράδειγμα με βάση το αρχείο που εξέλιξαν ο Γιώργος και ο Στέλιος.

Στο παράδειγμα αυτό:

Χρησιμοποιούνται ετικέτες αντί για πεδία κειμένου.

Το χρώμα του φόντου και του πρώτου πλάνου σε ημερομηνίες που περιέχουν συμβάντα μπορεί να ρυθμιστεί από το χρήστη.

Υπάρχει Οπτικό εφέ όταν το ποντίκι περνά πάνω από ημερομηνίες.

Το ίδιο ισχύει και για μια ετικέτα πάνω στην οποία έγινε κλικ από το χρήστη

Κάνοντας διπλό κλικ σε μια ετικέτα ανοίγει η φόρμα καταχώρησης συμβάντων με την αντίστοιχη ημερομηνία.

Η αποθήκευση δεδομένων της φόρμας αυτής γίνεται μετά από πάτημα κουμπιού ή ενδεχομένως με επικύρωση μηνύματος (MsgBox).

Το αρχείο είναι ανοιχτό για βελτιώσεις.

Καλή συνέχεια!

Τάσος

Λάμπρος Τ 31-12-13 19:02

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη για την καθυστερημένη απάντησή μου.
Καλή χρονιά με υγεία και μακροημέρευση!

giorgos_ad 12-01-14 18:10

Καλησπέρα Τάσο,
μου άρεσε πολύ το ημερολόγιο που έφτιαξες και σκέφτηκα να το χρησιμοποιήσω σε μια εφαρμογή που έχω φτιάξει. Το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω να το χρησιμοποιήσω με πίνακα που είναι συνδεδεμένος στη βάση (linked) και μου βγάζει σφάλμα στη ρουτίνα FillDays στο rs.index. Μπορείς να με βοηθήσεις???

Χρήστος 12-01-14 18:34

καλησπέρα
Κάτω απ' το
Me.Painting = False

Αντικατέστησα το τμήμα:
Set rs = CurrentDb.OpenRecordset("Dates", dbOpenTable)
Με:
'Open the external database
Set ExternalDB = DBEngine.Workspaces(0).OpenDatabase("βάλε το path της Backend μέσα στα εισαγωγικά πχ C:\Φάκελος\Υποφάκελος\βάση.ac cdb", False, False, ";pwd=κωδικός της Backend")
'Open a Recordset on the table
Set rs = ExternalDB.OpenRecordset("Dates", dbOpenTable)

και χρησιμοποίησα κι εγώ την calendar.mdb σε split βάση με κωδικό στην Backend.
Αν κάποιος έχει να προτείνει μια καλύτερη λύση βεβαίως να την
υιοθετήσω.

giorgos_ad 12-01-14 18:47

Σε ευχαριστώ πολύ Χρήστο. Μου ζητάει να ορίσω τη μεταβλητή ExternalDB. Ως τι να την ορίσω?

Χρήστος 12-01-14 18:50

DAO.Database

giorgos_ad 12-01-14 19:11

Χρήστο πρόβλημα,
run-time error '3170'
Could not find installable ISAM

Χρήστος 12-01-14 19:27

Αντικατέστησα το τμήμα:
Set rs = CurrentDb.OpenRecordset("Dates", dbOpenTable)
Με:
Dim ExternalDB As DAO.Database
Set ExternalDB = DBEngine.Workspaces(0).OpenDatabase("βάλε το path της Backend μέσα στα εισαγωγικά πχ C:\Φάκελος\Υποφάκελος\βάση.ac cdb", False, False, ";pwd=κωδικός της Backend") 'προσοχή στο ερωτηματικό
Set rs = ExternalDB.OpenRecordset("Dates", dbOpenTable)

-Αν δεν έχεις κωδικό στην Back End όρισέ το έτσι:
Set ExternalDB = DBEngine.Workspaces(0).OpenDatabase("βάλε το path της Backend μέσα στα εισαγωγικά πχ C:\Φάκελος\Υποφάκελος\βάση.ac cdb")

Καμιά άλλη αλλαγή δεν έκανα...μήπως έχεις office 2010;

giorgos_ad 12-01-14 19:36

Έκανα ακριβως οτι είπες με τον κωδικό (γιατί έχω στην Back End) και ναι εχω office 2010. Είναι πρόβλημα αυτό?

Χρήστος 12-01-14 19:39

Έχω Office2007...
Δεν έχω κάποια απάντηση να σου δώσω και δεν θεωρώ σωστό να σου προτείνω κάτι (μετά από ψάξιμο στο διαδίκτυο) που να ΜΗΝ μπορώ να τεστάρω ο ίδιος
Είμαι σίγουρος όμως ότι θα βοηθηθείς από κάποια συγκεκριμένα μέλη του Forum.

giorgos_ad 13-01-14 22:41

Χρήστο σε ευχαριστώ πολύ για τον κώδικα που μου πρότεινες. Το σφάλμα μου οφειλόταν σε λάθος δικό μου κατά την εισαγωγή του κώδικα. Το βρήκα και όλα δούλεψαν σωστά όπως μου είπες.

Χρήστος 13-01-14 22:44

Να είσαι καλά Γιώργο. Χαίρομαι που βοήθησα.

giorgos_ad 10-05-15 18:51

Χρήστο καλησπέρα,
επανέρχομαι στο ίδιο θέμα μετά από καιρό γιατί χρειάζομαι να εφαρμόσω την ίδια φόρμα σε ένα ερώτημα. Για την ακρίβεια select query. Έχω ψάξει αρκετά αλλά δεν βρίσκω κάποια λύση. Μήπως θα μπορούσες να με βοηθήσεις???

Ευχαριστώ πολυ!

basman 16-11-19 11:17

Γειά σας προσπαθώντας να τρέξω το calendar βγαίνει μήνυμα "The code in thiw project must be updated or use on 64 bit system Please review and update declare statements and then mark them with the PrtSafe attribute" Πώς γίνεται αυτό το update?

basman 16-11-19 11:28

Το έλυσα ευχαριστώ

Η ώρα είναι 13:04.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2