![]() |
Χρονόμετρο 1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Έφτιαξα ένα χρονόμετρο με οδηγίες από το http://support.microsoft.com/kb/325238/el αλλά δεν δουλεύει σε υπολογιστή με Office 2013 64 bit (ενώ στον υπολογιστή που το έφτιαξα και έχει Office 2003 32bit, δούλευε). Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Ευχαριστώ! |
Γιώργο καλησπέρα!! Δεν σου δουλεύει γιατί είναι το office για 64 bit.Θέλουν όλα αλλαγή πχ όπου υπάρχει Private Declare Function και ότι έχει σχέσει με Declare στις φόρμες και στα Modules. Τα 64 bit δηλαδή τα office τα χρησιμοποιούν τα γραφεία που έχουν μεγάλο όγκο εγγράφων. Καλό θα είναι όταν αγοράζουμε υπολογιστή να το προσέχουμε στην αγορά για 32 bit ή μάλλον για το σκοπό που το θέλουμε αν το χρειαζόμαστε για 64 bit καλώς τότε.Συνήθως οι μεγάλες επιχειρήσεις τα χρησιμοποιούν από ότι ξέρω. Τελικά αυτό το δίνουν κάποια site στο internet έτοιμο και τα κάνεις αντικατάσταση οπότε και θα δουλέψει.Αν το βρω θα στο ανεβάσω. Ανεβασέ το σε 2003 να το δούμε και εμείς. |
;xΣυγνώμη ανοίγει σε 2003 αλλά χτυπάει.Για όσους δεν το ανοίγουν έχει χάσει ένα reference (Microsoft office το ανάλογο διορθώστε το και δουλεύει.Προσοχή όταν κάνεις την διόρθωση με το Private Declare Function GetTickCount Lib "kernel32" () As Long με το αντίστοιχο στα 64 bits ίσως σου εμφανίσει κόκκινα γράμματα δεν είναι debug συνέχισε κανονικά και θα δουλεύει. |
1 Συνημμένο(α) Αλέξανδρε μου "έδειξες" που να ψάξω και τη βρήκα την άκρη. Ανεβάζω τη διορθωμένη φόρμα. Ευχαριστώ |
Νά σαι καλά φίλε μου!!! Μπράβο έτσι ακριβώς όπως το έχεις είναι , δεν θυμώμουν το PtrSafe να σου πω στο προηγούμενο post . |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Επανέρχομαι στο ίδιο θέμα με νέα ερώτηση. Στην προσπάθεια μου να κάνω ένα χρονόμετρο που να μοιάζει με το κλασικό, πρόσθεσα μερικά κουμπιά που ενημερώνουν με χρόνο ορισμένα πεδία. Αυτό που θα ήθελα είναι να χρησιμοποιώ ένα μόνο κουμπί και με κάθε πάτημα να ενημερώνεται διαφορετικό πεδίο. Δηλ. 1ο πάτημα ενημέρωση 1ου πεδίου, 2ο πάτημα ενημέρωση 2ου πεδίου και ούτω καθ' εξής. Για μένα πολύ δύσκολο αυτό, αλλά ίσως για κάποιο φίλο να μην είναι τίποτα. Ευχαριστώ. (Ανεβάζω τη βάση για να γίνει πιο κατανοητό αυτό που θέλω) |
1 Συνημμένο(α) Γιώργο καλησπέρα!!!! Κοίταξε το παρακάτω συνημμένο όπως το διαμόρφωσα ίσως σου κάνει. |
Αλέξανδρε καλημέρα. Ειδα τη φόρμα σου αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβώς κάνει και δεν μου δίνει τη δυνατότητα να δω τη σχεδίαση που ίσως να έβρισκα κάποια άκρη. Πάντως δεν φαίνεται να είναι αυτό που ζητάω. Όπως και να 'χει ευχαριστώ. |
Γιώργο Καλημέρα!!! Για να δουλεύει σωστά πρόσθεσε σε κάθε κουμπί ενημέρωσης τον παρακάτω κωδικα Κώδικας: 'Μηδενίζει το κεντρικό μετρητή(Χρονόμετρο)Θα το ανεβάσω διορθωμένο.Νομίζω ότι είναι αυτό που ζητάς.Δίνεις εκκίνηση σε τρείς μετρήσεις και ενημερώνει το χρόνο κάτω από κάθε μετρηση. |
1 Συνημμένο(α) Γιώργο!!! Κοίτα το συνημμένο Εάν θέλεις να καταργήσεις το start και το stop και να έχεις μόνο την ενημέρωση βάλε τον κώδικα του stop στην ενημέρωση κάνε ένα κουμπί κεντρικό START και βάλε τον κώδικα του start ,start1, start2 στο κώδικα του κεντρικού κουμπιού START που θα κάνεις.Εάν έχω χρόνο θα το κάνω. |
Αλέξανδρε, αυτό που θέλω δεν είναι να ξεκινούν τρία χρονόμετρα ταυτόχρονα αλλά ένα και να καταγράφω τρεις διαφορετικούς χρόνους σε τρία διαφορετικά πεδία, με τρία συνεχόμενα κλικ στο ίδιο κουμπί. Φαντάσου ότι ξεκινούν τον αγώνα τρεις αθλητές ταυτόχρονα αλλά δεν τερματίζουν μαζί. |
Γιώργο Δηλαδή θέλεις το START να ξεκινούν όλα μαζί τα πεδία να καταγράφουν αλλά εσύ με το πάτημα του κουμπιού STOP πρώτη φορά να καταγράφει το πρώτο πεδίο και με το πάτημα STOP να καταγράφει το δεύτερο πεδίο και με το πάτημα STOP να καταγράφει το τρίτο πεδίο. Ναί αλλά πώς θα ξέρεις την σειρά τερματισμού ότι είναι ο πρώτος ή ό δεύτερος ή και ο τρίτος αθλητής ειδικά εάν τρέχουν στα 100 μέτρα που είναι μικρή η διαφορά μεταξύ τους και μεγάλη ταχύτητα των αθλητών ούτε που θα προλάβεις να τα πατήσεις. Δεν ξέρω το θέμα θέλει κάποιο σχεδιασμό ώστε και να είναι λειτουργικό. |
1 Συνημμένο(α) Ένα μόνο χρονόμετρο θα "τρέχει" και ένα κουμπί καταγραφής θα υπάρχει. Απλώς με κάθε πάτημα θα ενημερώνει άλλο πεδίο. Ανεβάζω πάλι τη φόρμα για να γίνω πιο κατανοητός. |
Γιώργο !! Ίσως αυτό που θέλεις να γίνεται και με τα 3 κουμπιά Ενημερωση 1,2,3 να τοποθετηθούν το ένα πάνω στο άλλο. Με κώδικα σε κάθε κουμπί να παίζεις κάπως έτσι όπως παρακάτω .Αρχικά να εμφανίζεται το ένα κουμπί Ενημέρωση 1 και με το πάτημα του κουμπιού 1 να εμφανίζεται το κουμπί 2 και να αποκρύπτονται τα κουμπιά 1 και 3 , με το πάτημα του κουμπιού 2 να εμφανίζεται το κουμπί 3 και να αποκρύπτονται τα κουμπιά 1,2.Δεν ξέρω κάτι άλλο στο μυαλό τώρα .Εάν σκεφτώ θα σου γράψω Κώδικας: Command28.Visible = False |
Τελικά κάπως έτσι κατέληξα και εγώ. Απενεργοποιώ τα κουμπιά μετά το πάτημα για να μην έχω "ατυχήματα". Ευχαριστώ πολύ |
1 Συνημμένο(α) Γιώργο!!! Πιστεύω τώρα να σου κάνει αυτό που έκανα.Κοίτα το συνημμένο. |
Καλημέρα. Το συνημμένο που ανέβασες είναι μια φόρμα σκέτη που δεν δίνει τη δυνατότητα να δω "πίσω" της και εκτός αυτού δεν δουλεύει κανένα "κουμπί". Η ονομασία της "Όχι καλό χρονόμετρο" μήπως παίζει κάποιο ρόλο; |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Γιώργο!! Δεν ξέρω χθες το βράδυ τι από "Μ" έκανα σου την ξανά στέλνω τη βάση. |
Γιώργο!! Το χρονόμετρο ξεκινά και καταγράφει την εκκίνηση από το κουμπί START. Όταν τερματίζει ό πρώτος πατάς διαδοχικά για τον καθένα το τετράγωνο κόκκινο κουμπί το οποίο καταγράφει τον πρώτο χρόνο όχι και τον αθλητή ,οπότε αλλάζει χρώμα και γίνεται πορτοκαλί την στιγμή που τερματίζει ο επόμενος αθλητής καταγράφει τον επόμενο χρόνο ,το κουμπί αλλάζει χρώμα και γίνεται πράσινο καταγράφει το χρόνο του τρίτου αθλητή. Η επόμενη κίνηση θα είναι να πατήσεις το STOP για να σταματήσει να τρέχει το χρονόμετρο. Μπορείς να κάνεις reset (Επαναφορά) για να μηδενίσεις τα πεδία. Σου δίνει την δυνατότητα χειροκίνητα κάτω από κάθε πεδίο να χρησιμοποιήσεις manual το κάθε χρονόμετρο. Με το προηγούμενο επόμενο καταγράφεις την κάθε εγγραφή όπου αποθηκεύεται σε ένα πίνακα .Θα κάνω και μια φόρμα που θα την ονομάσω ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ώστε να γνωρίζουμε τους χρόνους των αθλητών.Η κάθε εγγραφή αντιστοιχεί για 3 αθλητές.Υπάρχει ένα μενού επάνω αριστερά όπου θα βάλω την φόρμα του ιστορικού.Εκεί μπορείς να βάλεις και κάποια βοήθεια και το δημιουργό εφόσον το διαμορφώσεις κατάλληλα. Όπότε θα είναι ένα ολοκληρωμένο χρονόμετρο. |
1 Συνημμένο(α) Γιώργο !!! Το συνημμένο |
1 Συνημμένο(α) Τελικά κατέληξα στη μορφή που έχει η φόρμα που ανεβάζω. Ευχαριστώ πολύ! |
| Η ώρα είναι 12:55. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.