![]() |
Καλησπέρα στην παρέα!! Καλησπέρα Στέλιο και Γιώργο και στο Νίκο που έχουμε πιστεύω την ίδια εργασία. θα βοηθήσω ή μάλλον θα προσθέσω με λόγια διότι αυτή την περίοδο έχω πολλές εργασίες να κάνω σε κάποια σεμινάρια. Θα πρέπει να κάνεις ένα φάκελο στο application Data (πχ ένα φάκελο με ονομασία My My Data_Doc_xls_Pdf και άλλο ένα φάκελο με ονομασία My data_Dot_Xlt_Pdf.Στο my Data_Doc_xls_Pdf θα βάλεις όλα τα έγγραφα που έχεις σε μορφή κατάληξη *doc, *xls, Pdf σχετικά με το PDF δεν θα έχεις πρόβλημα.Θα παραμένουν και στους δύο φακέλους το ίδιο.Ο σκοπός που κρατάμε τα ίδια αρχεία σε δύο φακέλους είναι για πάσα ενδεχόμενο λάθους ή καταστροφής να μπορούμε να τα έχουμε σε κατάληξη *doc. Aλλά έτσι και αλλιώς είναι και ο αρχικός φάκελος διότι από εκεί έχουμε ξεκινήσει για να μετατρέψουμε τα αρχεία σε *dot .Τα αρχεία του excel θα τα μετατρέψουμε σε *xlt.Τα Pdf παραμένουν ίδια.Τα οποία θα μεταφέρουμε στο φάκελο My data_Dot_Xlt_Pdf. Στις εντολές κάθε αρχείου η διαδρομή που θα δίνεις θα είναι C:\Application Data\Mydata_Dot_Xlt_Pdf Πρέπει το AppData να τον κάνουμε κρυφό ώστε να μην γίνεται κλοπή των αρχείων .Η διαχείριση θα γίνεται από την βάση και η επιλογή θα γίνεται από το φάκελο της μετατροπής. Όπως είπε και ο Νίκος ο σκοπός της μετατροπής σε *dot και *xlt για δική μας χρήση διότι σε ένα έγγραφο του word (Πχ ανάληψη υπηρεσίας) που θα καλέσεις να την εμφανίσει και θέλει συμπλήρωμα όταν έχει κατάληξη doc δεν χαλάει την αρχική μορφή του εγγράφου αλλά σε προτρέπει σε αποθήκευση.Οπότε εάν το ξανά καλέσεις το έγγραφο θα είναι όπως ήταν στην αρχική μορφή. Εγώ ήδη έχω 4 διαφορετικές βάσεις με το τρόπο αυτό σε δύο προγράμματα ένα οργάνωση και διοίκηση του νηπιαγωγείου και ένα Διαχείριση του νηπιαγωγείου. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω στη διαχείριση του νηπιαγωγείου είναι ότι μερικά έγγραφα παίρνουν αυτόματα τιμές από πίνακες που αντιστοιχούν σε μαθητές και χρειάζονται εκθέσεις. Επίσης είχα κάνει κάποια κατασκευή και για τα προκαταρκτικά των εκθέσεων να τα αλλάζω από φόρμα διότι τα τελευταία χρόνια οι τίτλοι των υπουργείων αλλάζουν κάθε 6 μήνες.Οπότε από μια φόρμα αλλάζουν όλα τα προκαταρκτικά των εντύπων που έχουν μορφή έκθεσης και όχι Word. Aυτά εν ολίγης πιστεύω να έγινε κατανοητό το σκεπτικό που είναι σχεδόν το ίδιο με του Νίκου.Οι σελιδοδείκτες καλό είναι ,εγώ έχω ακολουθήσει διαφορετικό τρόπο μετονόμασα όλα τα αρχεία σε file1,file2 κλπ και τα διαχειρίζομαι από πίνακα .Ευχαριστώ το Νίκο για τα φώτα που μας έδωσε σχετικά με τους σελιδοδείκτες. |
Γεια σου Αλέξανδρε, δεν σου κρύβω ότι αυτό που λες με τους τίτλους των υπουργείων (συμβαίνει και σε μας ) κι εγώ έχω σκεφτεί να το βάλω σε πεδίο στην βάση έτσι ώστε να αλλάζει σ’ όλα τα έγγραφα αυτόματα . πάντως απ’ ότι βλέπω βρήκα δουλειά με το νέο τρόπο που θα κάνω στην βάση μου. Τα ονόματα και του φόρουμ θα λάβουν ευχαριστίες στην φόρμα μου (εμφανείς , πιστεύω δεν υπάρχει πρόβλημα γι αυτό). διότι όταν ολοκληρώσω την βάση μ’ αυτό τον τρόπο (φαίνεται πιο εύκολος στην έκδοση των εγγράφων) οι συνάδελφοι σε άλλες περιφερειακές Υπηρεσίες θα την θέλουν οπωσδήποτε, ήδη δουλεύει τουλάχιστον σε τρείς υπηρεσίες ( τα έγραφα που εκδίδει αγγίζουν το 90 με 95 % των εγγράφων του γραφείου πυρασφαλείας). Την έχω δώσει κι αλλού, αλλά δεν ξέρω πόσο την χρησιμοποιούν (και για αυτό θέλω να βάλω τον τίτλο της υπηρεσίας με αυτοματισμό, σκέφτομαι με πεδίο υπόμνημα εντός πίνακα να μην χαλά η στοίχιση) Ευχαριστώ . |
Γιώργο καλημέρα Το παράδειγμα που σου έγραψα ήταν πολύ απλό για να καταλάβεις την διαδικασία. Δυστυχώς τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και σε περιμένει πολύ δουλειά. Για κάθε υπόδειγμα εγγράφου πρέπει να γραφεί κώδικας και να αντιστοιχισθεί σε κάποιο κουμπί. Σε κατάσταση σχεδίασης προσθέτεις ένα κουμπί και στο συμβάν "Με το κλίκ" επιλέγεις δόμηση κώδικα. Μπορείς να αντιγράψεις τον κώδικα από το υπάρχον κουμπί και να τον επικολήσεις στο νέο και να τροποποιήσεις τις εγγραφές. doc.bookmarks("Επίθετο").Select (στην γραμμή αυτή επιλέγεις το όνομα του σελιδοδείκτη που έχεις ορίσει στο πρότυπο) objWord.Selection.TypeText Me.[Επίθετο] (στην γραμμή αυτή επιλέγεις το όνομα του πεδίου της βάσης σου που περιέχει τα δεδομένα που θες να φορτωθούν στην θέση του σελιδοδείκτη) On Error Resume Next ( Η γραμμή αυτή δηλώνει στον κώδικα να αγνοεί τα σφάλματα. Σφάλμα προκαλείται όταν δεν υπάρχει ο σελιδοδείκτης ή αν το πεδίο με τα δεδομένα είναι κενό.) Αν συμπληρώσεις όλα τα πεδία στην βάση μπορείς να το σβήσεις για να σιγουρευτείς ότι έχεις τοποθετήσει όλους τους σελιδοδείκτες. Δεν ξέρω αν τυπώνεις μαζί δύο η περισσότερα έγγραφα, αν ναι μπορείς να τα τοποθετήσεις στο ίδιο πρότυπο. Βέβαια ακόμη και στο ένα έγγραφο κάποια πεδία επαναλαμβάνονται, όπως θα είδες και στο παράδειγμα οπότε στους σελιδοδείκτες θα πρέπει να βάζεις το ίδιο όνομα με αριθμό στο τέλος πχ Ημερομηνία, Ημερομηνία1, Ημερομηνία2 κλπ Στον κώδικα θα πρέπει να προσθέσεις επιπλέον πεδία όπως στο παράδειγμα. Από όσο είδα στον πίνακά σου έχεις 111 πεδία, όπως προείπα σε προηγούμενο μήνυμα τα κενά και οι κάθετοι στα ονόματα των πεδίων δημιουργούν προβλήματα. Καλό θα ήταν στην παρούσα φάση να αντικαταστήσεις τα ονόματα των πεδίων βάζοντας underscore ( _ ) όπου έχεις κενά, καθέτους παύλες κλπ. Αφού αλλάξεις τα ονόματα των πεδίων, σε ένα αρχείο WORD μπορείς να φτιάξεις κώδικα για όλα τα πεδία τον οποίο θα επικολείς στον κώδικα κάθε κουμπιού και θα σβήνεις όσες γραμμές δεν υπάρχουν στο συγκεκριμένο πρότυπο ενώ θα προσθέτεις κώδικα για όσα πεδία επαναλαμβάνονται στο πρότυπο. Τα ίδια ονόματα των πεδίων θα χρησιμοποιήσεις και για ονόματα των σελιδοδεικτών. Από ότι είπες από την βάση σου εκτυπώνονται 30 διαφορετικά έγγραφα οπότε απαιτείται πολύ δουλειά για μπούν σελιδοδείκτες σε όλα, ο κώδικας είναι το λιγότερο πρόβλημα. Επιμένω πως πρέπει να τροποποιήσεις τα ονόματα των πεδίων στην παρούσα φάση γιατί αργότερα η κατάσταση θα γίνει πιο πολύπλοκη. Όταν ολοκληρώσεις την δουλειά θα συνδέσεις τον πίνακα από την βάση που έχεις τις εγγραφές σου και με ένα ερώτημα προσάρτησης, όπου θα αντιστοιχίσεις τα πεδία με τα νεα, θα μεταφέρεις τις εγγραφές στον νέο πίνακα. Για να μην σε κουράσω άλλο ξεκίνα το και είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε σε όποια φάση κολήσεις. Δεν ξέρω αν με κάποια συνάρτηση μπορούμε να περιορίσουμε την διαδικασία. Πιο πολύ με προβληματίζουν οι επαναλαμβανόμενες εγγραφές στους σελιδοδείκτες και δεν έχω εικόνα των υπόλοιπων εγγράφων που χρησιμοποιούνται καθώς και εάν εκτυπώνονται μαζί περισσότερα του ενός. ΥΓ Τα κουμπιά για την εκτύπωση των εγγράφων μπορείς να τοποθετήσεις στις καρτέλες όπου συμπληρώνεις τα στοιχεία του κάθε σταδίου της διαδικασίας. |
Καλημέρα Στέλιο. Από την πρώτη ανάγνωση, νομίζω το καταλαβαίνω, τώρα στο μέλλον θα δείξει. Όντως έχω περί τα 20 έγγραφα και πολλά είναι διπλά και τριπλά αυτό που σκέφτομαι να κάνω τώρα είναι: Να αλλάξω τα πεδία στην βάση. Να κάνω τα έγγραφα όλα μονά για απλοποίηση τα είχα … & τριπλά (ΔΥ αναφορά, αποστολή εγγράφου, έγγραφο) για να μην το ανοίγω τρεις φορές με το mail merge και μετά να ψάχνω το ΧΠΕ ξεχωριστά για το κάθε ένα, ήθελα τριπλάσιο χρόνο, τώρα όμως που καταργείται το ψάξιμο ίσως να είναι καλύτερα (μάλλον από την εκτύπωση θα εξαρτηθεί, όταν εκτυπώνεται μονό θα το βάλω ξεχωριστά και όταν εκτυπώνονται και τα δυο μαζί θα τα βάλω μαζί). Μην σε ζαλίζω μ’ αυτά. ¨¨Όταν ολοκληρώσεις την δουλειά θα συνδέσεις τον πίνακα από την βάση που έχεις τις εγγραφές σου και με ένα ερώτημα προσάρτησης, όπου θα αντιστοιχίσεις τα πεδία με τα νεα, θα μεταφέρεις τις εγγραφές στον νέο πίνακα.¨¨ Αυτό που μου λές είναι υποχρεωτικό ή για να κάνω ένα άλλο πίνακα και να δουλέυει η Βάση ταυτόχρονα ?? Γιατί δεν το κατάλαβα. Αν ξεκινήσω πάνω στον ήδη υπάρχοντα πίνακα να αλλάξω τα ονόματα των πεδίων, υπάρχει κάποιο πρόβλημα ? Αν κολλήσω θα ζητήσω Ξανά την βοήθεια σας. Ευχαριστώ . |
Παράθεση:
|
Εντάξει . Ευχαριστώ. θα την Δουλέψω σπίτι μου γιατί στο γραφείο έρχεται κόσμος δεν γίνεται ... πάει το Σαββατοκύριακο. |
Γιώργο καλημέρα. Επανέρχομαι στο θέμα μας. Την συγκεκριμένη μέθοδο δεν την γνωρίζω και πάω και εγώ ψάχνοντας γιατί όπως βλέπω θα μου φανεί χρήσιμη. Για να σου εμφανίζονται σύμβολα των σελιδοδεικτών στο έγγραφο πατάς στο πλήκρο πάνω αριστερά, "επιλογές του Word", "Για προχωρημένους" και επιλέγεις Εμφάνιση σελιδοδεικτών. Ψάχνοντας σχετικά θέματα βρήκα πως υπάρχουν δύο είδη σελιδοδεικτών στο Word, oι "placeholder" και οι "enclosing". Στην πρώτη περίπτωση πατάς σε κάποιο σημείο του εγράφου όπου θέλεις να τοποθετηθεί ο σελιδοδείκτης και επιλέγεις εισαγωγή σελιδοδείκτη. Στην περίπτωση αυτή το κείμενο εισάγεται δεξιά του σελιδοδείκτη. Στην περίπτωση αυτή βλέπεις στην θέση αυτή ένα σύμβολο σαν το κεφαλαίο Ι. Δεν μπορείς όμως να γνωρίζεις ποιος σελιδοδείκτης είναι. Στην δεύτερη περίπτωση επιλέγεις μία λέξη ή σειρά λέξεων και επιλέγεις πάλι εισαγωγή σελιδοδείκτη. Στην περίπτωση αυτή η λέξη που επέλεξες περικλείεται από τα σύμβολα [ ]. Με τον κώδικα που έχουμε και αυτόν που θα αναφέρω στην συνέχεια η λέξη αυτή αντικαθίσταται από το κείμενο του πεδίου που επιλέξαμε. Έτσι μπορείς να βάλεις στο πρότυπο τα ονόματα των πεδίων και να τους δώσεις την διαμόρφωση που θέλεις (Bold, Italic κλπ) και θα αντικατασταθούν με το κείμενο των πεδίων που θα πάρει την διαμόρφωση του σελιδοδείκτη. Έτσι μπορείς εύκολα να δείς στο πρότυπο τι έχεις βάλεις και που και να δώσεις κα την διαμόρφωση που θες. Στον κώδικα που χρησιμοποιήσαμε αρχικά στην πρώτη γραμή γίνεται η επιλογή του σελιδοδείκτη και στην συνέχεια τοποθετείται το κείμενο του πεδίο. Βρήκα και την επιλογή αυτή όπου γίνεται η ίδια διαδικασία με μία γραμμή κώδικα: doc.bookmarks("ΕΠΩΝΥΜΟ").Range.Text = Me.ΕΠΩΝΥΜΟ Το δοκίμασα και δουλεύει εξίσου καλά. |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Στέλιο. Χθες ήδη έφτιαξα τα πεδία greeklish για δες τα να μου πεις την γνώμη σου μήπως ο αριθμός που βάζω στην μέση του κειμένου μου βγάλει πρόβλημα? Προτίμησα αυτή τη μορφή για να βρίσκω εύκολα ποιο είναι , απ' ότι βλέπω θα το προχωρήσω γρήγορα, αν δεν τύχουν άλλες υποχρεώσεις. πάντως η βάση είναι ήδη έτοιμη για την υποδοχή του Κώδικα. Έχω εκτυπώσει και τις σελίδες μου, 45 είναι πολλές? με τα ονόματα των πεδίων αντί κείμενο, για να μετρήσω και τις επαναλήψεις στο κάθε έγγραφο, όπως μου είπες. Νομίζω πάω καλά, Ευχαριστώ. |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Γιώργο, Μια χαρά είναι τα πεδία, δεν έχεις πρόβλημα με τους αριθμούς. καλή η επιλογή να τα συμπληρώσεις σε Excel. Ο κώδικας είναι έτοιμος, μένει να βάλεις τους σελιδοδείκτες στα έγγραφα. Αν έχεις και κάποιον υπολογιστή με δύο οθόνες θα σε διευκολύνει περισσότερο. Αν και αρχικά ακούγονται πολλές οι 45 σελίδες, μόλις ξεκινήσεις θα φύγουν γρήγορα. Το θέμα είναι να θυμάσαι σε βάθος χρόνου τι έχεις φτιάξει. Καλό είναι να έχεις ένα οργανόγραμμα με τα εγγραφά σου και ένα ιστορικό με τις σημαντικές αλλαγές που κάνεις στην βάση σου. Συνεχίζω να το ψάχνω το θέμα γιατί είναι ενδιαφέρον. Τελικά ίσως δεν χρειάζεται αν επαναλαμβάνεις τον κώδικα σε κάθε κουμπί. Να μπούν όλες οι πιθανές εκδοχές σε μια ρουτίνα και να την καλείς από όλα τα κουμπιά. Δες ποια πεδία επαναλαμβάνονται συχνά (και πόσες φορές σε κάθε έγγραφο) και ανέβασε δείγμα της τροποποιημένης έκδοσης και 1-2 πρότυπα για να δούμε αν θα δουλεψει. Η απενεργοποίηση των σφαλμάτων θα αγνοήσει όσους σελιδοδείκτες δεν υπάρχουν σε κάποιο έγγραφο. |
Καλημέρα σε όλους. Στέλιο έκανα δοκιμαστικά δυο διαφορετικές ΔΥ έβαλα τον κώδικα κάτω από τον άλλο, όλο πως ήταν και δουλεύει μια χαρά, χωρίς να υπάρχουν όλοι οι σελιδοδείκτες, άρα το πιο απλό είναι να βάλω στον κώδικα περισσότερους σελιδοδείκτες και αυτός θα χρησιμοποιεί μόνο τους υπάρχοντες για το κάθε έγγραφο, για να μην τους μετρώ όλους. Στην περίπτωση μου προς το παρόν δεν δημιουργεί πρόβλημα . Καλημέρα. |
| Η ώρα είναι 11:40. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.