Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [ Ερωτήματα ] Τρέχοντα αθροίσματα (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/2662-trexonta-athroismata.html)

parara 29-08-13 12:42

Τρέχοντα αθροίσματα

1 Συνημμένο(α)
Επανέρχομαι με ένα άλλο θέμα που με προβληματίζει αρκετό καιρό.

Σε μία αναφορά (έκθεση) υπάρχει στις ιδιότητες στην καρτέλα "δεδομένα" μία επιλογή Τρέχων άθροισμα , όπου αν την ενεργοποιήσεις σου υπολογίζει σε ένα πεδίο το υπόλοιπο δύο άλλων και μάλιστα προοδευτικά , όπως φαίνεται στην εικόνα την επισυναπτόμενη. Το ίδιο αυτό θέλω να το κάνω και σε μια φόρμα. Υπάρχει τρόπος;

kapetang 29-08-13 18:47

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα

Ο υπολογισμός τρεχόντων αθροισμάτων σε φόρμες, δεν είναι τόσο απλός, όπως στις εκθέσεις.

Χρησιμοποιείται τύπος που εξαρτάται από την ταξινόμηση των εγγραφών και τα φίλτρα που έχουν εφαρμοστεί.

Επειδή συνήθως τα τρέχοντα αθροίσματα υπολογίζονται κατά ημερομηνία, στη ΒΔ που επισυνάπτω, δίνω μια λύση (τον τύπο) για την περίπτωση που :

1) Δεν έχει εφαρμοστεί φίλτρο.

2) Οι εγγραφές στη φόρμα ταξινομούνται πρώτα κατά ημερομηνία και μετά κατά το πρωτεύον κλειδί (ID).

Φιλικά/Γιώργος

parara 30-08-13 09:15

Αθροίσματα

Καλημέρα.
Κάτι τέτοιο μου είχε προτείνει και ο Tasos. Δουλεύει εν μέρει , γιατί εκτός της Ημερομηνίας και του ΚωδΠαραγγελίας έχω και ένα τρίτο πεδίο , τον ΚωδΦύσης.

Δηλαδή μέσα στην ίδια ημέρα μπορεί να έχω μία ή περισσότερες εισαγωγές στην αποθήκη (Κωδικός Φύσης = 2 ) και μία η περισσότερες εξαγωγές από την αποθήκη (Κωδικός φύσης = 1). Και κάπου εκεί μπλέκονται τα πράγματα.

parara 30-08-13 09:50

Αθροίσματα

Καλημέρα.
Κάτι τέτοιο μου είχε προτείνει και ο Tasos. Δουλεύει εν μέρει , γιατί εκτός της Ημερομηνίας και του ΚωδΠαραγγελίας έχω και ένα τρίτο πεδίο , τον ΚωδΦύσης.

Δηλαδή μέσα στην ίδια ημέρα μπορεί να έχω μία ή περισσότερες εισαγωγές στην αποθήκη (Κωδικός Φύσης = 2 ) και μία η περισσότερες εξαγωγές από την αποθήκη (Κωδικός φύσης = 1). Και κάπου εκεί μπλέκονται τα πράγματα.

kapetang 30-08-13 10:09

Κατά τη γνώμη μου ένας τρόπος υπάρχει για να ξεκαθαρίσει το μπλέξιμο.

Να ανεβάσεις ένα δείγμα της ΒΔ μόνο με τα αναγκαία στοιχεία (φόρμα και πίνακες και ερωτήματα στους οποίους στηρίζεται) και με κάποια ενδεικτικά δεδομένα.

Tasos 30-08-13 10:10

Καλημέρα!
Διονύση, κατά τη γνώμη μου, είναι προτιμότερο να καταγράφονται τα μερικά σύνολα σε πίνακα κάθε φορά που συμπληρώνεται ή τροποποιείται νέα εγγραφή με χρήση VBA.

Έτσι, και καλύτερη απόδοση θα έχεις (ειδικά σε πολλά δεδομένα), και θα μπορέσεις να εφαρμόσεις τις μαθηματικές σου πράξεις με τον τρόπο που εσύ γνωρίσεις καλύτερα, και θα σου είναι πιο εύκολο να στο μέλλον να εξάγεις τα δεδομένα σου σε άλλο εξωτερικό πρόγραμμα πχ. Excel.

Σου ξαναλέω φίλε μου δεν μας βοηθούν αρκετά οι εικόνες που ανεβάζεις ώστε να έχουμε την πληροφόρηση που χρειάζεται και να σε βοηθήσουμε όπως πρέπει.

Το φόρουμ θέλει να σε βοηθήσει αλλά είναι εσύ είσαι αυτός που πρέπει να φροντίσει όχι μόνο να κατανοηθεί το ζητούμενο αλλά και να απαλλάξει τον φίλο που ενδεχομένως θελήσει να βοηθήσει (αφιερώνοντας αρκετό κόπο και χρόνο) από τη δημιουργία της κατάλληλης βάσης-παραδείγματος.

Κάνε μια παραδειγματική βάση με όσες εγγραφές χρειάζονται για να λειτουργήσει το ζητούμενο σου για να έχουμε και εμείς κάτι στα χέρια μας και να σε βοηθήσουμε.

Φιλικά

Τάσος

Η ώρα είναι 07:19.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2