![]() |
Προσθήκη νέας εγγραφής μόνο με κουμπί Είναι δυνατόν στις εγγαρφές μιας φόρμας να μην είναι ορατή η νέα εγγραφή αλλά να γίνεται δυνατή η προσθήκη νέας με το πάτημα ενός κουμπιού στη φόρμα; |
Καλησπέρα Χρήστο!!! Μπορείς ακόμη και με ένα κουμπί που και αυτό να μην είναι ορατό (με επιλογή ιδιότητας σε διαφανές) και να γνωρίζει ο χρήστης συγκεκριμένο σημείο που θα κάνει κλίκ ,ώστε να κάνεις προσθήκη νέας εγγραφής η οποία δεν θα είναι ορατή.Μέχρι εδώ σωστά και θα είσαι σε αναμονή να γράψεις την εγγραφή. Αλλά!!! άντε και την έκανες την προσθήκη πώς θα βλέπεις που να γράψεις; Εκτός και εάν έχεις προεπιλεγμένα στοιχεία και τα κάνεις insert με κάποιο κουμπί ή με τσεκάρισμα με checkbox..Αλλά και πάλι θα πρέπει να την ελεγξεις άν όντως την φόρτωσε οπότε πρέπει να είναι ορατή μόνο για σένα και όχι για τους άλλους.Ή με inputbox ίσως να καταχωρείς εκεί και να γίνεται η νέα εγγραφή Φιλικά /Αλέξανδρος |
Μια απλη λυση ειναι η εξης: Σε ενα κουμπι πανω στην φορμα βαλε απο πισω τον εξης κωδικα: On Error Resume Next Me.AllowAdditions = True DoCmd.RunCommand acCmdDataEntry Καλη συνεχεια... |
Δεν καλύφθηκα! Ίσως να επανέλθω παιδιά. :) |
Φίλε Χρήστο!! Έχω την εντύπωση ότι η ερώτησή σου έχει σχέσει με λογοπαίγνιο ή κουίζ .Πως να γίνει αυτό που ζητάς,από τη μία να μην είναι ορατή η νέα εγγραφή στις εγγραφές και από την άλλη η νέα εγγραφή να γίνεται δυνατή .Με οποιοδήποτε τρόπο και να γίνει η νέα εγγραφή, θα είναι νέα. Εάν δεν ήταν η προηγούμενη ορατή σημαίνει ότι δεν εμφανίζονται εγγραφές(δεν είναι ορατές) .Πως μπορούμε στην επόμενη εγγραφή(που θα είναι νέα εγγραφή) να αποδείξουμε ότι έχει καταχωρηθεί αφού δεν θα την βλέπουμε; Ισως να γίνεται με κώδικα Αν εννοείς να την βλέπουμε την στιγμή της καταχώρησης αλλά να μην εμφανίζεται στις συνολικές εγγραφές ,έτσι ναι. Φιλικά/Αλέξανδρος |
Σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να σε/σας ταλαιπωρήσω χωρίς ουσιά. Θέλω στις συνολικές εγγραφές να μην φαίνεται η "νέα εγγραφή" παρά μόνο όταν πατηθεί "ένα κουμπί" ώστε να καταχωρίσω μια νέα εγγραφή. Ίσως και να έχεις δίκιο, να μην το έχω σκεφτεί λογικά. :) |
Χρήστο!! Με ερώτημα και ένα κριτήριο μπορεί να μην εμφανίζει τις εγγραφές ΠΧ. πού περιέχουν πεδίο πχ. "Πόλη" και κριτήριο πχ θα βάλεις"Άρτα" δεν θα σου εμφανίζει όλες τις εγγραφές που έχουν την λέξη Άρτα . Εσύ όμως θα μπορείς να καταχωρείς την εγγραφή.Η εγγραφή θα περιορίζεται κατά την εμφάνιση από το κριτήριο του ερωτήματος.Στους πίνακες θα εμφανίζεται κανονικά στη φόρμα όχι ,λόγω κριτηρίου.Θα μπορούσε να ήταν Όνομα ή Επίθετο. Εγώ κάπως έτσι συνέλαβα το ερώτημά σου. Οπότε ισχύει το παραπάνω να μην εμφανίζει τις εγγραφές (Σε καμία όμως περίπτωση όλες τις εγγραφές). Εάν υπήρχε το σκεπτικό να μην εμφανίζει όλες τις εγγραφές τότε δεν θα ρωτούσαμε καθόλου "Θέλω στις συνολικές εγγραφές να μην φαίνεται η "νέα εγγραφή"" γιατί δεν θα υπήρχε καμία(άρα θέλει κάποιο κριτήριο που να μας περιορίζει από κάπου. Να σου δίνει όμως και την δυνατότητα καταχώρησης. Καλή συνέχεια Φιλικά/Αλέξανδρος |
Σ' ευχαριστώ για το χρόνο σου. :) |
1 Συνημμένο(α) Παράθεση:
Χρήστο, κοίτα το συνημμένο μήπως σου κάνει. |
Μπορείς να το κάνεις σε συνεχή φόρμα και όχι μονή? |
| Η ώρα είναι 10:08. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.