Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   IIf(Not IsNull([DATEOUT]);"0") (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/2271-iif-not-isnull-dateout-0-a.html)

ΚΩΣΤΑΣ2 09-01-13 13:23

IIf(Not IsNull([DATEOUT]);"0")

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα και Χρονια Πολλά ευτυχισμένο το νέο έτος
Καλησπέρα σε όλη την παρέα του forum.
Έχω σε ένα ερώτημα από 2 πίνακες στο ερώτημα έχει 2 παιδιά a/ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ β/DATEOUT δημιούργησα ένα g/ πεδίο ΠΡΟΚΑΤ
με την συνάρτηση ΠΡΟΚΑΤ: IIf(Not IsNull([DATEOUT]);"0")
μου δίνει όπου DATEOYT=0 και όπου δεν έχει DATEOYT= κενό
Ψάχνω να μου δίνει η συνάρτηση όπου DATEOYT=0 και όπου ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ να είναι η ίδια

KoKi 09-01-13 14:14

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ΚΩΣΤΑΣ2 (Μήνυμα 13406)
Καλησπέρα και Χρονια Πολλά ευτυχισμένο το νέο έτος
Καλησπέρα σε όλη την παρέα του forum.
Έχω σε ένα ερώτημα από 2 πίνακες στο ερώτημα έχει 2 παιδιά a/ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ β/DATEOUT δημιούργησα ένα g/ πεδίο ΠΡΟΚΑΤ
Ψάχνω να μου δίνει η συνάρτηση όπου DATEOYT=0 και όπου ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ να είναι η ίδια

Καλό μεσημέρι στο forum

Κώστα,
ΠΡΟΚΑΤ: IIf(Not IsNull([DATEOUT]);"0"), είναι λάθος γιατί το πεδίο DATEOUT είναι ορισμένο ως ημερομηνία. Μάλλον θέλεις αυτό
ΠΡΟΚΑΤ: IIf(Not IsNull([DATEOUT]);[DATEOUT];Null)
Δημιούργησε ένα πέδίο π.χ. PR
PR:IIf(ISNULL([ΠΡΟΚΑΤ]);[ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ];αλλιώς άλλη τιμή)

ΚΩΣΤΑΣ2 09-01-13 18:42

Γιώργο ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου.
Στην πραγματικότητα το πεδίο [ΠΡΟΚΑΤ] θέλω να είναι όταν βλέπει [DATEOUT] να είναι 0 εάν δεν έχει να έχει την τιμή [ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ] μήπως πρέπει να ενοποιήσω
IIf((Not IsNull([DATEOUT]);"0")IIf(IsNull([ΠΡΟΚΑΤ]);[ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ];Null)) αλλα είμαι αρχάριος και κάπου τα μπερδεύω

ασχετος 09-01-13 18:53

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ΚΩΣΤΑΣ2 (Μήνυμα 13412)
Γιώργο ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου.
Στην πραγματικότητα το πεδίο [ΠΡΟΚΑΤ] θέλω να είναι όταν βλέπει [DATEOUT] να είναι 0 εάν δεν έχει να έχει την τιμή [ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ] μήπως πρέπει να ενοποιήσω
IIf((Not IsNull([DATEOUT]);"0")IIf(IsNull([ΠΡΟΚΑΤ]);[ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ];Null)) αλλα είμαι αρχάριος και κάπου τα μπερδεύω

Την καλησπέρα μου στο forum.

Κώστα,
γράφεις Στην πραγματικότητα το πεδίο [ΠΡΟΚΑΤ] θέλω να είναι όταν βλέπει [DATEOUT] να είναι 0 εάν δεν έχει να έχει την τιμή [ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ] ,
μήπως να γίνεις πιο σαφής σε παρακαλώ.

Μήπως εννοείς, το πεδίο [ΠΡΟΚΑΤ] να έχει την τιμή του πεδίου [ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ] όταν το πεδίο [DATEOUT] είναι Null

ΚΩΣΤΑΣ2 09-01-13 19:45

Κώστα συγγνώμη δεν διατύπωσα σωστά μαντάρα ta έκανα
Έχω σε ένα ερώτημα από 2 πίνακες στο ερώτημα έχει 2 πeδιά a/ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ β/DATEOUT δημιούργησα ένα g/ πεδίο ΠΡΟΚΑΤ
Ψάχνω να μου δίνει η συνάρτηση όπου DATEOYT=0 και όπου υπάρχει ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ να είναι η ίδια
Στην πραγματικότητα το πεδίο [ΠΡΟΚΑΤ] θέλω να είναι όταν βλέπει [DATEOUT] να είναι 0 εάν δεν έχει[DATEOUT] να έχει την τιμή [ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ] μήπως πρέπει να ενοποιήσω

ασχετος 09-01-13 19:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ΚΩΣΤΑΣ2 (Μήνυμα 13414)
Κώστα συγγνώμη δεν διατύπωσα σωστά μαντάρα ta έκανα
Έχω σε ένα ερώτημα από 2 πίνακες στο ερώτημα έχει 2 πeδιά a/ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ β/DATEOUT δημιούργησα ένα g/ πεδίο ΠΡΟΚΑΤ
Ψάχνω να μου δίνει η συνάρτηση όπου DATEOYT=0 και όπου υπάρχει ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ να είναι η ίδια
Στην πραγματικότητα το πεδίο [ΠΡΟΚΑΤ] θέλω να είναι όταν βλέπει [DATEOUT] να είναι 0 εάν δεν έχει[DATEOUT] να έχει την τιμή [ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ] μήπως πρέπει να ενοποιήσω

Κώστα,
Αν έχω καταλάβει καλά ζητάς,
το πεδίο [ΠΡΟΚΑΤ] να έχει την τιμή του πεδίου [ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ] όταν το πεδίο [DATEOUT] είναι Null ;

ΚΩΣΤΑΣ2 09-01-13 20:41

Κώστα το ερώτημα ΚΙΝΗΣΕΙΣ του συνημμένου έχει το πεδίο
ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ και το πεδίο DATEOUT
επειδή όταν το DATEOUT έχει τιμή θέλω το πεδίο ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ να παίρνει τιμή 0 εάν δεν έχει τιμή το DATEOUT να παραμένει η τιμή ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ έτσι "εφτιαξα" ένα άλλο πεδίο ΠΡΟΚΑΤ με την συνάρτηση IIf(Not IsNull([DATEOUT]);"0") αλλα δεν μου δίνει το θεμιτό

ασχετος 09-01-13 20:51

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ΚΩΣΤΑΣ2 (Μήνυμα 13416)
Κώστα το ερώτημα ΚΙΝΗΣΕΙΣ του συνημμένου έχει το πεδίο
ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ και το πεδίο DATEOUT
επειδή όταν το DATEOUT έχει τιμή θέλω το πεδίο ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ να παίρνει τιμή 0 εάν δεν έχει τιμή το DATEOUT να παραμένει η τιμή ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ έτσι "εφτιαξα" ένα άλλο πεδίο ΠΡΟΚΑΤ με την συνάρτηση IIf(Not IsNull([DATEOUT]);"0") αλλα δεν μου δίνει το θεμιτό

Κώστα,
με βάση τα ανωτέρω
ΠΡΟΚΑΤ: IIf(Not IsNull([DATEOUT]);0;[ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ])

ΚΩΣΤΑΣ2 09-01-13 21:12

Κώστα, είναι αυτο που ζητούσα
Ευχαριστώ πολύ

Η ώρα είναι 14:32.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2