Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   Δυσλειτουργία σε συνάρτηση ερωτήματος (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/2111-dysleitoyrgia-se-synartisi-erotimatos.html)

gmax 12-10-12 08:41

Δυσλειτουργία σε συνάρτηση ερωτήματος

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα σας κύριοι και κυρίες.
Έχω μια βάση, με την οποία έχετε ασχοληθεί και άλλοτε, στην οποία, στο ερώτημα (1Χ ΠΑΙΔΩΝ) υπάρχει η εξής συνάρτηση: ΚΑΤΑΤΑΞΗ: IIf([ΠΕΔΙΟ_1]="59:59:99";"--";DCount("ΠΕΔΙΟ_1 ";"1Χ ΠΑΙΔΩΝ";"ΠΕΔΙΟ_1 <='" & [ΠΕΔΙΟ_1 ] & "'")). Αυτό που θέλω είναι να αλλάζουν τα κριτήρια επιλογής στο ερώτημα, με τη μέθοδο Like [ ] και η συνάρτηση να εξακολουθεί να λειτουργεί. Τα κριτήρια που χρησιμοποιώ είναι: [ΑΓΩΝΙΣΜΑ;] =1Χ - [ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ;] = ΠΑΙΔΩΝ ή ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ και [ΣΕΙΡΑ;] = Α ή Β Επισυνάπτω τη βάση, με το επιπλέον ερώτημα στο οποίο θέλω να προσαρμόσω την προαναφερόμενη συνάρτηση.
Ελπίζω να μην έγινα κουραστικός.
Με εκτίμηση και πολλές ευχαριστίες Γιώργος

ασχετος 12-10-12 08:50

Καλημέρα στο Forum.

Γιώργο,
Δεν καταλαβαίνω, κατέβασα την Β.Δ., σε ποια φόρμα και πιο έρώτημα
είναι αυτά που θέλεις.

Μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις πιο σαφής.

gmax 12-10-12 09:11

Κώστα καλημέρα.
Το ερώτημα που λειτουργεί είναι το 1Χ ΠΑΙΔΩΝ αλλά μόνο όταν το αγώνισμα και η κατηγορία είναι 1Χ ΠΑΙΔΩΝ. Το ερώτημα που θέλει "επισκευή" είναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1Χ και η φόρμα που εισάγονται οι χρόνοι, αν και δεν επηρεάζει στο θέμα μου, είναι η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΧΡΟΝΩΝ

ασχετος 12-10-12 09:41

1 Συνημμένο(α)
Γιώργο αν κατάλαβα,

σου κάνει το συνημμένο;

gmax 12-10-12 10:11

Μάλλον δεν έγινα κατανοητός.
Ας εστιάσουμε μόνο στο ερώτημα [ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1Χ].
Το πεδίο ΚΑΤΑΤΑΞΗ στο ερώτημα [ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1Χ] λειτουργεί μόνο όταν η κατηγορία είναι ΠΑΙΔΩΝ και το αγώνισμα 1Χ. Σε κάθε άλλη περίπτωση δίνει τιμή μηδέν. Εγώ θέλω να λειτουργεί και στην περίπτωση που η κατηγορία είναι ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ή οτιδήποτε άλλο (στο δείγμα υπάρχουν μόνο αυτές οι δύο κατηγορίες (ΠΑΙΔΩΝ και ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ) και η επιλογή θα γίνεται με το άνοιγμα του ερωτήματος. Δηλ., τη μια φορά να μου εμφανίσει αποτελέσματα του 1Χ ΠΑΙΔΩΝ σειρά Α και την άλλη του 1Χ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ σειρά Α.
Η συνάρτηση που κατά τη γνώμη μου θέλει διόρθωση είναι η
ΚΑΤΑΤΑΞΗ: IIf([ΠΕΔΙΟ_1]="59:59:99";"--";DCount("ΠΕΔΙΟ_1 ";"1Χ ΠΑΙΔΩΝ";"ΠΕΔΙΟ_1 <='" & [ΠΕΔΙΟ_1 ] & "'"))

ασχετος 12-10-12 10:29

Γιώργο,

Δηλαδή τα κριτήρια σου είναι 'ΑΓΩΝΙΣΜΑ','ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ','ΣΕΙΡ ', για όλες τις εγγραφές του Πίνακα1;

gmax 12-10-12 10:40

Ακριβώς και θα αλλάζουν σε κάθε αναζήτηση.

ασχετος 12-10-12 11:25

1 Συνημμένο(α)
Γιώργο,

τρέξε την φόρμα frm_options_apotel

ελπίζω να σου κάνει

gmax 12-10-12 11:49

Καλή είναι η φόρμα αλλά το πεδίο ΚΑΤΑΤΑΞΗ στο ερώτημα Qr_Apotel1x που έφτιαξες είναι και πάλι μηδενική (στην περίπτωση που ζητήσω "ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ") ενώ πρέπει να μου δίνει τιμές 1, 2 και λοιπά.
Βασικά χρειάζομαι ένα πεδίο που να γράφει τη σειρά κατάταξης των αθλητών σύμφωνα με το χρόνο τους, (ο μικρότερος χρόνος 1, ο επόμενος 2, και ούτω καθ' εξής)

ασχετος 12-10-12 13:08

1 Συνημμένο(α)
Γιώργο,

μάλλον πρέπει να σου κάνει

gmax 12-10-12 13:41

Κώστα,
Με μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι δουλεύει. Θα το προσαρμόσω και θα σου το τελικό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ πολύ
Φιλικά Γιώργος

gmax 12-10-12 15:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gmax (Μήνυμα 12466)
Κώστα,
Με μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι δουλεύει. Θα το προσαρμόσω και θα σου το τελικό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ πολύ
Φιλικά Γιώργος

Δουλεύει μια χαρά. Ευχαριστώ πολύ!

gmax 26-10-22 08:17

Σωστή αρίθμηση σε αθλητές με ίδιο χρόνο

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα σας αγαπητοί φίλοι. Επανέρχομαι σε ένα θέμα μετά από 10 χρόνια!
Στη βάση που σας ανεβάζω, την οποία έχω φτιάξει με τη βοήθειά σας, πρόσεξα ότι όταν υπάρχει ίδιος χρόνος δύο αθλητών στην κατάταξη τους εμφανίζει και τους δύο 3ους, ενώ θα έπρεπε να είναι και οι δύο 2οι. Δηλαδή η αρίθμηση είναι 1, 3, 3, 4 κλπ, ενώ το σωστό είναι 1, 2, 2, 4 κλπ. Αν υπάρχει τρόπος να διορθωθεί θα το εκτιμούσα πολύ, αν όχι δεν πειράζει , θα το κάνω χειροκίνητα! Ευχαριστώ πολύ

gmax 26-10-22 12:28

Νομίζω ότι η λύση βρίσκεται στο θέμα "ΚΑΤΆΤΑΞΗ ΜΕ ΤΗ RANK", που βρήκα λίγο πιο κάτω. Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια!

Η ώρα είναι 16:05.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2