Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [ Ερωτήματα ] Εύρεση πεδίων απο δύο πίνακες για δημιουργία έκθεσης (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/1849-eiresi-pedion-apo-dio-pinakes-gia-dimioyrgia-ekthesis.html)

Γιωργος Μπεστ 06-05-12 19:10

Εύρεση πεδίων απο δύο πίνακες για δημιουργία έκθεσης
 
Βασικά καλησπερίζω όλη την παρέα,
Έχω το εξής πρόβλημα (τουλάχιστον για εμένα):
Υπάρχουν δύο πίνακες
ΑΣΘΕΝΕΙΣ με πεδία ID(κλειδί)-Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-ΑΜΚΑ
ΕΞΕΤΑΣΗ με πεδία ID_Εξέτασης-ημερομηνία-συμπέρασμα
Η σχέση των πινάκων ειναι με βάση τα ID
Εχω μία φόρμα του ασθενή και αλλη μια φόρμα με τα στοιχεία του ασθενή που τα παίρνω απο αναζήτηση με βάση ερώτημα και δευτερεύουσα φόρμα μέσα σε αυτήν με τα στοιχεία της εξέτασης.

Με κουμπί κάνω την εκτύπωση της έκθεσης για τον συγκεκριμένο ασθενή με την συγκεκριμένη εξέταση αλλα στο ερώτημα έχω βάλει ερώτηση για το ποιό ID_Εξέτασης θέλω να τυπώσω κάθε φορά το οποίο το εχω παρουσιάσει στην φόρμα σαν κωδικό εκτύπωσης.

Ερώτηση: υπάρχει τρόπος να παίρνω τα στοιχεία αυτά αυτόματα (δηλαδή αυτό που βλέπω στην φόρμα απο τους δύο πίνακες Ασθενείς και Εξέταση να το τυπώνω σε έκθεση χωρίς να ερωτηθώ για το ποιο ID_εξέτασης).
Ζητάω συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός ή το πρόβλημα που παραθέτω είναι πολύπλοκο ως προς την εξήγησή του.
Ευχαριστώ

Dangel82 06-05-12 22:15

Καλησπέρα,

μπορείς να ανεβάσεις ένα δείγμα της βάσης σου; έστω με τους δυο πίνακες που θέλεις ώστε να το δούμε καλύτερα? (εννοείται φυσικά με demo data)

:azn:

thanosgr 09-05-12 22:43

Αν καταλαβα καλά δοκιμασε αυτό δημιουργησε ενα button για να εκτυπωσεις την φορμα με τις συγκεκριμένες εγγραφές, χωρίς την ανάγκη να ζητάς το id

Private Sub Command31_Click()
Dim rst As DAO.Recordset
If Not IsNull(Me!Yourid) Then
DoCmd.OpenReport "YourReport", acViewPreview, , "Yourid = " & Me!YourID
End If

Γιωργος Μπεστ 20-05-12 19:49

Συγνώμη που δεν απάντησα ποιο νωρίς, αλλά απουσίαζα, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τισ απαντήσεις σας. Θάνο νομίζω οτι αυτό που μου σύστησες θα δουλέψει , θα το δοκιμάσω και θα σου πώ. Σας ευχαριστώ και πάλι.


Η ώρα είναι 12:50.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.


Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2