![]() |
Ενεγοποίηση πεδίου κατ' επιλογή Καλησπέρα. Ελπίζω αυτή να είναι η τελευταία απορία μου να μην σας ζαλίζω πολύ πολύ :wall:. Έστω οτι έχω δύο πεδία. Το πρώτο sampcond (απο sample condition) παίρνει τιμές Ναι/Οχι. Το δεύτερο πεδίο είναι ενα απλό πεδίο κειμένου commsampcond (απο comments on sample condition). θέλω όταν το sampcond είναι Ναι το commsampcond να είναι απενεργοποιημένο και να ενεργοποιείται οταν θέτω το sampcond ως οχι. Και φιλικά Και Ευχαριστώ Ανθή |
Καλησπέρα Ποιάς μορφής είναι η φόρμα που περιέχει τα πεδία ; (Μονή φόρμα, Συνεχείς φόρμες, ...) Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
1 Συνημμένο(α) Παράθεση:
Καλησπέρα Ανθή. Στη form1 και στο πεδίο commsampcond επιλέγουμε μορφή ,μορφοποίηση υπο όρους , δημιουργία κανόνα γράφουμε [sampcond]=-1 και επιλέγουμε ενεργοποίηση το τελευταίο κάτω δεξιά εικονίδιο, εφαρμογή. Δες το συνημμένο. Φιλικά Νάσος |
Ευχαριστώ πολύ!:thumbup:!!! Μπροστα στα μάτια μου και να μην το βλέπω!!! |
Καλημέρα. Εφάρμοσα την προτροπή του Κυρίου Νάσου και ήμουν πολυ χαρούμενη μέχρι που σκόνταψα στο εξής πρόβλημα. Κάνοντας την επιλογή "μή κανονική" που ενεργοποιεί το πεδίο "σχόλια" πρέπει να κάνω ανανέωση για να γίνει η μεταβολή της κατάστασης. Με την ανανέωση όμως μεταφέρομαι στην πρώτη εγγραφή. Η φόρμα μου είναι μονή και για την επιλογή "κανονική"-"μη κανονική" χρησιμοποίησα μια ομάδα επιλογών με προεπιλεγμένη τιμή το "κανονική". Δεν με ενοχλεί να κάνω ανανέωση εαν και θα ηταν προτιμότερο να γίνεται αυτόματα με το tab. Θα εξυπηρετούσε ομως εαν υπήρχε τρόπος να επιστρέφει στο επόμενο πεδίο. Μπορεί κανεις να βοηθήσει; Ευχαριστώ πολύ. |
Παράθεση:
Καλημέρα Ανθή. Καλό θα ήταν να ανεβάσεις ένα δείγμα της βάσης σου. Φιλικά Νάσος |
Ανθή, Καλημέρα Επειδή η φόρμα σου είναι μονή, δοκίμασε το εξής: 1. Στη σχεδίαση, όρισε το πλαίσιο κειμένου των σχολίων σε μη ενεργοποιημένο (στον κώδικα το ονομάζω txtSxolia). 2. Στο συμβάν κλικ του πλαισίου επιλογών (στον κώδικα το ονομάζω fraStatus), βάλε τον κώδικα: Κώδικας: Private Sub fraStatus_Click()Φιλικά/Γιώργος ΥΓ. Στο φόρουμ μπορείς να αισθάνεσαι πιο άνετα. Δε χρειάζονται τα «Κυριλίκια» |
1 Συνημμένο(α) Ανεβάζω δείγμα της δουλειάς μου και όποιες παρατηρήσεις για να βελτιωθώ είναι ευπρόσδεκτες αφού ειμαι αρχάρια και χρήζω βελτίωσης. Αυτό που πρότεινε ο Γιώργος (χωρίς κύριος) μου έβγαλε σφάλμα. Ευχαριστω για το χρόνο σας. |
Παράθεση:
την ανεβάσεις για να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση και μεις με τα office2003. |
Δεν μπορώ να κανώ την μετατροπή διότι λέει κάποιες απο τις δυνατότητες που χρησιμοποιούνται στην τρέχουσα βαση δεδομένων δεν υπάρχουν σε παλαιότερες εκδόσεις. Τωρά εαν υπάρχει αλλος τρόπος να το κάνω παρακαλώ ενημερώστε με. Και ευχαριστώ παρα πολύ για τον χρόνο που αφιερώνετε!!! |
1 Συνημμένο(α) Παράθεση:
Ανεβάζω τη φόρμα σου με κάποιες διορθώσεις. Νομίζω οτι δεν θα σου κάνει πρόβλημα. Φιλικά Νάσος |
Καλησπέρα Ανθή Η ιδέα του Γιώργου διορθωμένη Private Sub frastatus_Click() Me.commsampcond.Enabled = Me.frastatus Me.Form.Refresh End Sub |
1 Συνημμένο(α) Ανθή, Καλησπέρα Ο κώδικας που πρότεινα βασίζονταν σε τιμές 1 και 2 στο πλαίσιο επιλογών. Επειδή όμως οι τιμές είναι -1 και 0 λογικό είναι να μη λειτουργεί. Πέρα από τη λύση που έδωσε ο Νάσος, η ΒΔ που επισυνάπτω, περιέχει: 1. Τη φόρμα «tblsampledetails» στην οποία το ζητούμενο υλοποιείται με κώδικα. 2. Τη φόρμα «tblsampledetails2» στην οποία το ζητούμενο υλοποιείται με μορφοποίηση υπό συνθήκη. Η λύση αυτή είναι η πιο απλή. Πιστεύω ότι κάποια από τις 3 προτάσεις θα σε καλύπτει. Φιλικά/Γιώργος |
Καλημέρα σε όλους! Όλα δουλεύουν και με καλύπτουν και σας ευχαριστώ όλους πολύ για τη βοήθεια σας!!!! (Να σας πώ όμως και ένα μυστικό:secret:. Με χαροποίησε ιδιαίτερα που δεν μου κάνατε παρατηρήσεις για την δομή η την ονοματολογία της βάσης μου οπότε ως φύση αισιόδοξος άνθρωπος θα πιστέψω οτι κάτι έκανα σωστά.) Και πάλι ευχαριστώ :laughbounce:!!!! φιλικά Ανθή |
| Η ώρα είναι 23:26. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.