![]() |
Διπλή διαγραφή εγγραφής 1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα σας και πάλι,θα παρακαλούσα να μου πείτε με πιο τρόπο θα γινότανε έχοντας μια φορμα με όνομα "πινακας1" και θέλοντας να διαγράψω μια εγγραφη πατώντας το κουμπί "διαγραφή εγγραφης" να σβήνει και τα δεδομένα από την δευτερεύουσα forma με όνομα "πινακας2" τις συγκεκριμένης εγγραφης!!! Προσπαθώ αλλα δεν τα καταφέρνω υπάρχει τρόπος ? :burp: |
Αντωνη προσθεσε στην εντολη διαγραφης τον εξης κωδικα: On Error Resume Next DoCmd.RunSQL "Delete * From Πίνακας1 Where [id] = " & Me![id] & ";" DoCmd.RunSQL "Delete * From Πίνακας2 Where [id] = " & Me![id] & ";" Me.Requery Καλη συνεχεια... |
Το θέμα είναι σε πιο σημειο του κώδικα το πρόσθετο? Αν γίνετε παρακαλώ μπορείτε να μου το δείξετε στην ίδια ΒΔ ως παράδειγμα? |
Κανε δεξι κλικ πανω στην φορμα "Πινακας1" και κλικαρε την εντολη "Προβολη Σχεδιασης". Στην φορμα "Πινακας1" υπαρχει ενα κουμπι εντολης που γραφει "Διαγραφη εγγραφης". Ο Κωδικας πισω απο το κομπι εντολης θα πρεπει να γινει ετσι: Private Sub Εντολή9_Click() On Error Resume Next DoCmd.SetWarnings False DoCmd.RunSQL "Delete * From Πίνακας1 Where [id] = " & Me![id] & ";" DoCmd.RunSQL "Delete * From Πίνακας2 Where [id] = " & Me![id] & ";" DoCmd.SetWarnings true Me.Requery End Sub |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα editolis κάτι δεν πάει καλά πιθανόν με τον κώδικα.. μου έδειξες πως γίνετε αλλα δεν λειτουργεί στην ΒΔ μου. δες και εσύ αν θες στην βάση μου τι λάθος έχω κάνει !! :pchit: |
1 Συνημμένο(α) Σου επισυναπτω την ΒΔ σου οπως πρεπει να ειναι για πολλαπλη διαγραφη εγγραφών. Καλη συνεχεια... |
Αγαπητέ editolis δες την βδ που έστειλα με όνομα test εκεί κάπου έχω πρόβλημα μπορείς να κοιτάξεις τι λάθος κάνω ..... έχω τρελαθεί γιατί δεν ξέρω που κάνω λάθος και που όχι. Σου είναι εύκολο? Αν μπορείς ανέβασε την και δείξε μου το λάθος μου. Ευχάριστο!! |
Αγαπητε φιλε δεν μπορω να σε βοηθησω αλλο. Αλλη ΒΔ ανεβασες στην αρχη και αλλη μετα. Δεν διαβαζεις καθολου αυτα που σου γραφω. Ειναι τοσο απλο και δεν μπορω να το κανω πιο απλο. Εαν εσυ δεν θελεις να μαθεις μην περιμενεις απο τους αλλους να σου τα κανουν ολα. Πρεπει λιγο να "σπασεις το κεφαλι σου". Κανε μονος σου καποιες προσπαθειες. Φιλικα. |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα σε όλους! Αντώνη, θα συμφωνήσω με τον Τόλη. Μην μπαίνεις στα βαθειά αφού δεν είσαι ακόμα έτοιμος. Mην προτρέχεις σε αυτοματισμούς όταν ακόμα δεν γνωρίζεις την Access σε βάθος. Ξεκίνα από τα βασικά στα οποία ανήκει και η σχεδίαση / σχέσεις πινάκων μιας βάσης δεδομένων. Χρησιμοποίησε τη βοήθεια της Access (F1) ή ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο:: Οδηγίες για τις σχέσεις πινάκων - Access - Office.com (Διάβασε τη σελίδα προσεκτικά) ή για γενικότερη βοήθεια τον παρακάτω σύνδεσμο: Βοήθεια και οδηγίες για την Access - Office.com Αν δώσεις περισσότερη σημασία τα βασικά της Access θα διαπιστώσεις ότι τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται να δημιουργείς αυτοματισμούς με VBA που ήδη υποστηρίζονται με τον καλύτερο τρόπο από την ίδια την εφαρμογή. Ο Τόλης σου πρότεινε μια λύση με το σκεπτικό ότι για κάποιους λόγους θέλεις να κάνεις την διαγραφή εγγραφών χειροκίνητα. Διαφορετικά θα σου έγραφε αυτά που σου γράφω και εγώ. Στο κλασσικό παράδειγμα που επισυνάπτω μπορείς να δεις πώς ρυθμίζοντας κατάλληλα τις σχέσεις 2 πινάκων λύνεται το πρόβλημα σου με τον καλύτερο τρόπο. Φιλικά Τάσος |
| Η ώρα είναι 11:22. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.