![]() |
Διόρθωση έκφρασης σε ερώτημα 1 Συνημμένο(α) Καλημέρα σε όλη την παρέα. Προσπαθώ με διαφόρους τρόπους να «μπαλώσω» την κακοφτιαγμένη μου βάση. Μου θυμίζει ντόμινο ένα φτιάχνω ή θα πέσουν όλα ή φτιάχνω ένα πέφτει το επόμενο. Τελικά μετά από πολλές προσπάθειες ώρες και μέρες έχω καταλήξει μέχρι εδώ αλλά και να ήθελα να σκεφτώ το κεφάλι έγινε καζάνι. Επι του θέματος Στο ερώτημα ΚινήσειςΠελάτηQry και στο πεδίο ΠοσόΠαροχών 1) Τι έκφραση πρέπει να βάλω ώστε να μου δείχνει το σύνολο παροχών κάθε εγγραφής. Εγώ έβαλα στο πεδίο ΠοσόΠαροχών: Forms!ΚινήσειςΠελάτη!Πελάτης αροχέςΔευτερεύουσα.Form!Σύν λοΠαροχών Αλλά δεν δουλεύει. Πιστεύω βάζοντας την τιμή αυτή θα έχω με το παρακάτω ερώτημα προσάρτησης q_ΕΜΗΜΕΡΩΣΗ_ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ_ΚΙΝΗΣ ΕΩΝ_ΠΕΛΑΤΗ_ALL την μεταφορά δεδομένων του (ΠοσόΠληρωμών,ΠοσόΔιαμονής ,ΠοσόΠαροχών) στον πίνακα t_ΙΣΤΟΡΙΚΟ_ΚΙΝΗΣΕΩΝ_ΠΕΛΑΤΗ. Ανεβάζω την βάση για βοήθεια. Φιλικά/Αλέξανδρος |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα σε όλη την παρέα. Καποιο πρόβλημα στη φόρτωση έγινε και το ξαναστέλνω Προσπαθώ με διαφόρους τρόπους να «μπαλώσω» την κακοφτιαγμένη μου βάση. Μου θυμίζει ντόμινο ένα φτιάχνω ή θα πέσουν όλα ή φτιάχνω ένα πέφτει το επόμενο. Τελικά μετά από πολλές προσπάθειες ώρες και μέρες έχω καταλήξει μέχρι εδώ αλλά και να ήθελα να σκεφτώ το κεφάλι έγινε καζάνι. Επι του θέματος Στο ερώτημα ΚινήσειςΠελάτηQry και στο πεδίο ΠοσόΠαροχών 1) Τι έκφραση πρέπει να βάλω ώστε να μου δείχνει το σύνολο παροχών κάθε εγγραφής. Εγώ έβαλα στο πεδίο ΠοσόΠαροχών: Forms!ΚινήσειςΠελάτη!Πελάτης αροχέςΔευτερεύουσα.Form!Σύν λοΠαροχών Αλλά δεν δουλεύει. Πιστεύω βάζοντας την τιμή αυτή θα έχω με στο παρακάτω ερώτημα προσάρτησης q_ΕΜΗΜΕΡΩΣΗ_ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ_ΚΙΝΗΣ ΕΩΝ_ΠΕΛΑΤΗ_ALL την μεταφορά δεδομένων του (ΠοσόΠληρωμών,ΠοσόΔιαμονής ,ΠοσόΠαροχών) στον πίνακα t_ΙΣΤΟΡΙΚΟ_ΚΙΝΗΣΕΩΝ_ΠΕΛΑΤΗ. Ανεβάζω την βάση για βοήθεια. Φιλικά/Αλέξανδρος |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Αλέξανδρε! Προσπάθησε να συντάξεις μια συνάρτηση DSUM() που θα επιστρέφει το άθροισμα των παροχών του πελάτη με το συγκεκριμένο CustomerID. Θα σου δώσω ένα γενικότερο παράδειγμα χρήσης της DSum(παράσταση;τομέας ;κριτήρια): Συν_Παροχών: DSum( "[Πεδίο με την αξία παροχών]"; "[Από τον πίνακα που ανήκει το πεδίο αυτό]"; "[CustomerID του πίνακα]=" & [CustomerID του ερωτήματος] & "AND clng([DateΠαροχής])=" & Date() & " And [ΠεδίοΠουΔηλώνειAνΞώφλησε] <> True And [άλλο πεδίο του πίνακα] = " & "άλλο κριτήριο") Θέλοντας να σε βοηθήσω, σου προτείνω να αφιερώσεις χρόνο στη σχεδίαση της βάσης σου από την αρχή αντί να "μπαλώνεις τα αμπάλωτα". Κάποτε είχα φτιάξει ένα αρχείο Access που περιείχε πίνακες και σχέσεις μεταξύ τους βασισμένο σε μία απεικόνιση ενός μοντέλου βάσης δεδομένων για ξενοδοχείο που υπήρχε και υπάρχει ακόμα εδώ: Example Relational Database Data Models | Database Solutions for Microsoft Access | databasedev.co.uk Σου επισυνάπτω λοιπόν ένα αντίγραφο αυτού του αρχείου. Το αρχείο αυτό περιέχει τους βασικούς πίνακες και με την εμπειρία που ήδη έχεις αποκτήσει και αφού το μελετήσεις, θα μπορέσεις εύκολα και γρήγορα (αν έχεις το κουράγιο) να έχεις ικανοποιητικά αποτελέσματα. Καλή συνέχεια! Τάσος |
Καλησπέρα Τάσο Ευχαριστώ πολύ γι α την βοήθειά σου και το χρόνο που αφιέρωσες.Ελπίζω να βοηθηθώ.Αν το τελειώσω θα το ανεβάσω. Φιλίκά/Αλέξανδρος |
1 Συνημμένο(α) Kαλησπέρα Τάσο Τελικά όπως και υποσχέθηκα ότι θα κάνω θα το ανεβάσω.Τελικά δεν μπόρεσα να κάνω την έκφραση που μου έδωσες ΠοσόΠαροχών:DSum("[Σύνολο]";'[t_ΙΣΤΟΡΙΚΟ_ΠΑΡΟΧΩΝ]";"[CustomerID του πίνακα ]="&[ΚινήσειςΠελάτηQry. CustomerID]& AND Clng([ΗμερΠαροχής])=" & Date() Αnd [Ανενεργός]<>True) And [αλλο πεδίο πίνακα]="&"άλλο κριτήριο") (Εδώ έκανα δοκιμές αλλά δεν δούλεψε απέτυχα) Εκανα όμως το εξής αλλά δεν είναι αυτό που ήθελα και θέλω να μου πείς και την γνώμη σου Πρόσθεσα στον πίνακα ΙΣΤΟΡΙΚΟ_ΚΙΝΗΣΕΩΝ_ΠΛΗΡΩΜΩΝ _ΠΑΡΟΧΩΝ_ΠΕΛΑΤΩΝ ενα πεδίο Σύνολο Παροχών και έβαλα την συνάρτηση αυτή Κώδικας: =DSum("Σύνολο";"t_ΙΣΤΟΡΙΚΟ_ΠΑΡΟΧΩΝ";"CustomerID=Το πρόβλημα είναι ότι εάν χρειασθεί να πάρω τιμές απο τον πίνακα t_ΙΣΤΟΡΙΚΟ_ΚΙΝΗΣΕΩΝ_ΠΕΛΑΤΗ δεν θα είναι ενημερωμένο το ΠοσόΠαροχών κατα συνέπεια το ΠοσόΠληρωμών. Φιλικά/Αλέξανδρος |
Αλέξανδρε, οποιοσδήποτε ασχοληθεί με το θέμα σου θα χρειαστεί περισσότερες ώρες για να μελετήσει τη βάση σου και ενδεχομένως να σου απαντήσει στα ερωτήματα σου όποια και αν είναι αυτά. Εγώ αυτόν τον χρόνο δυστυχώς δεν τον έχω. Στο προηγούμενο μήνυμα σου ρώτησες: Παράθεση:
Το ότι δεν είχες επιτυχία δεν οφείλεται σε σένα αλλά ούτε και στη συνάρτηση. Οφείλεται στη σχεδίαση της βάσης σου που δεν σου επιτρέπει να πάρεις τα δεδομένα που θέλεις και όπως τα θέλεις. Μην περιμένεις λοιπόν να σου πει κανείς ποιους πίνακες και ποια πεδία θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις στην DSUM(). Αυτό προϋποθέτει την πλήρη μελέτη της βάσης σου που όπως είπαμε
Προσπάθησε να κάνεις επιμέρους ερωτήσεις. Δεν ωφελεί να επισυνάπτεις κάθε φορά το τεράστιο συνημμένο. Στην ερώτηση σου λοιπόν. Αυτό που θα ήθελες είναι να ενημερώσεις τον πίνακα t_ΙΣΤΟΡΙΚΟ_ΚΙΝΗΣΕΩΝ_ΠΕΛΑΤΗ με την τιμή που επιστρέφει η DSum() που έχεις βάλει σε ερώτημα ή στη φόρμα. Πολύ απλά δημιούργησε ένα ερώτημα ενημέρωσης για τον συγκεκριμένο πίνακα το οποίο θα εκτελείται τη κατάλληλη στιγμή (εσύ γνωρίζεις πότε) είτε χειροκίνητα, είτε προγραμματιστικά. Πάνω σ αυτό μπορούμε να σε βοηθήσουμε αρκεί να μας δείξεις τον κώδικα SQL του ερωτήματος. Φιλικά Τάσος |
Τάσο Σε καταλαβαίνω έχεις δίκιο θέλει χρόνο.Αν και αυτό που ζητάω χρειάζεται για επέκταση της βάσης δεν μου δημιουργεί πρόβλημα προς το παρόν.Θα το προσπαθήσω και με το ερώτημα.Πιστεύω να τα καταφέρω.Το συνημμένο ξεχαστηκα έπρεπε να αφαιρέσω να μην έχει τόσα πολλά παρά μόνο το ζητούμενο.Ζητάω συγνώμη και γιαυτό. Φιλικά/Αλέξανδρος |
Kαλημέρα Τάσο Τελικά το πρόβλημα λύθηκε με την παρακάτω συνάρτηση..Tοποθετήθηκε στο πεδίο ΠοσόΠαροχών του ερωτήματος ΚινήσειςΠελάτηQry. ΠοσόΠαροχών: DSum("Σύνολο";"ΠελάτεςΠαροχές query";"CustomerID") Όλα δουλεύουν κανονικά. Ευχαριστώ Τάσο για την βοήθειά σου Ευχαριστώ και τους 2 Δημητράδες που βοήθησαν να φτάσω μέχρι εδώ. Φιλικά Αλέξανδρος |
Καλησπέρα σας ειμαι καινούργιο στο forum και χρειάζομαι βοήθεια σχετικά με ένα θέμα. Έχω φτιαξει μια ΒΔ και στην φόρμα παραστατικά θέλω να βάλω ένα πλαίσιο κειμένου στο οποίο να μου βγάζει το άθροισμα της καθαρής αξίας των προϊόντων με ποσοστό ΦΠΑ 13%. Έγραψα αυτη την συνάρτηση =DSUM(“[ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ].[ΠΟΣΟΤΗΤΑ]”,”[ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ].[ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ]*(1-NZ([ΕΚΠΤΩΣΗ]/100));3)”,_”[ΠΟΣΟΣΤΟ ΦΠΑ]=0,13”) αλλά κάτι κάνω λάθος. Μπορείτε να με βοηθήσετε; Ίσως και η συνάρτηση που χρησιμοποιώ να είναι λάθος. Κάθε πρόταση-λύση Δεχτή. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων |
Καλησπέρα Παναγιώτη, δοκίμασε τον τύπο: =DSum("[ΠΟΣΟΤΗΤΑ]*[ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ]*(1-NZ([ΕΚΠΤΩΣΗ]/100))";"[ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ]")*1,13 Φιλικά/Γιώργος |
| Η ώρα είναι 09:00. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.