Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   Μεταφορά (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/1319-metafora.html)

Ρούλα 21-08-11 16:10

Μεταφορά
 
1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα
Θα ήθελα να συγχαρώ όλους σας για την πάρα πολύ καλή δουλειά που προσφέρεται και θα ήθελα με την σειρά μου αρχάρια πάρα πολύ να ζητήσω τα κάτωθι.
Έχω μια φόρμα frmParalabi με υποφόρμα sfrmParalabis όπου καταχωρώ τον οπλισμό που παραλαμβάνω.
Έχοντας και μια φόρμα frmYpalliloi με υποφόρμα SfrmXreosh θα ήθελα αυτό που καταχωρώ από την υποφόρμα SfrmXreosh και στο πεδίο SNOplismoy να τσεκάρει
Στο αντίστοιχο ID της υποφόρμας sfrmParalabis το fldTsekXreosh και να βάζει την ημερομηνία στο πεδίο fldHmXreosis αυτής. Και κατι άλλο οι συνδέσεις των πινάκων είναι σωστά ;;;; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο που θα μου αφιερώσετε.

Meteora 21-08-11 17:31

Καλησπέρα

Αγαπητή μας Ρούλα καλώς μας ήλθες.

Όχι! Η βάση σου δεν είναι καλή. Είναι όμως βέβαιο ότι θα βοηθηθείς από τα μέλη του Forum για να φτιάξεις κάτι καλό.

Οι ερωτήσεις μου:
  1. Σε κάθε πρόσωπο χρεώνεις πολλά όπλα διαφόρων τύπων και σε ημερομηνίες χ,ψ,.. ;
  2. Όταν λες παραλλαβή, από ποιόν παραλαμβάνεις; Από μια αποθήκη; από αυτούς στους οποίους έχεις χρεώσει τον οπλισμό (δηλ. Επιστροφή) ή κάτι άλλο;
Αυτά...

Με εκτίμηση
Νίκος Δ.

Ρούλα 21-08-11 18:37

Καταρχάς θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο σου Νίκο όσο για τις ερωτήσεις σου .
1 Ναι πάνω από ένα και θα πρέπει να υπάρχει και ημερομηνία χρέωσης, όπως θα πρέπει να φαίνεται και τι οπλισμός έχει περάσει από τα χέρια κάθε υπαλλήλου.
2 Η παραλαβή γίνεται πάντοτε από Αθήνα

Meteora 21-08-11 23:14

Ρούλα,
Γιατί λές υπαλλήλους (έχει περάσει από τα χέρια τους...) και όχι οπλίτες; Πρόκειται ας πούμε για ένα Γραφείο που χρεώνει όπλα σε υπαλλήλους π.χ. οπλοργούς; Δώσε με κάποια στοιχεία να καταλάβω.

Τα λέμε

Με εκτίμηση
Νίκος Δ.

Ρούλα 22-08-11 00:30

Αν μπορείς Νίκο να βοηθήσεις εντάξει δεν πιστεύω ώμος ότι θα έλυνε το να εξηγήσω
Με συγχωρής βέβαια αλλά σε ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες, η θα αφιέρωσης όχι ότι έχεις καμιά υποχρέωση. Αν μπορείς να κάνεις κάτι ΟΚ σε ευχαριστώ πάντως,

Meteora 22-08-11 07:52

Καλημέρα

Εντάξει! Θα ανεβάσω κάτι μόλις "ολοκληρωθεί" στοιχειωδώς και αν δεν διαχερίζεται σωστά το ζήτημά σου θα φταίει οτι δεν κατάλαβα τι ακριβώς θες.
Δεν συνηθίζω να βοηθώ κάποιο μέλος του Forum από μηδενική βάση. Το κάνω για δεύτερη φορά. Η πρώτη αφορούσε παιδιά-υπαξιωματικούς που εργαζόταν σε Ναυτικό Νοσοκομείο. Το γεγονός αυτό αγαπητή μου Ρούλα, έχει μια απλή εξήγηση. Ενα από τα τρία μου παιδιά -ο Δημήτρης- είναι Αξιωματικός στη Πολεμική Αεροπορία...
Θα υπάρξει συνέχεια εκ μέρους μου.

Με εκτίμηση
Νίκος Δ.

Meteora 22-08-11 14:12

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα

Στο επισυναπτόμενο υπάρχει ένα μόρφωμα που αναπτύχτηκε πάνω στην πρόταση "Προμηθευτές προμηθεύουν όπλα τα οποία χρεώνονται σε οπλίτες".
Τρία ουσιαστικά σημαίνει τρεις πίνακες
Δύο ρήματα σημαίνει δυο συνδετικοί πίνακες.
Έγιναν και οι συνδέσεις των πινάκων. Ο πίνακας [οπλίτες] λόγω πολλών πεδίων μοιράστηκε στα δύο. Δημιουργήθηκαν και οι φόρμες που θα γεμίζουν με data τους πίνακες και μένει στη συνέχεια να αναπτυχτούν τα ερωτήματα και οι αναφορές.
Εσύ αγαπητή μας Ρούλα, δες τις ιδέες που παρουσιάζονται εδώ, υοθέτησε ό,τι θες και καλή σου συνέχεια!

Με εκτίμηση
Νίκος Δ.

Ρούλα 22-08-11 23:13

Καλησπέρα και από μένα
Νίκο Ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες πιστεύω πώς κάποτε θα μπορέσω να ανταποδώσω. Χάρηκα πάντως για τον γιό σου και εύχομαι οι κρίσεις των ανωτέρων του να είναι καλές,
Ρούλα
:047:

kapetang 25-08-11 11:43

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα στην παρέα

Η ΒΔ, που επισυνάπτω, έγινε με αφορμή τα μηνύματα της Ρούλας και του Νίκου.
Είναι κάπως διαφορετική από τη ΒΔ που δημιούργησε ο φίλος μου ο Νίκος και προσαρμοσμένη στη διαχείριση αποθηκών υλικών (στρατιωτικών ,κλπ) που λειτουργούν ως εξής:
1. Στην αποθήκη εισέρχονται (παραλαμβάνονται) διάφορα υλικά που χορηγούν προμηθευτές, όπως κεντρικές αποθήκες, πωλητές, κλπ.
2. Από την αποθήκη τα υλικά χορηγούνται (χρεώνονται) σε διάφορα άτομα (οπλίτες, υπαλλήλους, κλπ).
3. Τα άτομα που έχουν χρεωμένα υλικά μπορούν να τα επιστρέφουν (τμηματικά ή όλα) πάλι στην αποθήκη.
Εκτός από τα βασικά δεδομένα, πολύ χρήσιμα είναι και τα ακόλουθα στοιχεία:
1. Το στοκ των υλικών της αποθήκης. Για κάθε υλικό ισούται με το άθροισμα των παραλαβών μείον το άθροισμα των χρεώσεων συν το άθροισμα των επιστροφών.
2. Για κάθε άτομο τα χρεωμένα υλικά. Τα χρεωμένα τεμάχια, για κάθε υλικό, ισούνται με το σύνολο των χρεώσεων μείον το σύνολο των επιστροφών
Στη διακίνηση των υλικών ισχύουν οι ακόλουθοι περιορισμοί:
1. Τα τεμάχια χρέωσης ενός υλικού δε μπορούν να υπερβαίνουν το αντίστοιχο στοκ.
2. Τα τεμάχια επιστροφής δε μπορεί να υπερβαίνουν τα αντίστοιχα χρεωμένα.
Η ΒΔ αναφέρεται σε μία στρατιωτική αποθήκη (περίπτωση Ρούλας;) και η διαχείριση γίνεται με τη βοήθεια μιας σύνθετης φόρμας με καρτέλες.
1. Στην καρτέλα «Προμηθευτής-Αποθήκη» στην κύρια φόρμα εμφανίζεται ο προμηθευτής και στη δευτερεύουσα τα υλικά που χορήγησε στην αποθήκη.
Εδώ μπορούν να καταχωρηθούν οι προμηθευτές και οι λεπτομέρειες των παραλαβών.
Ο οπλισμός (υλικό) επιλέγεται από ένα σύνθετο πλαίσιο. Αν δεν υπάρχει θα πρέπει να προστεθεί στον πίνακα «ΟΠΛΙΣΜΟΣ» (υλικών).
Σημειώνεται ότι η ΒΔ θα πρέπει να συμπληρωθεί για να διευκολυνθεί η διαχείριση (προσθήκη, διαγραφή τροποποίηση) των στοιχείων του πίνακα «ΟΠΛΙΣΜΟΣ».
2. Στην καρτέλα «Στοκ-αποθήκης» βλέπουμε το στοκ των υλικών της αποθήκης. Δε μπορούμε να καταχωρήσουμε στοιχεία.
3. Στην καρτέλα «Υπάλληλοι-Χρεώσεις-Επιστροφές» στην κύρια φόρμα εμφανίζεται ο υπάλληλος (άτομο) και στη δευτερεύουσα τα υλικά που χρεώθηκε ή επέστρεψε στην αποθήκη.
Εδώ μπορούν να καταχωρηθούν οι υπάλληλοι και οι λεπτομέρειες των χρεώσεων και επιστροφών.
Ο οπλισμός (υλικό) επιλέγεται από ένα σύνθετο πλαίσιο στο οποίο ( τελευταία στήλη) φαίνεται και το στοκ.
Από σύνθετο πλαίσιο επιλέγεται επίσης αν έχουμε χρέωση ή επιστροφή.
4. Στην καρτέλα «Υπάλληλοι-Χρεωμένα» βλέπουμε τι υλικά έχει χρεωθεί κάθε άτομο . Δε μπορούμε να καταχωρήσουμε στοιχεία.
Για τον υπολογισμό του στοκ, των χρεωμένων και τον έλεγχο των περιορισμών έχει προστεθεί σχετικός κώδικας και ερωτήματα.

Φιλικά/Γιώργος

Ρούλα 26-08-11 10:09

Καλημέρα και από μένα.
Λίγο καθυστερημένα αλλά Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Γιώργο για τον κόπο σου και την θέληση σου πραγματικά λυθήκαν τα χέρια μου έτσι ακριβώς το Περίμενα. Όλο και κάποιες προσθέσεις θα θέλει αλλά έχει ο Θεός και πάλι σε ευχαριστώ.


Η ώρα είναι 15:56.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.


Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2