Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   Aπόδοση ΦΠΑ με μεταβαλλόμενους συντελεστές (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/1286-apodosi-fpa-me-metaballomenoys-syntelestes.html)

alex 01-08-11 12:18

Aπόδοση ΦΠΑ με μεταβαλλόμενους συντελεστές

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα στους φίλους του Forum
Μια βοήθεια για κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζω
Στην προηγούμενη βάση μου είχα φτιάξει το φπα με σταθερούς συντελεστές. Επειδή τελευταία αλλάζει το ΦΠΑ τακτικώς θέλω να καταχωρώ εγώ τους συντελεστές από την φόρμα καταχώρισης συντελεστών φπα.

Εχω κάνει τα εξής;

Εχω ένα πίνακα TblFPAItems για να κάνω καταχώρισεις των συντελεστών% των παροχών και του συντελεστή 6.5% των δωματίων(Για την διαμονή των Πελατών)

1.Eχω ένα πίνακα Παροχές και έχω δώσει σε αυτόν τα στοιχεία.

IDΠαροχή, ΕίδοςΠαροχής,ΤιμήΜονάδας, ID Συντελεστή ΦΠΑ

2.Μετά ένα πίνακα όπως έχεις Πελάτες Παροχές

ΗμερΠαροχής, CustomerID, ΠαροχήID, Ποσότητα ,Ανενεργός,RoomID,IDPliromis

3.Εχω κάνει και ένα ερώτημα Πελάτες Παροχές query

Με τα παραπάνω πως έχω την δυνατότητα από τον πίνακα πελάτες Παροχές να εξάγω το ΦΠΑ.
Α)Θέλω να επισημάνω ότι θέλω για το ΦΠΑ παροχών να αντλούν στοιχεία από τον πίνακα ΠελάτεςΠαροχές

Β)Και για το ΦΠΑ δωματίων από τον πίνακα ΤblRoomwLet από το πεδίο (Ποσό διαμονής)
Γνωρίζει κάποιο μέλος τι πρέπει να κάνω .Ανεβάζω δείγμα βάσης
Ευχαριστώ:icon_idea:

kapetang 02-08-11 11:36

Καλημέρα

Αλέξανδρε, δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις, αλλά μάλλον ακολουθείς πολύπλοκη διαδρομή.
Η πιο απλή λύση για τα προβλήμτα από τις μεταβολές του ΦΠΑ είναι:
1. Να δημιουργήσεις ένα πίνακα (tblFPA) με δύο πεδία «FPA» και «SXOLIA» όπου θα καταχωρείς το ποσοστό του ΦΠΑ και τυχόν σχόλια (από πότε ισχύει, τα είδη για τα οποία ισχύει, κλπ). Το πεδίο «FPA» θα οριστεί πρωτεύον κλειδί. Τα σχόλια θα αλλάζουν. Αν πχ στο 23% ήταν κάποια είδη και στις 1/8/2011 προστέθηκαν και άλλα, θα πρέπει να προσθέσουμε και αυτή την πληροφορία.
2. Στους πίνακες «tblRoomsLets» και «ΠελάτεςΠαροχές» θα προσθέσεις ένα πεδίο αναζήτησης «FPA» με προέλευση γραμμής το πεδίο «FPA» πίνακα «tblFPA», για να επιλέγεις το κατάλληλο ΦΠΑ.
Στον πίνακα «Παροχές» δεν πρέπει να υπάρχει πεδίο για το ΦΠΑ.
Τι θα γίνει αν ο χυμός από 13% πάει στο 23%;

Φιλικά/Γιώργος

alex 02-08-11 16:09

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα Γιώργο
Εάν αλλάξω την δομή αλλάζει όλη η βάση και είναι ασύμφορο .
Ίσως δεν κατάλαβες την δομή η μάλλον δεν περιέγραψα με λεπτομέρεια.
Είναι ένα πρόγραμμα διαχείρισης Ξενοδοχείου. Όταν γίνει η κράτηση όλα τα δεδομένα πάνε σε μια φόρμα Κινήσεις Πέλάτη η οποία έχει 2 υποφόρμες
Α) Η μία καταχώρησηΠαροχώνΠελάτη
Β)Η άλλη ΚαταχώρησηΠληρωμων του πελάτη
Στη φόρμα ΚινήσειςΠελάτη και στη υποφόρμα ΚαταχώρησηΠαροχών καταχωρούνται ότιδήποτε καταναλώσει ο πελάτης Νερο ,Καφε ή ότιδήποτε άλλο Η διαμονή γίνεται ξεχωριστά.
Η Διαμονή εάν πχ είναι 100 ευρώ έχει Φπα 6.5%
Στις παροχές Το νερό έχει τιμή 1 ευρώ αλλά έχει Φπα13%
Το Ποτό όμως δεν έχει το ίδιο Φπα με το νερο.Το Ποτό έχει 23%
Αφού τα καταχωρίσω όλα και ο πελάτης πληρώσει με την αναχώριση του πελάτη κάνω Ταμείο όλα αποθηκεύονται στον πίνακα ΤblRoomsLet.(Αρχείο)
Δηλαδή Το ΠοσόΔιαμονής,Το ΠοσόΠληρωμών.Το ΠοσόΠαροχών(Το ποσό παροχών είναι σύνολο όλων ειδών που έχουν διαφορετικούς συντελεστές)
Οι παροχές όμως που αποθηκεύονται στον Πίνακα ΠελάτεςΠαροχές ξεχωριστά φαίνονται για κάθε κίνηση της παροχής τι μέρα έγινε το είδος και το συντελεστη του είδους.

Τώρα για την απόδοση του ΦΠΑ τι κάνω για να βλέπω πόσο ΦΠΑ αντιστοιχεί κάθε τρίμηνο; Ή με αρχική και τελική ημερομηνία πως πρέπει να το κάνω.
Για την διαμονή στον πίνακα TblRoomsLet από το ΠοσόΔιαμονής
σημειώνω ότι ο πίνακας TblRoomwLet είναι αρχείο .

Αρα απομένει να έχω ένα ΠίνακαΣυντελεστών να καταχωρώ τους συντελεστές
Ένα πίνακα παροχών όπως έχω με ΠαροχήID,To είδοςΠαροχής,Την τιμήΜονάδας ,καιδίπλα το φπα που αντιστοιχεί για κάθε είδος.

Πιθανόν για να βγάζω σε τριμηνα η να ορίζω ημερομηνίες από μέχρι για να μου αποδίδει το Φπα θέλει ερώτημα SQL και μετά έκθεση που θα δίνει τιμές παροχών για κάθε συντελεστή ξεχωριστά και εγώ δεν εχω τέτοιες γνώσεις.
Είναι ένα πολύπλοκο θέμα
Ανεβάζω την βάση με την φόρμα κινήσειςΠελάτη
Φιλικά
Αλέξανδρος

dimmag 02-08-11 17:15

Καλησπέρα
Τι γίνεται αν αλλάξουν όχι μόνο οι συντελεστές ΦΠΑ αλλά και οι τιμές;
Νομίζω ότι πρέπει να δημιουργήσεις κάποιο πίνακα ΙΣΤΟΡΙΚΟ ή να χρησιμοποιήσεις στον πίνακα ΠελάτεςΠαροχές δύο επιπλέον πεδία ΤΙΜΗ και ΦΠΑ όπου θα καταχωρούνται οι τρέχουσες τιμές και συντελεστές ΦΠΑ και να μην επιρεάζονται από τυχόν αλλαγές και από εκεί θα βρίσκεις το ΦΠΑ με ερώτημα.

Φιλικά Δημήτρης

kapetang 02-08-11 17:44

Καλησπέρα στην παρέα

Αλέξανδρε, τη δομή της ΒΔ σε γενικές γραμμές την κατάλαβα.
Οι αλλαγή που πρότεινα είναι για να λύσεις οριστικά το πρόβλημα από τις μεταβολές του ΦΠΑ. Σήμερα το ΦΠΑ για το δωμάτιο είναι 6,5%, αλλά αύριο μπορεί να γίνει 10%.
Για να λύσεις και το πρόβλημα από τη μεταβολή των τιμών (δωματίων και παροχών) θα πρέπει να ακολουθήσεις την ολοκληρωμένη πρόταση του Δημήτρη.
Φυσικά η ΒΔ είναι δική σου και εσύ θα αποφασίσεις αν θα διαθέσεις τον απαιτούμενο χρόνο για να κάνεις τις αναγκαίες προσαρμογές και να γίνει περισσότερο ευέλικτη.

Φιλικά/Γιώργος

alex 02-08-11 18:00

Καλησπέρα στη παρέα
Γιώργο και Δημήτρη
Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια τελικά δεν το αποφεύγω .Θα το προσπαθήσω με αυτό το τρόπο και βλέπουμε.
Φιλικά
Αλέξανδρος

dimmag 02-08-11 18:13

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από dimmag (Μήνυμα 7468)
Καλησπέρα
Τι γίνεται αν αλλάξουν όχι μόνο οι συντελεστές ΦΠΑ αλλά και οι τιμές;
Νομίζω ότι πρέπει να δημιουργήσεις κάποιο πίνακα ΙΣΤΟΡΙΚΟ ή να χρησιμοποιήσεις στον πίνακα ΠελάτεςΠαροχές δύο επιπλέον πεδία ΤΙΜΗ και ΦΠΑ όπου θα καταχωρούνται οι τρέχουσες τιμές και συντελεστές ΦΠΑ και να μην επιρεάζονται από τυχόν αλλαγές και από εκεί θα βρίσκεις το ΦΠΑ με ερώτημα.

Φιλικά Δημήτρης

Μια άλλη λύση είναι στον πίνακα παροχές να προσθέσεις δύο πεδία ημερομηνία έναρξης και ημερομηνία λήξης δηλαδή να κάνεις ιστορικό τον πίνακα παροχές και από εκεί ανάλογα με το πότε έγινε η παροχή να υπολογίζεις το ΦΠΑ, αλλά νομίζω ότι είναι πιο πολύπλοκο.

Φιλικά Δημήτρης

alex 02-08-11 21:02

Eυχαριστώ Δημήτρη και για την δευτερη επιλογή.
Εχω αρχίσει την προηγούμενη επιλογη.Να δω τι θα κάνω και βλέπουμε.
Φιλικά
Αλέξανδρος

Dimitris Ch 03-08-11 19:18

Καλησπέρα στο Forum μετά από καιρό λόγω απουσίας
Αγαπητέ Αλέξανδρε ο συνονόματος μου έχει δίκαιο με το θέμα του ιστορικού
Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προσθέσεις ένα πεδίο FPAID στον πίνακα ή στους πίνακες με τις κινήσεις των πελατών και των τιμολογίων γενικότερα. Η κάθε κίνηση την ώρα της καταχώρησης θα παίρνει ως FPAID τον συντελεστή που εσύ έχεις εκείνη την στιγμή καταχωρημένο ως default για αυτήν την κίνηση. ΠΧ τον FPAID που θα βρίσκει εκείνη την στιγμή στον πίνακα παροχών. Οταν μετά από καιρό αλλάξει ο ΦΠΑ θα καταχωρήσεις τον νέο συντελεστή στον πίνακα με τα ΦΠΑ θα αλλάξεις συντελεστή στον πίνακα παροχών και οι κινήσεις από εκεί και πέρα στα οικία αρχεία θα καταχωρούνται με τον νέο συντελεστή που θα παίρνουν αυτόματα από τον νέο συντελεστή του πίνακα παροχών. Έτσι στο τελικό αρχείο κινήσεων όλα θα βαίνουν καλώς μιας και η κάθε κίνηση θα έχει τον δικό συντελεστή ΦΠΑ (FPAID). Σε πιο δύσκολες περιπτώσεις (πχ μεταβατική περίοδο) που πολλά προγράμματα χρειάζονται την δυνάτοτητα παραλληλης καταχώρησης και των 2 συντελεστών λόγω του ότι όλα τα παραστατικά δεν καταχωρούνται online (πχ τιμολόγια προμηθευτών που έρχονται στο λογιστήριο μεταγενέστερα των αλλαγών) θα πρέπει να δίνεις την δυνατότητα στον χρήστη στην τελική κίνηση της παροχής πχ να μπορεί να αλλάζει αυτόν τον συντελεστή που θα έρχεται ως default. Αν δεν θέλει απλά προσπερνά το πεδίο.
Και φυσικά ακόμη ένα νέο πεδίο με την τιμή όπως πρότεινε ο Δημήτρης. Το θέμα της δήλωσης στο δωμάτιο βοηθά μόνο να την φέρνει ως προτεινόμενη. Η πραγματική όμως τιμή είναι αυτή της κίνησης.
Νομίζω να έγινα κατανοητός με τα πολλά που έγραψα

kapetang 03-08-11 20:21

Καλησπέρα

Δημήτρη, στον πίνα του ΦΠΑ, που υπάρχει στην εφαρμογή, κάθε τιμή του καταχωρείται μία φορά (είναι μοναδική).
Συνεπώς το ΦΠΑ μπορεί να γίνει πρωτεύον κλειδί και δε χρειάζεται η προσθήκη πεδίου FPAID.
Αντί δηλαδή να δουλεύουμε με κάποιο κωδικό του ΦΠΑ μπορούμε να χρησιμοποιούμε κατευθείαν την τιμή του.

Φιλικά/Γιώργος

alex 03-08-11 22:19

Καλησπέρα στην παρέα

Καλησπέρα Γιώργο. Δημήτρη καλώς όρισες
Θα το προσπαθήσω και όπου βρώ δυσκολία θα επανέλθω.Καθότι λίγο αργόςΕαν υπάρχει καμμια νεότερη ιδέα ή σκεπτικό για την δομή ενημέρωστε .
Φιλικά
Αλέξανδρος

Dimitris Ch 04-08-11 09:38

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kapetang (Μήνυμα 7494)
Καλησπέρα

Δημήτρη, στον πίνα του ΦΠΑ, που υπάρχει στην εφαρμογή, κάθε τιμή του καταχωρείται μία φορά (είναι μοναδική).
Συνεπώς το ΦΠΑ μπορεί να γίνει πρωτεύον κλειδί και δε χρειάζεται η προσθήκη πεδίου FPAID.
Αντί δηλαδή να δουλεύουμε με κάποιο κωδικό του ΦΠΑ μπορούμε να χρησιμοποιούμε κατευθείαν την τιμή του.

Φιλικά/Γιώργος

Καλημέρα Γιώργο
Το πεδίο FPAID και το πεδίο τιμή ή καθαρή αξία (ένα από τα 2) που ανάφερα θα πρέπει να υπάρχουν στους πίνακες με τις κινήσεις. Σαφώς και στον πίνακα των συντελεστών το ΦΠΑ μπορεί να είναι πρωτέυον κλειδί όπως αναφέρεις. Οι πίνακες ΦΠΑ, ΔΩΜΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ_ΠΑΡΟΧΗΣ ειναί πιθανώς οκ. Στην κάθε παροχή μπορούμε να έχουμε συνδέσει έναν κωδικό ΦΠΑ. ΠΧ παροχή ΒΑR φπα 23% , ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ 13% και κοκ. Αυτό βοηθά για να περάσει αυτόματα το ΦΠΑ στην κίνηση. Το ότι δηλώνουμε το ΒΑR 23% είναι το τρέχον ΦΠΑ η το προτεινόμενο όπως ανέφερα. Η τελική αποθήκευση του συντελεστή θα βρισκεται στην κίνηση της παροχής. Σήμερα έχω δηλωμένο συντελεστή 23% και κάνω κινήσεις που παίρνουν το 23% αύριο αλλάζω τον συντελεστή στον πίνακα με τα είδη των παροχών σε 24% και από έκει και στο έξης θα καταχωρούνται παροχές με 24%. Η ονομασία FPAID είναι ενδεικτική. Θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ο συντελεστης που προανάφερες. Δεν διαφωνώ σ'αυτό
Το όλο σχόλιο έγινε γιατί ο ALEX δεν έχει συντελεστή ΦΠΑ στο αρχείο ή στα αρχεία με τις κινήσεις.
-------
1.Eχω ένα πίνακα Παροχές και έχω δώσει σε αυτόν τα στοιχεία.

IDΠαροχή, ΕίδοςΠαροχής,ΤιμήΜονάδας, ID Συντελεστή ΦΠΑ

2.Μετά ένα πίνακα όπως έχεις Πελάτες Παροχές

ΗμερΠαροχής, CustomerID, ΠαροχήID, Ποσότητα ,Ανενεργός,RoomID,IDPliromis
--------------
Δεν μας αρκεί από το παροχήID του 2ου πίνακα να οδηγούμαστε στον συντελεστή ΦΠΑ μέσο του ID Συντελεστή ΦΠΑ
Το ίδιο ισχύει και γα το ΤιμήΜονάδας
Αυτά και τα 2 πεδία πρέπει να υπάρχουν και στον πίνακα 2

Dimitris Ch 04-08-11 10:02

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από alex (Μήνυμα 7498)
Καλησπέρα στην παρέα

Καλησπέρα Γιώργο. Δημήτρη καλώς όρισες
Θα το προσπαθήσω και όπου βρώ δυσκολία θα επανέλθω.Καθότι λίγο αργόςΕαν υπάρχει καμμια νεότερη ιδέα ή σκεπτικό για την δομή ενημέρωστε .
Φιλικά
Αλέξανδρος

ΑLEX Καλημέρα
Πρέπει οποσδήποτε στους πίνακες παροχών, ενοικιάσεων δωματίων και ότι άλλο πίνακα χρησιμοποιείς με ΦΠΑ να υπάρχει πεδίο ΦΠΑ και πεδίο Αξίας (η αντί για αξία αρκεί ποσότητα και τιμή) αφου η αξία θα προκύπτει από το γινόμενο τους.
Περιμένουμε νέα σου

dimmag 04-08-11 10:13

Καλημέρα
Επειδή δεν έχει όλη τη βάση φαντάζομαι θα κρατάει κάπου αρχείο τιμολογίων και αποδείξεων οπότε θα μπορεί να πάρει στοιχεία από εκεί.
Αν όχι κακώς.
Θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν πίνακα Ιστορικό κινήσεων οποίος θα ενημερώνεται με τα στοιχεία τιμολογίου ή απόδειξης κατά την εκτύπωση (προσοχή θέλει έλεγχο για διπλές ενημερώσεις)

Φιλικά Δημήτρης

dimmag 04-08-11 10:38

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από dimmag (Μήνυμα 7502)
Καλημέρα
Επειδή δεν έχει όλη τη βάση φαντάζομαι θα κρατάει κάπου αρχείο τιμολογίων και αποδείξεων οπότε θα μπορεί να πάρει στοιχεία από εκεί.
Αν όχι κακώς.
Θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν πίνακα Ιστορικό κινήσεων οποίος θα ενημερώνεται με τα στοιχεία τιμολογίου ή απόδειξης κατά την εκτύπωση (προσοχή θέλει έλεγχο για διπλές ενημερώσεις)

Φιλικά Δημήτρης

Αλέξανδρε απορία
Πως βγαίνουν οι αριθμοί τιμολογίων/αποδείξεων?

Φιλικά Δημήτρης

alex 04-08-11 19:23

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα στην παρέα.

Δημήτρη (Dimmag) δεν κρατάω αρχείο με τα παραστατικά η με την απόδειξη αλλά κρατάω αρχείο αφίξεων, Αρχείο παροχών και Αρχείο Πληρωμών.
Αριθμοί τιμολογίων και αποδείξεων εννοείς αυξοντα αριθμό; Ή τα νούμερα που βγαίνουν στην έκθεση; Εχω ανεβάσει τις εκθέσεις απόδειξης και τιμολογίου. Απο εκεί φαίνεται και ο τρόπος που αντλώ τα στοιχεία από την φόρμα κινήσειςΠελάτη.

Τελικά έκανα κάποιες αλλαγές με το φπα παροχών. Με το φπα δωματίων δεν έκανα τίποτα.

Στο φίλο Δημήτρη CH

Ανεβάζω τις αλλαγές που έκανα. Ρίξε μια ματιά είναι σωστός ο τρόπος;
Οι αλλαγές έγιναν στον πίνακα παροχές και φόρμα παροχές.
Πρώτα καταχωρώ τους συντελεστές που πιθανόν να χρησιμοποιήσω.
Μετά καταχωρώ από την φόρμα παροχών το είδος παροχής με την τιμή και το φπα που ανήκει το κάθε είδος.
Στην δευτερεύουσα φόρμα καταχώρισης παροχών έβαλα και εκει πεδίο
FPAID.
Eπίσης στο ερώτημα ΠελάτεςΠαροχές query έβαλα και εκεί και Τιμή μονάδας και FPAID.
Ετσι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους συντελεστές παροχών. Απο την φόρμα πελάτεςπαροχές όπου αποθηκεύεται η εγγραφή βλέπουμε και τον συντελεστή που αντιστοιχεί για κάθε παροχή.
Το ποσό διαμονής αποθηκεύεται στον πίνακα tblPoomsLet .
Εδώ δεν ξέρω πώς να το κάνω.
Μήπως στην φόρμα κινήσεις Πελάτη πρέπει να βάλω FPAID και μετά;
Φιλικά
Αλέξανδρος

Dimitris Ch 04-08-11 23:20

Kαλησπέρα και από εμένα
Αλέξανδρε τα βασικά πεδία που πρέπει να έχεις όπως πρωτοανάφερε ο Δημήτρης και συμφωνήσαμε και εγω και ο Γιώργος είναι το ΦΠΑ και η τιμή στους πίνακες ΠελάτεςΠαροχές και TblRoomsLet. Από εκεί και πέρα το τι τιμές θα παίρνουν αυτά τα πεδία θα έρχονται ως αρχικές ή προτεινόμενες αν θέλεις από τους πίνακες Παροχές και tblRooms οι οποίοι πίνακες θα είναι συνδεδεμένοι με τον πίνακα των συντελεστών ΦΠΑ TblFPAItems. Το αν οχρήστης θα μπορεί να αλλάζει αυτές τις αρχικές τιμές είναι δική σου απόφαση.
Άρα συνοψίζοντας δημιουργείς αυτά τα 2 πεδία στους πίνακες ΠελάτεςΠαροχές και TblRoomsLet και κανονίζεις αυτά να πέρνουν τιμές βάση αυτών που έχεις δηλώσει στους πίνακες Παροχές και tblRooms.
Δεν έχω χρόνο αυτή την στιγμή να κάνω τις αλλαγές.
Προσπάθησε λίγο μόνος σου ή μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος άλλος.

alex 04-08-11 23:26

Οκ Δημήτρη
Θα το προσπαθήσω και βλέπουμε
Αλεχ

dimmag 05-08-11 08:24

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από alex (Μήνυμα 7505)
Καλησπέρα στην παρέα.

Δημήτρη (Dimmag) δεν κρατάω αρχείο με τα παραστατικά η με την απόδειξη αλλά κρατάω αρχείο αφίξεων, Αρχείο παροχών και Αρχείο Πληρωμών.
Αριθμοί τιμολογίων και αποδείξεων εννοείς αυξοντα αριθμό; Ή τα νούμερα που βγαίνουν στην έκθεση; Εχω ανεβάσει τις εκθέσεις απόδειξης και τιμολογίου. Απο εκεί φαίνεται και ο τρόπος που αντλώ τα στοιχεία από την φόρμα κινήσειςΠελάτη.

Τελικά έκανα κάποιες αλλαγές με το φπα παροχών. Με το φπα δωματίων δεν έκανα τίποτα.

Στο φίλο Δημήτρη CH

Ανεβάζω τις αλλαγές που έκανα. Ρίξε μια ματιά είναι σωστός ο τρόπος;
Οι αλλαγές έγιναν στον πίνακα παροχές και φόρμα παροχές.
Πρώτα καταχωρώ τους συντελεστές που πιθανόν να χρησιμοποιήσω.
Μετά καταχωρώ από την φόρμα παροχών το είδος παροχής με την τιμή και το φπα που ανήκει το κάθε είδος.
Στην δευτερεύουσα φόρμα καταχώρισης παροχών έβαλα και εκει πεδίο
FPAID.
Eπίσης στο ερώτημα ΠελάτεςΠαροχές query έβαλα και εκεί και Τιμή μονάδας και FPAID.
Ετσι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους συντελεστές παροχών. Απο την φόρμα πελάτεςπαροχές όπου αποθηκεύεται η εγγραφή βλέπουμε και τον συντελεστή που αντιστοιχεί για κάθε παροχή.
Το ποσό διαμονής αποθηκεύεται στον πίνακα tblPoomsLet .
Εδώ δεν ξέρω πώς να το κάνω.
Μήπως στην φόρμα κινήσεις Πελάτη πρέπει να βάλω FPAID και μετά;
Φιλικά
Αλέξανδρος

Που είναι τα παραστατικά? δεν τα ανέβασες νομίζω

alex 05-08-11 10:33

Καλημέρα Δημήτρη
Δεν υπάρχουν παραστατικά.Καθότι το πρόγραμμα αυτό δεν το χρησιμοποίησα για την εφορία αλλά για δική μου χρήση.Ετσι όταν είσαι στην φόρμα κινήσεις πελάτη πριν αναχωρήσει ο πελάτης πατώντας το κουμπί εντολής τιμολόγιο η απόδειξη εκτύπωνει για εσωτερική χρήση την απόδειξη.Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι 10 δωμάτια κοβουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών ακριβώς σαν αυτή που έχω στην έκθεση.Το σωστό είναι να υπάρχει.
Αλλά σύμφωνα με τα δεδομένα νομίζω πως δεν έχει καμμιά σημασία αυτο.Διότι εγώ θέλω να βρίσκω το φπα των αποδείξεων παροχών δωματίων και των αποδείξεων παροχών των παροχών που κατανάλωσε κάθε πελάτης.
Ο λογιστής κάθε 3 μήνες παίρνει το μπλόκ παροχή υπηρεσιών (Βαση Ν.......Αθεώρητα μετράει πόσες ενοικιάσεις έχω το ποσό το συγκεντρωτικο εάν για παράδειγμα είναι 5000 ευρώ τότε
5000/1.065=4694.8 επειδήήτο φπα είναι6.5% αφαιρεί 5000-4694.8=305.2Θα αποδώσω για τις ενοικιάσεις των δωματίων
Εάν καταναλώσουν νερα τ με 13% δηλαδή ότι αντιστοιχεί για κάθε είδος παροχής.
Αυτό όμως εγω εαν τα έχω καταχωρημένα στο πρόγραμα με ένα πάτημα κουμπιού η ο λογιστής μπαίνοντας στο πρόγραμμα αμέσως βλέπει πόσο φπα πρέπει να αποδώσω στην εφορία και δεν ψάχνει τα μπλοκάκια.Επειδή μέχρι τώρα δεν το είχα κάνει προσπαθώ με τις λίγε γνώσεις και με βοήθειες να αναβαθμίσω την βάση.Διαφορετικά αρχίζεις την βάση και διαφορετικά καταλήγεις.Ο σχεδιασμός είναι το βασικότερο.Γιατί οι μετατροπές μετα είναι δύσκολες και πρέπει να επέμβει εμπειρος προγραμματιστής ώστε να μην έχει μεγαλη απόκλιση απο την υπάρχουσα βάση ώστε να χρειάζεται πάλι στήσημο απο την αρχή.
Σιγά σιγά θα φτάσω και μέχρι εκεί.
Με σταθερούς συντελεστές το έχω κάνει και δούλευει
Τώρα τι κάνουμε με τους συντελεστές που αλλάζουν;
Φιλικά
Αλέξανδρος

dimmag 05-08-11 11:10

Καλημέρα
Σε ρώτησα για τα παραστατικά διότι η γνώμη μου είναι να φτιάξεις έναν πίνακα παραστατικά και να τον ενημερώνεις με όλα τα στοιχεία τιμολογογίων ή αποδείξεων κατά την εκτύπωση εκτελώντας ένα ερώτημα προσάρτησης και είδος παραστατικού 1 για τιμολόγιο, 2 για απόδειξη και αριθμό παραστατικού κλπ αναλυτικά ότι έχει το παραστατικό.
Δηλαδή όταν πατάς εκτύπωση τιμολογίου να εκτελείται ταυτοχρονα και το ερώτημα προσάρτησης τιμολογίων με είδος παραστατικού 1
όταν πατάς εκτύπωση απόδειξης να εκτελείται ταυτοχρονα και το ερώτημα προσάρτησης αποδείξεων με είδος παραστατικού 2
Έτσι δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτε στη δομή της βάσης σου.
Από αυτόν τον πίνακα θα βγάζεις το ΦΠΑ για κάθε τρίμηνο και ότι άλλο θέλεις με ερωτήματα.
Σου λέω ενημέρωση κατά την εκτύπωση ώστε να καταχωρούνται μόνο όσα κόβεις και για τα οποία αποδίδεις ΦΠΑ....στον πίνακα αυτό.

Δεν έχω και όλη τη βάση για να σε βοηθήσω περισσότερο.

Φιλικά Δημήτρης

Dimitris Ch 05-08-11 13:54

Kαλησπέρα και πάλι
Μια καλή λύση για να μην κάνεις αλλαγές (όχι όμως η ορθότερη προγραμματιστικά) είναι στον πίνακα παροχών να ανοίγεις νέα παροχή για κάθε συντελεστή (ποτά 23%, ποτά 24% κοκ). Αυτο δουλεύει χωρίς καμία αλλαγή. Σαν πρόσθετο θα μπορούσες να όριζεις τις παλίες παροχές σαν ανενεργές για μην εμφανίζονται στις επιλογές τον καθημερινών κινήσεων.
Ελπίζω να βοήθησα

alex 05-08-11 14:16

Kαλησπέρα στην παρέα
Δημήτρη συμφωνώ μαζί σου .Το μόνο δεν ήξερα από πού να συνεχίσω
Τώρα προσπαθώ στην φόρμα κινήσεις πελάτη να περάσω το FPAID
Και να κάνω κατευθείαν τον υπολογισμό καθαρό ποσό ΦΠΑ ,και το σύνολο μαζί με ΦΠΑ
Για την απόδοση έχω την παρακάτω αγνοια ας το πώ .

Εχω την παρακάτω εκφραση
ΑξίαΔωματίου = 200
Εκπτωση = 0
FPAID = 6.5 %
΄΄Όπως είναι η εκφραση αυτή βγάζει αποτέλεσμα 13 δηλαδή
200-13=187 καθαρό ποσό και το ΦΠΑ 13

=IIf(IsNull([ΑξίαΔωματίου]);0;[ΑξίαΔωματίου]-CCur([ΑξίαΔωματίου]*[Έκπτωση]/100))*([FPAID])/100

Σε έκφραση με σταθερό συντελεστή πρίν είχα
Ccur([ΑξίαΔωματίου]*(100-[Εκπτωση])* ([FPAID])/10650)

Με τα ιδια ποσά η απόδοση είναι 12.2
200-12.2= 187.8 καθαρό ποσό και το ΦΠΑ 12.2

Υπάρχει διαφορά.
Τώρα πως θα προσαρμόσω το συντελεστή FPAID που είναι 6.5 %
ΔΗΛΑΔΉ ΤΟ 10650
Όταν η βάση είναι κλειδωμένη και αλλάξει ο συντελεστής από 6.5% σε 8.5% τότε αντι του 10650 θα βάλω 10850 ή
13% θα πρέπει να βάλω 11300 .
Αυτόματα πως μπορεί να το φορτώνει γνωρίζει κάποιο μέλος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Φιλικά
Αλέξανδρος

alex 05-08-11 14:57

1 Συνημμένο(α)
Δημήτρη
Επειδή βλέπω ότι παιδεύομαι χωρίς να ξέρω η να έχω ένα σκελετο κάπως. Επειδή μου είπες ότι θέλεις την βάση να βοήθήσεις στέλνω τα κυριότερα της βάσης. Πρώτα να σου πω ότι από πελάτες κανεις την κρατηση δωματίου σε πάει στην reservation αφού καταχωρήσεις το δωμάτιο πας στις κινήσειςΠελάτη.Από εκεί επιλέγεις παροχές και μετά στην υποφόρμα καταχώρηση πληρωμών καταχωρείς το ποσό που είναι παραπάνω για να μηδενισθεί. Όταν φύγει ο πελάτης τσεκάρεις αναχώρηση.
Με το τέλος της ημέρας κάνεις ταμείο από την φόρμα ημερΤαμείο βάζεις ημερομηνία ανοίγει η φόρμα Ταμείο ημέρας πατάς ελτύπωσει ταυτόχρονα ενημερώνεται ο πίνακας tblRoomsLet και σβήνουν οι εγγραφές από τις πληρωμές και δεν χρωστάει ο πελάτης.
Τώρα στο θέμα που με απασχολεί πριν τσεκάρεις στη φόρμα αναχώρηση μπορείς να κάνεις εκτύπωση τιμολογιου η απόδειξης.Αν τσεκάρεις χάνονται οι εγγραφές και σημαίνει ο πελάτης εχει Πληρώσει
.Δεν σημαίνει ότι και έχει φύγει.
Εδώ θέλω βοήθεια

Τώρα κατά την εκτύπωση των τιμολογίων μπορείς να κάνεις ένα σκελετό πως θα κάνω ερώτημα προσαρτήσης και είδους παραστατικού όπως αναφέρεις στο μήνυμα.κλπΔηλαδη τι πίνακες πόσους πίνακες τι ερωτήματα κλπ
Φιλικά
Αλέξανδρος

kapetang 05-08-11 19:32

Καλησπέρα στην παρέα

Αλέξανδρε, έχω την εντύπωση ότι υπάρχει σύγχυση στον υπολογισμό του αποδιδόμενου ΦΠΑ .
Ίσως οι παρακάτω σκέψεις σε βοηθήσουν.
Γενικά το πρόβλημα του υπολογισμού του αποδιδόμενου ΦΠΑ, μπορεί να έχει δύο μορφές:
Α. Για μία υπηρεσία του ξενοδοχείου (ύπνος, φαγητό, ποτά, κλπ) o πελάτης χρεώνεται, χωρίς το ΦΠΑ, με το ποσό των Π €.
Αν συμβολίσουμε με φ την κατηγορία (6, 8, 13, 23, 6,5) ΦΠΑ στην οποία υπάγεται η υπηρεσία θα έχουμε:
1. ΦΠΑ που θα αποδοθεί: ΦΠΑ=Π*φ/100
2. Συνολικό ποσό που καταβάλλει ο πελάτης: Σ=Π+ Π*φ/100 = Π*(1+φ/100) = (100+φ)*Π/100.
Β. Για μία υπηρεσία του ξενοδοχείου (ύπνος, φαγητό, ποτά, κλπ) Ο πελάτης καταβάλλει, μαζί με το ΦΠΑ, το ποσό των Σ €.
Αν συμβολίσουμε με φ την κατηγορία (6, 8, 13, 23, 6,5) ΦΠΑ στην οποία υπάγεται η υπηρεσία θα έχουμε:
1. Ποσό που καταβάλλει ο πελάτης, χωρίς ΦΠΑ : Π=Σ/(1+φ/100) = 100*Σ/(100+φ).
2. ΦΠΑ που θα αποδοθεί: ΦΠΑ = Σ*φ/(100+φ)

Φιλικά/Γιώργος

alex 05-08-11 19:58

Καλησπέρα Γιώργο

Εξυπνη μαθηματική σκέψη.Να δω πως θα βρώ τον τρόπο να το εφαρμόσω..Αυτο θα πρέπει να το εφαρμόσω στη φόρμα κινήσεις Πελάτη.
Να πάρω χαρτι και μολυβι και να δω οι τιμές βγαίνουν κανονικά;
Φιλικά
Αλέξανδρος

alex 05-08-11 20:30

Καλησπέρα Γιώργο

Τελικά δουλεύει η μαθηματική σκέψη.Αρα μου λύθηκε η απορία στο θέμα που είχα ρωτήσει λίγο πρίν εαν εχω 50 ευρώ το δωμάτιο με ΦΠΑ τοτε 50/1.065 = 46.94

ΦΠΑ Σ*φ/(100+Φ)=5Ο*6.5/(100+φ)=325/106.5=3.052
50-3.052=46.948
ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!!!
Μπράβο Γιώργο
Το ένα το λύσαμε για να δούμε τα άλλα μέχρι το τέλος
Ευχαριστώ Γιώργο

alex 06-08-11 17:05

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα στην παρέα

Ερώτηση σχετικά με τον πίνακα πελάτες παροχές.Επειδή στην φόρμα ταμείο ημέρας με κώδικα διαγράφω τις εγγραφές απο τον πίνακα πελάτες παροχές.Μπορώ να έχω 2 πίνακες που να αποθηκεύω τις εγγραφές στον ένα μόνιμα όπου και θα αντλώ κα'ι τα δεδομένα και στον άλλο τον κανονικό Πελάτες Παροχές να είναι προσωρινός, δηλαδή για όσο χρόνο χρεώνεται ο πελάτης και φεύγοντας με την διαγραφή πληρωμών και την διαγραφή των εγγραφών ΠελάτεςΠαροχές.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Με το προηγούμενο ζήτημα έκανα στην φόρμα ΚινήσειςΠελάτη Το καθαρό ποσό και το ΦΠΑ ξεχωριστά.Θα το περάσω και στην εκτύπωση απόδειξη και τιμολόγιο.Ο φίλος Δημήτρης δεν είπε το σκεπτικό πως να κάνω συνδέσω τα παραστατικά με την απόδειξη και το τιμολόγιο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Φιλικά
Αλέξανδος

dimmag 06-08-11 19:22

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα
Αλέξανδε για δες αυτό είναι λίγο πρόχειρο και βιαστικό αλλά νομίζω δουλεύει.
Από τους δύο πίνακες ιστορικό μπορείς να βγάζεις άνετα το ΦΠΑ

Υπολόγιζες λάθος το ΦΠΑ νομίζω.

Φιλικά Δημήτρης

alex 06-08-11 20:20

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα Δημήτρη
Αλλαγές μεγάλες
Είσαι τρομερός σε ευχαριστώ για την μεγάλη βοήθεια και το χρόνο σου που διέθεσες.Σ.ου στέλνω την βάση να δείς κάτι αλλό.
Βγάζω το ΦΠΑ με βοήθεια κάποιου φίλου βέβαια με τον άλλο τρόπο.Βέβαια αυτα που έκανε χρειάζόνταν για αρχείο και ίσως δεν ξέρω τι να επιλέξω.Ρίξε μια ματια στα νέα σχέδια η όποιο μέλος γνωρίζει να μας δώσει λίγο φώς.

Εχω προσθέσει
Πίνακες TblMonths,TblSemesters
Eρωτημα QryUnionSQLΦΠΑ
Φόρμα FrmFPAMaster
Εκθεση RptFPA
Στον πίνακα Παροχές επειδή άλλαξες το ποσοστό δεν δείχνει το ΦΠΑ Παροχών στη φόρμα FrmFPAMaster .Ο λόγος πρέπει να είναι
1. στο πίνακα Παροχές άλλαξες την μορφή σε ποσοστό
2. στη φόρμα παροχές δεν διορθωθηκε συμφωνα με τις αλλαγές που έκανες και ίσως δημιουργήθηκε αυτό..
Και κάτι άλλο πως μπορώ να βάλω φίλτρο στη φόρμα FrmFPAMaster με έτη ώστε όταν έλθει το τελευταίο τεταρτο τρίμηνο και πάει στο 2012 τι γίνεται;
Φιλικά/Αλέξανδρος

dimmag 06-08-11 22:31

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από alex (Μήνυμα 7530)
Καλησπέρα Δημήτρη
Αλλαγές μεγάλες
Είσαι τρομερός σε ευχαριστώ για την μεγάλη βοήθεια και το χρόνο σου που διέθεσες.Σ.ου στέλνω την βάση να δείς κάτι αλλό.
Βγάζω το ΦΠΑ με βοήθεια κάποιου φίλου βέβαια με τον άλλο τρόπο.Βέβαια αυτα που έκανε χρειάζόνταν για αρχείο και ίσως δεν ξέρω τι να επιλέξω.Ρίξε μια ματια στα νέα σχέδια η όποιο μέλος γνωρίζει να μας δώσει λίγο φώς.

Εχω προσθέσει
Πίνακες TblMonths,TblSemesters
Eρωτημα QryUnionSQLΦΠΑ
Φόρμα FrmFPAMaster
Εκθεση RptFPA
Στον πίνακα Παροχές επειδή άλλαξες το ποσοστό δεν δείχνει το ΦΠΑ Παροχών στη φόρμα FrmFPAMaster .Ο λόγος πρέπει να είναι
1. στο πίνακα Παροχές άλλαξες την μορφή σε ποσοστό
2. στη φόρμα παροχές δεν διορθωθηκε συμφωνα με τις αλλαγές που έκανες και ίσως δημιουργήθηκε αυτό..
Και κάτι άλλο πως μπορώ να βάλω φίλτρο στη φόρμα FrmFPAMaster με έτη ώστε όταν έλθει το τελευταίο τεταρτο τρίμηνο και πάει στο 2012 τι γίνεται;
Φιλικά/Αλέξανδρος

Η αλλαγή σε ποσοστό δεν αλλάζει τίποτε απλά γράφεις δεκαδικό πχ 0,065 και στο δείχνει 6,5% δηλαδή γράφεις ποσοστό/100 και για να μην τον βλέπεις δεκαδικό του λες μορφή ποσοτό.
Τη φόρμα Παροχές δεν την άγγιξα, μπορώ να τη διορθώσω όμως.
Για στη φόρμα FrmFPAMaster θα το δω.

Φιλικά Δημήτρης

alex 06-08-11 23:36

ρμοζεται

Καλησπέρα Δημήτρη
Η φόρμα παροχές ήθελε ενα διορθωμα το έκανα εγώ.Ηθελε στην προέλευση γραμμής να μπει Παροχές και το πληθος στηλών 1 και το ποσοστό.
Να ρωτήσω εαν κάνω τους 2 πίνακες προσάρτησης σε φορμες τότε μπορώ να έχω φόρμες διόρθωσης ιστορικών.
Να ρωτήσω ότι κάθε φορά που θα είμαι στη φορμα κινήσεις θα παταω όλα τα κουμπιά για να ενημερώνω.;
Μήπως πρέπει να τα βάλω σε ένα κουμπί εκτύπωσης και να μπεί κώδικας απενεγοποίησης των μηνυμάτων ξέρεις για τα μηνύματα τύπου(Προκειται να γίνει διαγραφή κλπ)
Αλλά αν θέλω να τα περάσω για ενημέρωση και να μην εκτυπώσω αλλά πάλι η καταμέτρηση θα γίνει.
Γιαυτο οι πιο πολλοι χρησιμοποιούν τα χειρόγραφα γιατί απο το PC δεν γλυτώνουν.
Κοιταξε λίγο και την αλλη φόρμα με το φπα τα τρίμηνα αν γίνεται η αν προσαρμόζεται.Πιθανόν στο SQL θέλει διόρθωση ο κώδικας γιατί είχα μια διαφορά μικρή με τα δικά σου.
φιλικά/Αλεξ

alex 07-08-11 10:44

1 Συνημμένο(α)
Kαλημέρα Δημήτρη

Εχω κάνει κάποιες αλλαγές με την φόρμα FrmFPAMaster.
Δηλαδή στον πίνακα Παροχές πρόσθεσα πεδίο ΦΠΑ και αντίστοιχα στην φόρμα αλλά στην φόρμα βγαίνουν τα ID.
Δουλεύει τώρα η φόρμα FrmFPAMaster.Δεν ξέρω εαν αποδίδει το σωστό ΦΠΑ.
Πιθανόν στο SQL (STRING) QryUnionSQLΦΠΑ θέλει κάποια διόρθωση στις εκφράσεις που αποδίδουν το φπαπαροχών και στην έκφραση που αποδίδει το φπαΔωματίων
1.[FPANum]*([ΤιμήΜονάδας]*ΠελάτεςΠαροχές.Ποσότητα)/(100+[FPANum])))AS SumΦΠΑ
Αυτό των παροχών
2.Sum(Round(([ΠοσόΔιαμονής])*([FpaNum])/(100+[FpaNum]))) AS SumΦΠΑ
Αυτο των Δωματίων.
Εχω κάνει επίσης
1. το ερώτημα ΦΠΑ query
2.Φόρμα FPADATES
3.Την έκθεση ΦΠΑ report
To μόνο που απομένει είναι να μπει φίλτρο με τα έτη στην FrmFPAMaster
και να διορθωθούν οι εκφράσεις ώστε να δείχνει το σωστό ΦΠΑ.
Επίσης έκανα και μερικά καλλοπιστικά σε κάποιες φόρμες που ήταν ημιτελης
Φιλικά/Αλέξανδρος

alex 07-08-11 10:59

Δημήτρη

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
Θέλω να σε ενημέρωσω ότι το ερώτημα αντλεί στοιχεία για το ΦΠΑΠαροχών απο τον πίνακα Πελάτες Παροχές, ενώ το ΦΠΑΔωματίων απο τον πίνακα TblRoomsLet.
ΠΡΟΣΟΧΗ ο πίνακας TblRoomsLet ενημερώνεται με το Ποσό διαμονής αφού κάνεις ταμείο βάζοντας στην φόρμα ΗμερΤαμείου την ημερομηνία και κάνοντας την εκτύπωση κάνει 3 δουλειές και ενημερώνει και εκτυπώνει και διαγράφει τις εγγραφές απο τον πίνακα πληρωμών.
Φιλικά/Αλέξανδρος

alex 07-08-11 13:55

1 Συνημμένο(α)
Δημήτρη
Ρίξε μια ματιά
Την διόρθωση την έκανα στο ερώτημα SQL, QryUnionSQLΦΠΑ και δουλεύει
Οι εκφράσεις είναι;
1. [FPANum]*([ΤιμήΜονάδας]*ΠελάτεςΠαροχές.Ποσότητα)/(100+[FPANum]),2)) AS SumΦΠΑ
2. Sum(Round(([ΠοσόΔιαμονής])*[FpaNum]/(100+[FpaNum]),2)) AS SumΦΠΑ
Τωρα μένει τα έτη αλλά δεν ξέρω καλά από SQL Πρέπει να βάλω ΥearTxt πεδίο ΄και πίνακα ΤblYears.Σίγουρα και ένα πλαίσιο στην φόρμα με λίστα τιμών.(ετη) Tι λές να θέλει πώς να το κάνω Σε κούρασα και σένα.

Φιλικά/Αλέξανδρος

dimmag 07-08-11 18:25

1 Συνημμένο(α)
Αλέξανδρε Καλησπέρα
Φυσικά μπορείς να έχεις φόρμες διόρθωσης ιστορικών.
Όποτε θέλεις τα δύο με όλους αρκούν μια φορά τη μέρα πριν κλείσεις
Μπορεί να γίνει και με το κλεισιμο της φόρμας αυτόματα
Δες τα ερωτήματα για ΦΠΑ
Για ημερομηνία στο ΦΠΑ Δωματίων παίρνω EndDate
Δες και την έκθεση RptFPA
Τα έκανα στα γρήγορα δουλεψέτα με φόρμες
Τα τρίμηνα βγαίνουν απο τις ημερομηνίες δεν χρειάζεται ο πίνακας.
Με το κλείσιμο της φόρμας ΚινήσειςΠελάτη εκτελούνται τα ερωτήματα προσάρτησης
Σβήσε τα δεδομένα απο τους πίνακες ιστορικά και κάνε τεστ
Φιλικά Δημήτρης

ΥΓ. Αυριο φεύγω διακοπές

alex 07-08-11 21:40

Δημήτρη καλησπέρα

Δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω .Τα είδα εν ολίγης θα καθήσω να τα μελετήσω και να καλλοπισω την βάση στην τελική μορφή.Να περάσω και τον κώδικα DoCmd Set Warning False για να μην δείχνει τα μηνύματα στην αποθήκευση στα δεδομένα στους πίνακες.Θα τα κοιτάξω με λεπτομέρεια.Δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω.Για μένα είναι διπλό το όφελος και για την βοήθεια αλλά μου έδωσες και τα φώτα να βελτιωθώ και να μάθω κάτι περισσότερο,
Σου εύχομαι καλά να περάσεις.

Φιλικά/Αλέξανδρος

Η ώρα είναι 01:18.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2