![]() |
Σχετικά θέματα με τις ημερομηνίες Γειά σας και πάλι!! Είχα ένα θεματάκι χθές και βρήκα λύση από τους φίλους του forum. Θα το εκτιμούσα πάρα πολύ εάν μπορεί να με βοηθήσει και πάλι κάποιος. Έχω μια φόρμα που πέρα των άλλων έχει τα εξής τρία πεδία (ΔΙΑΡΚΕΙΑ - ΕΝΑΡΞΗ -ΛΗΞΗ). Το πεδίο ΔΙΑΡΚΕΙΑ έχει 4 επιλογές. (3μηνο - 6μηνο - 12μηνο - Άλλο) Θα ήθελα να με βοηθήσετε στο εξής,καταρχήν όταν καταχωρώ μια νέα εγγραφή να υπάρχει από προεπιλογή στο πεδίο ΔΙΑΡΚΕΙΑ (6μηνο) και στα πεδίο ΕΝΑΡΞΗ η τρέχουσα ημερομηνία (π.χ 8/05/2011) και στο πεδίο ΛΗΞΗ (8/11/2011),στην συνέχεια εάν θέλω να μπορώ να αλλάξω την ημερομηνία έναρξης εάν δεν είναι η τρέχουσα ημερομηνία και είναι (π.χ 12/05/2011) και ταυτόχρονα να αλλάζει και στο πεδίο ΛΗΞΗ σε (12/11/2011),το ανάλογο να συμβαίνει εάν π.χ επιλέξω στην ΔΙΑΡΚΕΙΑ 3μηνο η ΕΝΑΡΞΗ 12/05/2011 και η λήξη 12/08/2011. Επίσης επιλέγοντας (Άλλο) να μπορώ να βάλω μόνος μου τις ημερομηνίες ΕΝΑΡΞΗΣ & ΛΗΞΗΣ που επιθυμώ. Ελπίζω κάποιος να μορεί να με βοηθήσει,Ευχαριστώ πολύ!! |
Καλησπέρα Γιώργη, ανέβασε τον πίνακα (δείγμα 2-3 εγγραφών) και την φόρμα, οπου εμφανίζονται τα πεδία που θέλεις αυτοματοποίηση, μιας και η περιγραφή της λύσης είναι μακροσκελής... Ξέρεις: Κουμπί Office... Διαχείριση ... Συμπύκνωση και επιδιόρθωση ... και στη συνέχεια *.zip ! Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
1 Συνημμένο(α) Σου στέλνω το αρχείο για να το δείς,ανοίγει με shift |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Γιώργη, είδα -ως πρώτη προσέγγιση- το ζήτημα που έθεσες και έκανα κάποιες αλλαγές. Δες στο περιβάλλον του VB Edidor. Μένει τώρα να δοκιμάσεις... Πάντως από ονοματολογία, ότι χειρότερο! Σχέσεις πινάκων δεν είδα. κ.α. Με εκτίμηση Νίκος Δ Υστερολόγιο: Δεν μπόρεσα να μετατρέψω το δείγμα της εφαρμογής του Γιώργου σε *.mdb, ώστε να δείτε και να συμμετάσχετε στη συζήτηση όλα τα μέλη. |
Υπάρχουν 2 πεδία στην φόρμα (ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΑΡ. ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ) Στο πεδίο ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ υπάρχουν οι εξής επιλογές (πρόταση, συμβόλαιο, ανανέωσης, προς ακύρωση, άκυρο) Στο πεδίο ΑΡ. ΑΝΑΝΕΩΣΗΣυπάρχουν οι εξής επιλογές(1,2,3,4,5,6,7,8 κ.λ.π). Θα ήθελα όταν επιλέγω από το πεδίο ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (ανανέωση) και από το πεδίο ΑΡ. ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ (1,2,3 κ.λ.π) να αλλάζουν ανάλογα και η ημερομηνίες ΕΝΑΡΞΗΣ & ΛΗΞΗΣ. π.χ εάν οι ημερομηνίες είναι ΕΝΑΡΞΗ 8/5/2011 ΛΗΞΗ 8/11/2011 επιλέγοντας από το πεδίο ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (Ανανέωση) και από το πεδίο ΑΡ. ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ (1) το πεδίο ΕΝΑΡΞΗ να γίνεται 8/11/2011 και το πεδίο λήξη 8/5/2012 μετά βάζοντας ανανέωση (2) το πεδίο ΕΝΑΡΞΗ να γίνεται 8/5/2012 και το πεδίο λήξη 8/11/2012. Σε υπέρ ευχαριστώ για άλλη μια φορά και θα σου ήμουν ευγνώμων εάν μπορούσες να δεις και το πιο πάνω θέμα. |
Καλημέρα Γιώργη να σκεφτείς καλύτερα τι θέλεις να κάνεις.
Αυτά... Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
Καλησπέρα Νίκο. Νομίζω πως έχεις δίκιο,θα μπορούσε να γίνει ως εξής; Κάθε φορά που επιλέγει κάποιος ΑΝΑΝΕΩΣΗ να αλλάζουν ανάλογα και οι ημερομηνίες; π.χ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 6ΜΗΝΟ ΕΝΑΡΞΗ 15/06/2012 ΛΗΞΗ 15/12/2012,πατώντας ΑΝΑΝΕΩΣΗ να γίνεται ΕΝΑΡΞΗ 15/12/2012 ΛΗΞΗ 15/06/2013,πατώντας πάλι ΑΝΑΝΕΩΣΗ η ΕΝΑΡΞΗ 15/06/2013 και η ΛΗΞΗ 15/12/2013 κ.λ.π. Νίκο αν μπορούσες να με βοηθήσεις σε αυτό θα με διευκόλυνες αφάνταστα. Ευχαριστώ πολύ!! |
Καλησπέρα Γιώργη, μια λύση θα ήταν να βάλεις στο συμβάν AfterUpdate του πλαισίου κειμένου 'ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ' το : Κώδικας: Private Sub ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ_AfterUpdate()Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
Νίκο σε υπέρ υπέρ ευχαριστώ για την βοήθειά σου,είναι αυτό που ήθελα,είμαι υπόχρεος. Βασικά απευθύνθηκα σε εσένα γιατί είχες την συνέχεια από το προηγούμενο θέμα. Σε ευχαριστώ και πάλι!!! Συγχαρητήρια και στους διαχειριστές και τα μέλη του forum,είναι πραγματικά πάρα πάρα πολύ χρήσιμο. |
| Η ώρα είναι 07:47. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.