![]() |
Αυτόματη εμφάνιση στοιχείων 1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα σας, θέλω να ρωτήσω σχετικά με μια Βάση "lexiko" που επισυνάπτω . Πρόκειται για ένα ελληνογερμανικό λεξικό. Ανοίγοντας τη φόρμα ΚΑΤΑΧΩΣΗΣΗ βλέπουμε 2 πεδία Ελληνικά Γερμανικά. Θα ήθελα να πληκτρολογώ ένα γράμμα στα Γερμανικά και να εμφανίζεται όλη η λέξη αυτόματα . Μπορεί να γίνει αυτό; |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Βασίλη και καλωσόρισες στο φόρουμ! Πολύ καλή η προσπάθεια σου! Weiter so!! Πριν συνεχίσεις όμως οτιδήποτε θα πρέπει να γνωρίζεις:
Σου επισυνάπτω ένα παράδειγμα αναζήτησης εγγραφών σε μορφή Access 2000 χωρίς ούτε μια ετικέτα με ελληνικό όνομα (τρέχει σε οποιονδήποτε υπολογιστή), που ελπίζω να σε βοηθήσει. Με εκτίμηση Τάσος |
Αυτόματη εμφάνιση στοιχείων Τάσο , σ΄ ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. *Η εφαρμογή θα τρέξει σε ελληνικό υπολογιστή οπότε κανένα πρόβλημα *Ναι, έχεις δίκιο να εμφανίζονται όλες οι λέξεις που τα γράμματά τους είναι ίδια με εκείνα που έχω πληκτρολογήσει. Κάτι σαν εκείνες τις εφαρμογές "καταχώρησης αποδείξεων" στις οποίες πληκτρολογούμε τα πρώτα ψηφία του ΑΦΜ και εμανίζονται τα υπόλοιπα στοιχεία. |
Αυτόματη εμφάνιση στοιχείων Τάσο , βλέποντας την παρέμβασή σου στην εφαρμογή νομίζω έκανες χρήση κώδικα visual basic , κάτι που για έναν αρχάριο είναι λίγο δύσκολο. Μπορείς να μου πεις αν υπάρχει τρόπος να γίνει λίγο πιο εύκολα, ώστε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα μόνοι μας; |
Καλημέρα σε όλους! Παράθεση:
και έτσι η ευεργετική χρήση της VBA αποτελεί μονόδρομο για την περίπτωση σου. Από την άλλη, είναι στο χέρι σου να εμβαθύνεις τις γνώσεις σου (αν το επιθυμείς) για να μπορείς να αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις με μεγαλύτερη ευκολία. Το φόρουμ θα σε βοηθήσει πάνω σ αυτό αν φυσικά το θελήσεις κι εσύ. Εναλλακτικά, θα μπορούσες να δημιουργήσεις μια φόρμα με προεπιλεγμένη μορφή "Συνεχείς φόρμες" και να χρησιμοποιείς φίλτρο για να εμφανίζεις τις εγγραφές που αντιστοιχούν στο κριτήριο (λιγότερο έως καθόλου πρακτικό). Καλή συνέχεια! Με εκτίμηση Τάσος |
Φίλε Τάσο μπορείς να μας πεις δυο λόγια για τον κώδικα που έγραψες κατά την αλλαγή στο πλαίσιο κειμένου και κατά την φόρτωση στο φόρμα. Ευχαριστώ |
Καλημέρα Τζίμη! Βεβαίως! Κώδικας: Option Compare DatabaseΤάσος |
Τάσο ήταν πολύ κατατοπιστικό, και αρκετά δύσκολο για μας που κάνουμε τα πρώτα βήματα σε VBA. Να είσαι πάντα καλά. |
| Η ώρα είναι 14:13. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.