![]() |
Φίλτρο σε Έκθεση Γεια σας... Θα ήθελα την βοήθειά σας, για άλλη μια φορά, σε κάτι που με ζορίζει. Σε μια έκθεση, στην οποία έχω κάνει ομαδοποίηση, έχω εισαγάγει ένα υπολογιζόμενο πεδίο =Άθροισμα([ΠΕΔΙΟ1]) με το ΠΕΔΙΟ1 να προέρχεται από ένα ερώτημα (Γενικά την έκθεση την στηρίζω σ' αυτό το ερώτημα) Αυτό που θέλω είναι, η έκθεση, να φιλτράρει την τιμή του υπολογιζόμενου πεδίου (που υπάρχει στην έκθεση-όχι στο ερώτημα) και να εμφανίζει τις εγγραφές για τις οποίες: πχ Άθροισμα([ΠΕΔΙΟ1])>=5 Θα σας παρακαλέσω η "λύση" να μην δωθεί χρησιμοποιώντας Συγκεντρωτικό ερώτημα αλλά μέσα απ' την έκθεση. |
Καλημέρα Χρήστο, αν κάνεις χρήση της πρότασης (στο συμβάν click ενός κουμπιού): Κώδικας: Επιβάλλεται η έκθεση να "βλέπει" το πεδίο αυτό ! Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
Ευχαριστώ... Ανυπομονώ να το δω να δουλεύει! Θα σε ενημερώσω. Ευχαριστώ |
Η έκθεση χρησιμοποιεί ένα υπολογιζόμενο πεδίο: =Άθροισμα([ΠΕΔΙΟ]). Το ΠΕΔΙΟ υπάρχει στο ερώτημα που τροφοδοτεί την έκθεση. Αυτή η έκφραση δεν θα δουλέψει? |
1 Συνημμένο(α) ....Και βέβαια θα δουλέψει! Όμως να προσέξεις το όνομα που έχεις δώσει στο πεδίο. Εσύ -αν θυμάμαι καλά, δίνεις λεζάντες στα πεδία... τα ξαναλέμε λοιπόν ! |
Νίκο θέλω λίγη βοήθεια. Στο κουμπί (με το κλικ)έχω βάλει μια μακροεντολή που ανοίγει μια έκθεση εφαρμόζοντας το φίλτρο ="[SECTIONID]=" & [SECTIONID] Εμείς λοιπόν θέλουμε επιπλέον, να ενσωματώσουμε και τον κώδικα που πρότεινες. Πως θα το κάνω; Μπορείς μέσα στον κώδικά σου να ενσωματώσεις ΚΑΙ το φίλτρο μου; |
Νίκο δεν δουλεύει. Πρόσεξέ με... Κάθε εγγραφή του ερωτήματος έχει ένα πεδίο. Στην έκθεση που είναι βασισμένη πάνω του ομαδοποιώ τις εγγραφές και βγάζω το άθροισμα του πεδίου. Το άθροισμα του πεδίου δεν υπάρχει λοιπόν στο ερώτημα. Είναι σαν να διαγράφω δηλαδή το πεδίο Teliko απ' το ερώτημά σου και να βάζω μόνο στην έκθεση το υπολογιζόμενο πεδίο =[timi]*[posotita] Τότε ο κώδικας δεν δουλεύει. Θα την βρούμε την λύση... :)) |
Χρήστο, Την μακροεντολή με την οποία ανοίγεις την φόρμα φυσικά και πρέπει να την διώξεις, ως εξής: Έλα σε περιβάλλον σχεδίασης της φόρμας. Επέλεξε το κουμπί που ανοίγει το report. Με επιλεγμένο το κουμπί, πήγαινε ιδιότητες -καρτέλα Συμβάν - επέλεξε το συμβάν με το κλικ - πάτα στις τρεις (...) τελείες ή στο βελάκι για να βρεις την επιλογή [Διαδικασία Συμβάντος]. Θα μεταφερθείς πλέον σε περιβάλλον όπου γράφεται η VBA ! Ο κέρσορας θα αναβοσβήνει ανάμεσα σε : Κώδικας: Κώδικας: |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Η ΒΔ που επισυνάπτω δίνει απάντηση στο ερώτημα: Πώς θα φιλτράρουμε τις εγγραφές μιας ομαδοποιημένης έκθεσης, έτσι ώστε να εμφανίζονται μόνο οι ομάδες εγγραφών στις οποίες το άθροισμα των τιμών ενός πεδίου (για τις εγγραφές τις ομάδας) υπερβαίνει μία επιλεγμένη τιμή; 1) Η ΒΔ περιέχει τον πίνακα «tblValues», πεδία «fGroup» και «fValues». Οι τιμές του πεδίου «fGroup» χρησιμοποιούνται για την ομαδοποίηση των εγγραφών, και οι τιμές του «fValues» χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των αθροισμάτων. 2) Η έκθεση «rptTable» βασίζεται στον πίνακα «tblValues». Το φιλτράρισμα γίνεται με κατάλληλη αλλαγή της προέλευσης εγγραφών της έκθεσης, όπως φαίνεται στον παρακάτω κώδικα: Κώδικας: Private Sub Report_Open(Cancel As Integer)Κώδικας: Private Sub Report_Open(Cancel As Integer)Φιλικά/Γιώργος |
Καλησπέρα! Έστω ότι το υπολογιζόμενο πεδίο έχει το όνομα SumOf_fValue Δείτε μια ακόμα πρόταση παρακάτω: Κώδικας: Option ExplicitΤάσος |
Τελικά μετέτρεψα το αρχικό μου ερώτημα σε Συγκεντρωτικό και μπόρεσα στο συμβάν (με το κλικ) του κουμπιού να περάσω την φράση: ="[ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ]>=5 and [ΤΡΙΜΗΝΟ]='Α ΤΡΙΜΗΝΟ' and [SECTIONID]=" & [SECTIONID] οπότε η έκθεση τραβά απ' το ερώτημα τις ομαδοποιημένες εγγραφές με τις απουσίες μαθητών συγκεκριμένου τμήματος, συγκεκριμένου τριμήνου με πλήθος δικαιολογημένων τουλάχιστων 5. |
Καλημέρα... Τάσος : τοποθετεί τα κριτήρια στις περιοχές της αναφοράς... Γιώργος : τοποθετεί τα κριτήρια στο άνοιγμα της αναφοράς ... Νίκος : τοποθετεί τα κριτήρια πριν το άνοιγμα ... Αυτά, για να βοηθηθούν όσοι ξεκινούν τώρα. Υστερολόγιο: Χρήστο σε παρακαλώ, ανέβασε τον πίνακα και το ερώτημα (χωρίς επίθετα) γιατί δεν καταλαβαίνω αυτό το "Συγκεντρωτικό" που αναφέρεις Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Φίλε Τάσο, δεν ξέρω τι λάθος κάνω. Στη ΒΔ πρόσθεσα και την έκθεση «rptFormat» με τον κώδικα που προτείνεις, αλλά το φιλτράρισμα δε γίνεται. Επειδή έχω τη ελληνική access η επικόλληση του κώδικα δημιούργησε γενικές ρουτίνες (όχι συμβάντων) τις άφησα και πρόσθεσα τις αντίστοιχες διαδικασίες συμβάντων για ελληνική access, αλλά τίποτα .... Γιώργος |
Καλημέρα Γιώργο μου. Τα συγκεκριμένα συμβάντα τρέχουν σε προβολή Προεπισκόπησης (Print Preview). Τα λέμε... Τάσος |
Νίκο, δες το συγκεντρωτικό ερώτημα που μου ζήτησες. Σου στέλνω την ΒΔ. Στην κεντρική φόρμα που ανοίγει ακολούθησε: (Α1-Απουσίες-Συγκεντρωτικές καταστάσεις-Δικαιολογημένες Γ Τριμήνου) Τα ξαναλέμε... |
Γεια σας... Χρειάζομαι βοήθεια στο εξής Θέλω να έχω ένα κουμπί και με το που το πατώ να προσθέτει μια νέα εγγραφή ΑΛΛΑ οχι νέα-κενή! Να είναι ίδια με την ακριβώς προηγούμενη! (ώστε να κάνω μικροαλλαγές) |
Τελικά αυτό λέγεται διπλότυπη εγγραφή! :)) |
| Η ώρα είναι 01:44. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.