![]() |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα σε όλους.. σας επισυνάπτω ένα αρχείο με όλα μου τα δεδομένα στην ίδια μορφή με αυτήν που μου έστειλε ο χρήστης Meteora , καθώς προσπάθησα να προσαρμόσω το αρχείο ΡΥΠΟΙ στην δικιά μου βάση δεδομένων και δεν μου εμφάνιζε κανένα διάγραμμα..:veryshocked: Έχω πάρει και ένα βοήθημα για την VBA ACCESS και δεν αναφέρει πουθενά τίποτα σχετικό με την χρήση γραφημάτων και την αυτόματη αλλαγή του ανάλογα με τα δεδομένα που βάζει ο χρήστης και επιλέγει:sad: Φιλικά Ίρις |
Καλημέρα... Αγαπητή μας Ίρις, θες στο διάγραμμα να εφανίζονται όλοι οι ρύποι για το διάστημα ενός μήνα (πέντε νομίζω); Τα γραφόμενά σου δημιούργησαν σε μένα την ιδέα να γράψω την διαδικασία σε word για να μπορεί ο καθένας που κάνει τα πρώτα του βήματα στην Access να φτιάχνει απλά διαγράμματα. Γιώργο μου, στα ερωτήματα και γενικά στην 'εκμετάλευση' της Access, ανήκεις στην ομάδα, εκείνων των προσώπων, που τους "βγάζω τα καπέλο"... Ήθελα λίγο περισσότερο έλεγχο στην διαχείριση της φόρμας που περιείχε το διάγραμμα και έτσι επέλεξα τον ...παράλληλο δρόμο. Τα ξαναλέμε λοιπόν! Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
Προς Meteora: Αυτό που θέλω είναι ο χρήστης στην φόρμα να επιλέγει από ένα combo box ποιόν ρύπο (από τουσ 4 ) θέλει και ποιόν μήνα του έτουσ 2009 , και αυτόματα να εμφανίζεται στην φόρμα το γράφημα διασποράς με τισ μέσες ημερήσιες μετρήσεις για τον επιλεχθέντα ρύπο και επιλεχθέντα μήνα.Στο zip file που επισύναψα προηγουμένως ΒΔ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , έχω συγκεντρώσει τισ μετρήσεις και των 4 ρύπων προς ευκολία κάποιου που μπορεί να βοηθήσει. Δυστυχώς δεν μπορώ ακόμα να ανοίξω το αρχείο της access που έστειλε ο χρήστης kapetang.. Το αρχείο ΡΥΠΟΙ που επισύναψες ήταν πολύ καλό απλώς εγώ έχω δυσκολία να το μεταφέρω στην δική μου βάση δεδομένων έτσι ώστε να δουλεύει σωστά.Προσπάθησα να το κάνω από την αρχή σύμφωνα με το δικό σου αρχείο αλλά δυσκολεύομαι στην δημιουργία του γραφήματος και στον κώδικα για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας. Φιλικά Ίρις |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα στην παρέα Νίκο, πρέπει να ξέρεις ότι ανήκεις στα άτομα του φόρουμ που τα θεωρώ φίλους και τα εκτιμώ για τις γνώσεις, την προσφορά και το ήθος τους. Πολύ καλά έκανες και ακολούθησες ένα παράλληλο δρόμο για τη λύση. Έτσι εμπλουτίζεται το περιεχόμενο του φόρουμ και δίνεται η δυνατότητα περισσότερων επιλογών. Χωρίς να είμαι ειδικός, θέλησα να τονίσω τις δυνατότητες και την ευελιξία που έχουν τα συγκεντρωτικά γραφήματα και οι συγκεντρωτικοί πίνακες (χωρίς τη χρήση κώδικα) στη σύνοψη των δεδομένων μας. Στη ΒΔ, που επισυνάπτω, η φόρμα «frmRypwnAL» σε προβολή συγκεντρωτικού γραφήματος (και συγκεντρωτικού πίνακα) δίνει τη δυνατότητα να επιλέγουμε το έτος, το μήνα και την κατηγορία του ρύπου και να βλέπουμε το διάγραμμα των μέσων ημερήσιων τιμών. Η φόρμα βασίζεται σε ένα ερώτημα ένωσης «qryRypwnALL». Ίρις, δεν ξέρω γιατί δεν ανοίγουν οι ΒΔ που ανεβάζω. Ίσως στο παρακάτω άρθρο βρεις την απάντηση.Τα στοιχεία ελέγχου Συγκεντρωτικού Πίνακα και Γραφήματος δεν λειτουργούν στην Access 2007 - Access - Microsoft Office Φιλικά/Γιώργος |
Προς kapetang: Το αρχείο που ανέβασες με βοήθησε πάρα πολύ! Σε ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σου!!!!:thumbs-up: Εντυπωσιάστηκα με το γεγονός πως δεν χρησιμοποίησες καθόλου vba και μου έδωσες έμπνευση να δημιουργήσω πολλών ειδών διαγράμματα!!! Για άλλη μια φορά αυτό το forum αποδεικνύεται λειτουργικό,φιλικό και με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν! Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια και το ενδιαφέρον!! Μακάρι να καταφέρω και εγώ κάποια στιγμή να συνεισφέρω σε ερωτήσεις και τυχόν προβλήματα χρηστών με τις γνώσεις μου. Με εκτίμηση Ίρις |
| Η ώρα είναι 09:28. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.