Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 04-10-13, 11:08
kapetang Ο χρήστης kapetang είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 18-06-2010
Μηνύματα: 3.155
Προεπιλογή

Καλημέρα

Η αρχική BASIC αναπτύχθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1960 για την εισαγωγή των αρχάριων σπουδαστών στις αρχές του προγραμματισμού.

Την δεκαετία του 1970, με την έλευση των προσωπικών υπολογιστών και του λειτουργικού συστήματος DOS, η Microsoft παρουσίασε αρκετές εκδόσεις της BASIC και τις πρότεινε για την ανάπτυξη εφαρμογών DOS.

Όπως το DOS έτσι και οι διάφορες εκδόσεις της BASIC δεν διέθεταν γραφικό περιβάλλον.

Στις αρχές του 1990 το DOS, αντικαθίσταται από τα Windows, ένα λειτουργικό σύστημα με γραφική σύζευξη χρήστη (GUI).

Η Visual Basic εισήχθη από τη Microsoft το 1991, για την ανάπτυξη εφαρμογών στο νέο λειτουργικό σύστημα, τα Windows.

Η Visual Basic, αν και είναι εξέλιξη της BASIC, είναι μια νέα αντικειμενοστραφής γλώσσα με γραφικό περιβάλλον σύζευξης χρήστη (φόρμες, πλαίσια κειμένου, κουμπιά κλπ).

Ένα υποσύνολο της Visual Basic, η λεγόμενη VBA, ενσωματώθηκε στις εφαρμογές του Office (Word, Excel, Access, κλπ) και εξελίσσεται μαζί μ’ αυτό.

Η Visual Basic αναπτύχθηκε από την Microsoft και έφθασε στην έκδοση 6.0 (VB6).

Το 2000, με την τεράστια ανάπτυξη του Internet και του Web, η Microsoft παρουσίασε την πλατφόρμα (στρατηγική) .NET, για την ανάπτυξη εφαρμογών.

Η Microsoft έκρινε ότι η VB6 δεν μπορούσε να ενταχθεί στη στρατηγική .NET και δημιούργησε την Visual Basic .ΝΕΤ (VB.NET).

Η VB.NET είναι μια δραστική διαφοροποίηση της VB6, με πάρα πολλές δυνατότητες που δεν υπάρχουν στην VB6.

Περιέχει πολλές διαφορετικές υλοποιήσεις από την VB6, με αποτέλεσμα η μεταφορά των εφαρμογών από την VB6 στην VB.NET, στις περισσότερες περιπτώσεις, να απαιτεί την παρέμβαση του προγραμματιστή.

Γιώργο, αν σκοπεύεις να ασχοληθείς με κάποια basic αυτή πρέπει να είναι η πιο πρόσφατη έκδοση της VB.NET (2012), που περιέχεται στο πακέτο προγραμμάτων Visual Studio .NET 2012.

Στο Internet μπορείς να βρεις πληροφορίες, όπως και να κατεβάσεις το δωρεάν πακέτο VB.NET 2012 EXPRESS .

Βλέποντας τα ερωτήματά σου, έχω τη γνώμη, ότι θα πρέπει να αρχίσεις με κάποιο βιβλίο για να μάθεις τα βασικά της γλώσσας.

Χωρίς μια βασική γνώση και τη δυνατότητα να ανεβάζεις στο φόρουμ απλές εφαρμογές σε VB.NET, είναι δύσκολο να πάρεις ουσιαστική βοήθεια.

Φιλικά/Γιώργος
Απάντηση με παράθεση