| Word - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Γενικά θέματα γύρω από το ισχυρότατο Microsoft Word. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω όταν σε ένα κείμενο έχω σελίδες κατακόρυφες και οριζόντιες και βάζω επικεφαλίδες, η επικεφαλίδα προσαρμόζεται με τη φορά της γραφής (οριζόντια), γίνεται να εμφανιστεί στο πλάι (κάθετη στο κείμενο); Έτσι ώστε όταν εκτυπώσω το έγγραφο να εμφανίζεται παντού η επικεφαλίδα στο πάνω μέρος της σελίδας (δηλαδη κατα τη μικρή διέυθυνση του Α4 είται είναι οριζόντια είτε κατακόρυφη η σελίδα); Ελπίζω να έγινα κατανοιτή. Ευχαριστώ.
|
|
|
|
Καλημέρα και καλή βδομάδα Σμαράγδα. Δες το συνημμένο που νομίζω δίνει την απάντηση στο ζητούμενό σου. Ακολούθησε τα βήματα που περιγράφω μέσα σ'αυτό και νομίζω θα τα καταφέρεις. Αν κάπου κολλήσεις μην διστάσεις να ξαναρωτήσεις στο φόρουμ. Πες μας αν τα κατάφερες. Θανάσης |
|
|
|
Καλημέρα Σμαράγδα! Η Microsoftεδώ και χρόνια για λόγους άγνωστους για μένα υποστηρίζει τη θεωρία που θέλει τις περιοχές κεφαλίδας και υποσέλιδουναέχουν πάντα την ίδια κατεύθυνση όπως και το υπόλοιπο του κειμένου. Βέβαια, ίσωςείναι υπερβολικά πολύπλοκο για τους προγραμματιστέςτ ου MSWord, επειδή το μοντέλο/αντικείμενο στον τομέα αυτόείναι πραγματικά περίπλοκο. Τέλος πάντων όπως κι αν είναι τα πράγματα, εδώ θα πρέπει να βοηθηθεί κανείς μόνος του. Επειδή ήδη ετοίμασα ένα παραδειγματάκι, θα το επισυνάψω στο μήνυμα αυτό παρόλο δεν διαφέρει απ αυτό του Θανάση. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών σε VB.Net, Access, Excel, Outlook, Word |
|
| |||
| |||
|
Καλη εβδομάδα επίσης! Ευχαριστώ για την απάντηση. ¨Εκανα καμιά ώρα να καταλάβω τι γίνεται γιατί έκανα κατα λάθος αντιγραφή και όχι αποκοπή. Πολύ καλό! Έκανα ένα δοκιμαστικό.Βέβαια θέλει λίγο προσοχή η στοίχηση αν θέλουμε να συμπίπτει στην εκτύπωση με τις υπόλοιπες σελίδες. Ελπίζω να τα καταφέρω. Επίσης επειδή έχω πολλά κεφάλαια και θέλω να τα βάλω σε ένα word, γίνεται αντιγράφοντάς τα σε ένα έγγραφο να αντιγράφονται οι επικεφαλίδες ή πρέπει να ξαναριθμίσω επικεφαλίδες;(το πρόσεξα στο συνημμένο που αντιγράφονται όλα, ενώ όταν κάνω στα δικά μου δεν αντιγράφονται οι επικεφαλίδες). Συγνώμη αν οι ερωτήσεις μου είναι κάπως απλές. Ευχαριστώ. |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ πολυ και εσένα Τάσο. |
|
|
|
Καλησπέρα Σμαράγδα! Μπορείς να αντιγράψεις οποιαδήποτε σελίδα με τις ιδιαιτερότητες της σε όποιοδήποτε σημείο του έγγραφου. Ακόμα όταν εισάγεις το Πλαίσιο κειμένου, η Προβολή /Επεξεργασίας κεφαλίδων και υποσέλιδων πρέπει να είναι ενεργοποιημένη. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να "αγκυρώσεις" το Πλαίσιο κειμένου στην Κεφαλίδα για να κληρονομήσει τις ιδιότητες της και επομένως να περιλαμβάνεται στην αντιγραφή/επικόλληση. Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών σε VB.Net, Access, Excel, Outlook, Word |
|
| |||
| |||
|
Eυχαριστώ πολυ.
|
|
|
| Ευχαριστώ και εγώ για την ανταπόκριση.
|
|
| |||
| |||
|
Kαλημέρα σας. Ηθελα να ρωτήσω και κάτι επιπρόσθετο, αφού έγινε αυτή η διαδικασία προσαρμογής των επικεφαλιδών...τίθεται το επόμενο πρόβλημα, ο προσανατολισμός της αρίθμησης, γίνεται να αλλάξει και ο προσανατολισμός της αρίθμησης της σελίδας ώστε να συμφωνεί η εκτύπωση των οριζόντιων με τον κατακόρυφων σελιδών; Πρέπει να γίνει κάποια αντίστοιχη διαδικασία (η ίδια ακριβώς δηλαδή με τις επικεφαλίδες) ή υπάρχει άλλος τρόπος;Ευχαριστώ πολύ και πάλι.
|
|
| |
| Παράθεση:
την κατεύθυνση του κειμένου, μπορείς να την επιλέξεις "μόνο" για αντικείμενα σχεδίου (πχ πλαίσιο κειμένου, επεξηγήσεις κλπ) ή για τα περιεχόμενα κάποιου κελιού σε κάποιο πίνακα. (Το πλεονέκτημα του πλαισίου κειμένου είναι ότι μπορείς να το τοποθετήσεις όπου θέλεις επάνω στην σελίδα σου για αυτό και σου πρότεινα πλαίσιο κειμένου και όχι πίνακα στο αρχικό ερώτημα του θέματος.) ![]() Από ότι κατάλαβες μετά το παραπάνω υπογραμμισμένο "μόνο", η απάντηση στην ερώτησή σου είναι Ναι θα πρέπει να ακολουθήσεις τον μηχανισμό που περιγράψαμε με χρήση πλαισίου κειμένου για υποσέλιδα ή επικεφαλίδες ανάλογα με το πού θέλεις να εμφανίζεται η αρίθμηση, στο κάτω ή στο επάνω μέρος της σελίδας αντίστοιχα. Μπορείς βέβαια να ενσωματώσεις τον αριθμό της σελίδας στο ήδη φτιαγμένο πλαίσιο που χρησιμοποιείς για επικεφαλίδα. ![]() Τα λέμε Θανάσης |
![]() |
| Ετικέτες |
| page layout, επικεφαλίδες |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Βοήθεια με Κεφαλίδες και περιεχόμενα | choulio19 | Word - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 11-10-11 12:15 |
Η ώρα είναι 12:39.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο