| Word - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Γενικά θέματα γύρω από το ισχυρότατο Microsoft Word. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα, μπορεί να φανεί απλοϊκή η ερώτηση αλλα πως μπορώ να μικρύνω ενα έγγραφο word 1.30 mb σε 250 kb (είναι βιογραφικό) χωρίς να κόψω και να ράψω μέσα στο έγγραφο, π.χ. όπως μειώνουμε το μέγεθος μιας εικόνας ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Απ' ότι ξέρω η συμπίεση (σμίκρυνση) των αρχείων γίνεται με δύο τρόπους: 1. Με απώλεια δεδομένων. Εφαρμόζεται στις εικόνες τα αρχεία ήχου, video. Εδώ δε μας πειράζει να χάσουμε δεδομένα γιατί μπορεί να έχουμε κάποια μείωση της ποιότητας, αλλά ελάχιστα γίνεται αντιληπτή από τα αισθητήρια όργανά μας (μάτια, αυτιά). 2. Χωρίς απώλεια δεδομένων. Εφαρμόζεται σε έγγραφα, σε αρχεία του excel, βάσεων δεδομένων, δηλαδή σε αρχεία που δεν είναι επιτρεπτή η απώλεια δεδομένων. Η περίπτωσή σου υπάγεται στη δεύτερη κατηγορία και γίνεται από ειδικά προγράμματα, που πρέπει να είναι εγκαταστημένα στον υπολογιστή σου. Στον υπολογιστή μου είναι εγκαταστημένα το winzip και το winrar. Έτσι όταν κάνω δεξί κλικ σε ένα αρχείο ( πχ file1) στο μενού συντόμευσης έχω τις επιλογές: Add To «file1.rar » και WinZip > Add To «file1.zip», οπότε διαλέγοντας μία γίνεται η συμπίεση από το αντίστοιχο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα μειώνει όσο μπορεί το αρχείο χωρίς να μου δίνει τη δυνατότητα επιλογής του μεγέθους του συμπιεσμένου. Πιθανόν το λειτουργικό σύστημα του Η/Υ σου να έχει τη δυνατότητα συμπίεσης οπότε δε χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα. Διαφορετικά μπορείς να κατεβάσεις από το internet κάποια δωρεάν έκδοση. Φιλικά/Γιώργος Υ.Γ έγραψα πολλά και ελπίζω να μη σε μπέρδεψα |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ για την απάντηση γιώργο, εχω και εγώ το winrar αλλα με τη συμπίεση μου το πάει στα 1.13 mb οπότε δεν με βολεύει. Thanks anyway!
|
|
| |||
| |||
|
Μιχάλη αν έχεις ενσωματώσει εικόνες με μεγάλη ανάλυση στο έγγραφο θα μπορούσες να τις μετατρέψεις σε μικρότερη και μετά να τις ενσωματώσεις.
|
|
| |||
| |||
|
Αυτό είναι το θέμα, οτι δεν έχω εικόνες μέσα είναι απλά ενα πρότυπο C.V. το οποίο έχω συμπληρώσει..
|
|
| |
| Παράθεση:
Αν είχες εικόνες στο έγγραφό σου, το πρώτο βήμα θα ήταν το παρακάτω:Μείωση του μεγέθους αρχείου των εικόνων σας - Excel - Microsoft Office Αν χρειαστεί να κάνεις το πρώτο βήμα, αποθήκευσε και επανεκκίνησε το αρχείο. Το επόμενο βήμα θα ήταν να αντιγράψεις όλα τα περιεχόμενα του αρχείου (CTRL+A) & (CTRL+C) και να τα επικολλήσεις σε ένα νέο έγγραφο. Αυτό σίγουρα θα μειώσει τον όγκο του. Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών σε VB.Net, Access, Excel, Outlook, Word |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Εισαγωγή περιεχομένου αρχείου txt | sarafis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 07-10-11 13:19 |
| Πρόβλημα ανοίγματος αρχείου | chger26 | Word - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 29-07-11 20:10 |
| [Γενικά] Πρόβλημα ανοίγματος αρχείου | sakis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 09-05-11 01:05 |
| Ξεκλείδωμα αρχειου mdb | manolis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 15-07-10 21:06 |
| [ Ασφάλεια] Κλείδωμα Αρχείου | Free_Ghost | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 19-02-10 10:08 |
Η ώρα είναι 12:33.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο