| Word - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Γενικά θέματα γύρω από το ισχυρότατο Microsoft Word. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| ||||
| ||||
|
Γεια σας. Έχω δύο ερωτήσεις για το πλαίσιο διαλόγου Μορφοποίηση αυτόματου σχήματος που υπάρχει στο Word 2007: 1. Μεταξύ των άλλων στις καρτέλες του πλαισίου διαλόγου υπάρχει και η καρτέλα Εικόνα, η οποία έχω την εντύπωση ότι είναι πάντα ανενεργή. Τι αντικείμενο πρέπει να έχω επιλέξει για να ενεργοποιηθεί; Τι ρυθμίσεις περιλαμβάνει; 2. Στην καρτέλα Μέγεθος, όταν επιλέγω σχετικό ύψος του αντικειμένου, σε σχέση με το εσωτερικό ή το εξωτερικό περιθώριο δεν βλέπω να λειτουργεί σωστά. Π.χ. έχω ένα σχήμα 3,86x8,31εκ (ΥxΠ) σε μια σελίδα με περιθώρια 6, 3, 4, 5εκ (πάνω, δεξιά, κάτω, αριστερά αντίστοιχα). Όταν ορίζω ύψος 100% σε σχέση με το εσωτερικό ή το εξωτερικό περιθώριο, το ύψος του σχήματος γίνεται (και στις δύο περιπτώσεις) 3,95εκ. Δεν θα έπρεπε να γίνεται 5εκ ή 3εκ, όπως γίνεται όταν κάνω τις ίδιες δοκιμές για το πλάτος; Ευχαριστώ |
|
|
|
Φίλε μου καλώς όρισες στην παρέα μας. Σε σχέση με το σημείο 2 του ερωτήματός σου. Αν ορίσεις σχετικό υψος ως προς το Επάνω ή Κάτω περιθόριο τι γίνεται ? Μήπως το Σχετικό χχχ% σε σχέση με το Εσωτερικό ή Εξωτερικό αφορούν τα οριζόντια περιθώρια συνεπώς το πλάτος και τα Πάνω Κάτω τα κατακόρυφα συνεπώς το ύψος ![]() Μήπως σχετικό χχχ% σε σχέση με το "Περιθώριο" είναι το ζητούμενό σου Θανάσης ΥΓ. Δεν έχω 2007 οπότε δεν μπορώ να καταλάβω το σημείο 1 του ερωτήματος |
|
| ||||
| ||||
| Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Παράθεση:
__________________ ·:: geotso ::· Το Word στην πράξη, για αρχάριους και μη Άρθρα: www.adaeion.gr Σχόλια: adaeion.blogspot.com |
|
|
|
Φίλε Γιώργο, πρέπει να ομολογήσω ότι δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα, και δεν το γνωρίζω σε βάθος. Το έψαξα λίγο μετά τα ερωτήματά σου. Για το αν είναι περιττά τα πανω κατω η εσωτερικο εξωτερικο στις επιλογές του πλάτους και του υψους αντίτοιχα θα έλεγα πως όχι δεν είναι περιτά. Αν στρέψεις το σχήμα σου κατά 45 μοίρες και ορίσεις σχετικό υψος 100% σε σχέση με το εσωτερικό ή το εξωτερικό θα δεις ότι αλλάζει το πλάτος και όχι το ύψος !!! Αν πάλι ορίσεις σχετικό υψος 100% σε σχέση με το πάνω ή κάτω περιθώριο δεν αλλάζει τίποτα παρόλο που αναφέρεσαι στο ύψος. Τις λεπτομέρειες του πως έχουν σκεφτεί οι δημιουργοί της Microsoft δυστυχώς δεν μπορώ να το ξέρω. Αν τυχόν βρώ τίποτα σχετικό θα επανέλθω. Φιλικά Θανάσης |
|
|
|
Καλημέρα! Αγαπητέ Γιώργο, στην πρώτη σου ερώτηση: Έστω ότι εισάγουμε ένα βασικό σχήμα στο έγγραφο πχ. ένα ορθογώνιο. Αν ανοίξουμε το διάλογο μορφοποίησης θα διαπιστώσουμε όπως πολύ ορθά αναφέρεις ότι η καρτέλα "Εικόνα" αλλά και η καρτέλα "πλαίσιο κειμένου" είναι απενεργοποιημένες. Η καρτέλα "πλαίσιο κειμένου" θα ενεργοποιηθεί αν αντί για ορθογώνιο εισαχθεί ένα πλαίσιο κειμένου (από τα αυτόματα σχήματα). Η καρτέλα "Εικόνα" θα ενεργοποιηθεί αν από τα εφέ γεμίσματος εισαχθεί μια εικόνα στο σχήμα. Πως; Στην πρώτη καρτέλα του διαλόγου μορφοποίησης ("Χρώματα και γραμμές") επιλέγουμε "Εφέ γεμίσματος". Στο νέο διάλογο που θα εμφανιστεί επιλέγουμε την καρτέλα εικόνα από όπου μας δίνεται η δυνατότητα να εισαγάγουμε μια εικόνα στο αυτόματο σχήμα. Στη δεύτερη σου ερώτηση: Θα πρέπει να αφαιρέσουμε το τικ από την επιλογή "Κλείδωμα αναλογιών" για να μπορέσει το σχήμα να προσαρμοστεί στις διαστάσεις που έχουν οριστεί. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών σε VB.Net, Access, Excel, Outlook, Word |
|
| ||||
| ||||
|
Χμμ Από τις απαντήσεις σας φαίνεται ότι χρειάζεται να κάνω κι άλλες δοκιμές και πιθανούς συνδυσμούς για να καταλάβω τι ακριβώς γίνεται. Σήμερα π.χ. βρήκα ότι εκτός από το Εφέ γεμίσματος που αναφέρει ο φίλος Τάσος, η καρτέλα Εικόνα ενεργοποιείται επίσης αν η εικόνα είναι τοποθετημένη σε καμβά σχεδίασης... Ευχαριστώ πολύ και για τον χρόνο σας, και για τις ιδέες που μου δώσατε.
__________________ ·:: geotso ::· Το Word στην πράξη, για αρχάριους και μη Άρθρα: www.adaeion.gr Σχόλια: adaeion.blogspot.com |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Αποτελέσματα Αυτόματου φίλτρου | gr8styl | Excel - Tips & Tricks | 0 | 01-02-12 00:41 |
| [Μορφοποίηση] Μορφοποίηση υπό όρους αυτόματου σχήματος | LEFTERIS | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 16-05-11 18:58 |
| Access 2007 και Word Merge | editolis | Access - Tips & Tricks | 0 | 15-02-10 18:54 |
| Αντιγραφή / μεταφορά δεδομένων Access 2007 σε Excel 2007 | Galileo | Ms-Office | 8 | 27-01-10 23:23 |
| Επιδιόρθωση κατεστραμμένου κείμενου Word 2007 | Ms-Office-Development Team | Word - Tips & Tricks | 0 | 24-11-09 15:32 |
Η ώρα είναι 12:32.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο