Forum

Αναζήτηση στο ms-office.gr

Πάμε!
ms-office.gr > Forum > Microsoft Word > Word - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Μετακίνηση κέρσορα σε πεδία φόρμας

Word - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Γενικά θέματα γύρω από το ισχυρότατο Microsoft Word.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 09-10-11, 22:18
Το avatar του χρήστη DIMNOT
Όνομα: Δημήτρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
Προεπιλογή Μετακίνηση κέρσορα σε πεδία φόρμας

Καλησπέρα σε όλους και καλό ...καλοκαιρο-φθινοπωρο-χειμώνα σε όλους.. (???? μας έχει τρελάνει και ο καιρός ακόμα)
Θα ήθελα τα φώτα σας στο ερώτημα μου , πως μπορώ να μετακινούμαι (όποτε και σε όποιο αρχείο χρειάζεται) με την φορά που εγώ επιθυμώ πατώντας το enter ή το tab.
Για την ακρίβεια θέλω σε ένα πίνακα με δύο στήλες στις γραμμές των οποίων υπάρχουν πεδία φορμών, να κινούμαι στον Α πίνακα πρώτα από πάνω πρός τα κάτω και στη συνέχεια από πάνω προς τα κάτω στον Β πίνακα. Βλέπετε όταν "κλειδώνω" την επιλογή για φόρμες η σειρά των κελιών είναι Α -> Β κλπ , κάτι το οποίο είναι πολλές φορές κουραστικό όταν στον Α πίνακα έχεις στοιχεία στα Ελληνικά και στο Β έχεις στοιχεία πολλές φορές στα Λατινικά , και πρέπει να αλλάζεις συνέχεια γλώσσα γραμματοσειράς.
Κάτι παρόμοιο στο Excel το έχω διαβάσει στο foroum μας ,αλλά στο Word γίνεται????
Ανεβάζω ένα παράδειγμα και πιστεύω ότι έγινα κατανοητός.

Σας ευχαριστώ και πάλι ...

ΥΓ Θα με ενδιέφερε αν υπήρχε και κάποια άλλη λύση που να δίνει το ίδιο αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο παράδειγμα πίνακα..
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: doc Έγγραφο.doc (40,0 KB, 11 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-10-11, 07:19
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Καλημέρα Δημήτρη!

Για να μετακινείται ο κέρσορας πρώτα στο αριστερό τμήμα του πίνακα και μετά στο δεξί θα πρέπει
να διασπάσεις τον πίνακα σε 2 τμηματα δηλαδή να δημιουργήσεις 2 πίνακες και να τοποθετήσεις τον ένα δίπλα στον άλλο.

Κάνε τα εξής:
  1. Δημιούργησε ένα νέο έγγραφο.
  2. τη Βασική γραμμή εργαλείων κάνε κλικ στο κουμπί Στήλες . Επέλεξε 2 στήλες.
    Έτσι έχεις χωρίσει τη σελίδα σου σε 2 στήλες (όπως στην εφημερίδα).
  3. Στην αριστερή στήλη τοποθετείς το αριστερό τμήμα του αρχικού σου πίνακα (αριστερή στήλη).
  4. Κάνε διπλό κλικ κάτω από την τελευταία γραμμή του πίνακα.
    Έτσι, ο κέρσορας θα μεταφερθεί κάτω από τον πίνακα.
  5. Με τον κέρσορα λοιπόν κάτω από τον πίνακα, στο μενού Εισαγωγή Αλλαγή > Στήλες.
  6. Στο δεξί μέρος του έγγραφου (δεξιά στήλη) τοποθετείς το δεξί τμήμα του αρχικού σου πίνακα (δεξιά στήλη).
  7. Κλείδωσε το έγγραφο επιτρέποντας μόνο τη συμπλήρωση φορμών.

Καλή συνέχεια!

Τάσος
Παλιά 11-10-11, 18:41
Το avatar του χρήστη DIMNOT
Όνομα: Δημήτρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
Προεπιλογή

Φίλε Τάσο , καλησπέρα.
Αρχικά σ'ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, και συγγνώμη για την αργοπορεία μου να σου απαντήσω. Σ'αυτό που μου έδειξες το έκανα ..."δοκιμή" σε ένα αρχείο το οποίο ναι !!!! μου δίνει αυτό ακριβώς που θέλω ως προς την κίνηση μέσα στα κελιά της φόρμας. Βέβαια με ταλαιπώρησε στην πλήρη εφαρμογή αλλά με αρκετή εξάσκηση και προσπάθεια έκανα αυτό που αρχικά ζητούσα..
Ειλικρινά σε ευχαριστώ και πάλι ...
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Φόρμες ] ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΕΡΣΟΡΑ ΣΕ ΠΕΔΙΟ artchrist73 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 27-11-11 16:55
[ Φόρμες ] Αναζήτηση σε πολλα πεδία lammis Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 10 13-04-11 11:59
Συγχρονισμένα πεδία Χρήστος Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 9 03-01-11 22:31
Πεδία φόρμας και πεδία "Ref" στο Word Tasos Word - Tips & Tricks 0 11-11-10 17:03
Πεδία της φόρμας δεν περνούν στην αναφορά (Report) Meteora Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 05-02-09 15:35

Η ώρα είναι 12:27.