| Word - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Γενικά θέματα γύρω από το ισχυρότατο Microsoft Word. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Παιδιά έκανα μια βάση σε access 2007 και έχω ορίσει σε ένα πεδίο σύντομη ημερομηνία πχ 23/08/2009 και ενώ στην φόρμα εμφανίζετε έτσι όταν κάνω συγχώνευση στο word εμφανίζετε ως 08/23/2009. Γιατί γίνετε αυτό ; Καμία λύση;
|
|
| |||
| |||
|
Φίλε Νίκο (ή όπως σε λένε) καλημέρα! Στις επιλογές του Word για προχωρημένους, στο κεφάλαιο "Γενικά" τσέκαρε την επιλογή "Επιβεβαίωση μετατροπής αρχείου κατά το άνοιγμα" (βλ.Φωτό). ![]() Κατόπιν, θα πρέπει να συνδέσεις εκ νέου την βάση δεδομένων της Access. Αυτή τη φορά θα σου εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου απ όπου θα πρέπει να επιλέξεις τον οδηγό DDE (βλ. Φωτό) Ίσως χρειαστεί να τσεκάρεις την επιλογή "Εμφάνιση όλων" για να εμφανιστεί ο οδηγός αυτός. ![]() Κλείσε με OK. Πες μας αν έγινε. Πληροφοριακά να πούμε ότι ο οδηγός DDE δεν είναι ο γρηγορότερος, αλλά μας εμφανίζει τα δεδομένα έτσι όπως είναι μορφοποιημένα στο αρχείο προέλευσης τους. Φιλικά Τάσος |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση στο ερώτημα μου και συγγνώμη για την παράληψη μου στην μη αναγραφή του ονόματος. θα το δοκιμάσω και θα σας πω τα αποτελέσματα Νίκος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ms-Office-Development Team : 18-11-09 στις 13:20. |
|
| |||
| |||
|
Παιδιά αυτό που είπατε δουλεύει μια χαρά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια Νίκος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ms-Office-Development Team : 18-11-09 στις 13:21. |
|
| |||
| |||
|
Νάσαι καλά φίλε Νίκο! Καλό σου βράδυ! Τάσος |
|
| |||
| |||
|
Παιδιά καλησπέρα, Τις τελευταίες μέρες κάνω μία προσπάθεια για συγχώνευση αλληλογραφίας, στηριζόμενος ως προς το πλείστον στην δουλειά του Τάσου "koska", την οποία την έχω προσαρμόσει στις ανάγκες μου. Ωστόσο, αντιμέτωπίζω δύο προβλήματα σοβαρά, και θα ήθελα εάν έχετε καμία ιδέα σχετικά, προς βοήθειά μου. α. το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι η συγχώνευση δεν είναι σταθερή, δεν δουλεύει απρόσκοπτα. Να φανταστείται μία μέρα μπορεί να δουλεύει ενώ την άλλη το word "κοκαλώνει" και δεν ενημερώνεται από το excell (στο excell έχω τη βάση με τα στοιχεία προς συγχώνευση), έτσι είμαι αναγκασμένος να χτίζω ξανά και ξανά την συγχώνευση. Δεν ξέρω μήπως έχω πειράξει κάτι καθώς προσπαθώντας να λύσω το ζήτημα με την "μεταφορά" ημερομηνίας, όπως παρουσιάζεται παραπάνω, και εδώ πάω στο β) πρόβλημα. Έχω κάνει αυτό που προτείνει ο Τάσος (επιλέγοντας στο βήμα 2 το ecxell μέσω DDE, αλλά δεν δουλεύει. Για να είμαι ειλικρινής όταν κάνω διάφορες δοκιμές με μια απλή συγγώνευση δουλεύει απρόσκοπτα, για αυτό σκέφτομαι μήπως κάτι πάει στραβά με την "κατασκευή" την δική μου. Εάν έχετε καμία ιδέα, εάν κάποιος από εσάς έχει αντιμετωπίσει τέτοιο ζήτημα, θα ήθελα πολύ να γνωρίζω. έχω κάνει μία υπέροχη δουλειά πάνω στο koska (Ο Τάσος να είναι καλά) που είναι κρίμα να μην μπορώ να μεταφέρω τα δεδομένα στο world μέσω συγχώνευης. Ευχαριστώ πολύ Πάνος |
|
| ||||
| ||||
|
Φίλε Πάνο καλημέρα! Για να εντοπίσουμε το λάθος, αναίρεσε τις ρυθμίσεις του DDE ( που δεν ενδείκνυται για πολλά δεδομένα), σώσε το αρχείο, κάνε επανεκκίνηση και επανασύνδεσε το αρχείο με το Xls . Αν και θα σου πρότεινα να κάνεις τα παρακάτω σε ένα νέο αρχείο. Άλλαξε τη μορφοποίηση του πεδίου που περιέχει την ημερομηνία με τον παρακάτω τρόπο: Κάνε κλικ πάνω στο πεδίο. Με τον συνδυασμό πλήκτρων SHIFT+F9 θα πετύχεις τηνεναλλαγή του πεδίου δηλ. θα μπορείς να το επεξεργαστείς. Θα σου εμφανιστεί το παρακάτω: { MERGEFIELD F1 } όπου F1 = το όνομα της στήλης Excel που περιέχει τις ημερομηνίες (με 2 κενά στα εσωτερικά των αγκίστρων). Άλλαξε το όπως ο τύπος παρακάτω : { MERGEFIELD F1 \@ "dddd, dd MMMM yyyy" } Το τμήμα που βρίσκεται εντός των εισαγωγικών μπορείς να το τροποποιήσεις όπως το χρειάζεσαι αρκεί οι χαρακτήρες M που δηλώνουν τον μήνα να είναι λατινικοί και ΚΕΦΑΛΑΙΟΙ. Επίσης, οι αποστάσεις που υπάρχουν στον τύπο (εκτός αυτές που ίσως χρειαστείς μέσα στα εισαγωγικά για τη μορφοποίηση) πρέπει να τηρηθούν. Κατόπιν πάτησε F9 για να δεις το αποτέλεσμα. Αν σου δημιουργεί ακόμα προβλήματα μπορείς να απενεργοποιήσεις το προειδοποιητικό μήνυμα σχετικά με την εντολή SQL που εμφανίζεται κατά την εκκίνηση του αρχείου κάνοντας διπλό κλικ στο αρχείο DisableSqlCheck.reg που βρίσκεται στο μέσα στο επισυναπτόμενο zip. Την τελευταία αυτή ενέργεια μπορείς να την αναιρέσες κάνοντας διπλό κλικ στο αρχείο EnableSqlCheck.reg που βρίσκεται επίσης στο συνημμένο. Αν παρ όλα αυτά συνεχίσει να υπαρχει πρόβλημα τότα θα κοιτάξουμε παραπέρα. Φιλικά Τάσος
__________________ Το Φόρουμ στηρίζεται και από τα Feedback των μελών του. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 05-03-10 στις 10:24. |
|
| |||
| |||
|
Τάσο καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου άλλη μία φορά. Θα το παλέψω σήμερα και θα σε ενημερώσω. Τα λέμε Πάνος |
|
| |||
| |||
|
Τάσο, Απέραντη ευγνωμοσύνη Δουλεύει χίλια ευχαριστώ |
|
| |||
| |||
|
Παιδιά καλησπέρα, συναφή με τα παραπάνω επιτρέψτε μου να περιγράψω ένα ζήτημα, σε περίπτωση που υπάρχει απάντηση-λύση από το word. Φτιάχνω ένα έγγραφο word το οποίο στο τέλος του έχει έναν αριθμό κοινοποιήσεων (πχ. Κοινοποίηση προς: Άλφα, Βήτα, Γάμα, Δέλτα και Έψιλον παραλήπτη). Όσος ο αριθμός κοινοποιήσεων τόσος και ο αριθμός εκτυπώσεων. (πχ. Μία εκτύπωση εγγράφου που θα αποστέλλεται στον «άλφα», μια άλλη για τον «βήτα» κ.ο.κ.). Για να είναι σαφής ποιος ο παραλήπτης της κοινοποίησης δίπλα από το όνομα του βάζω ένα τικ (με στυλό) (πχ. Έντυπο πρώτο: [βάζω τικ (√) στην Κοινοποίηση: Άλφα √. Έντυπο δεύτερο: [βάζω τικ (√) στην Κοινοποίηση: Βήτα √» κ.οκ.). Το ερώτημα είναι εάν για τις 5 κοινοποιήσεις που έχω (Άλφα, Βήτα, Γάμα, Δέλτα και Έψιλον) μπορώ να έχω αυτόματο τικ (√) μπροστά από την Κάθε μια κοινοποίηση ξεχωριστά και την αντίστοιχη εκτύπωση. Με άλλα λόγια να δώσω εντολή για 5 εκτυπώσεις και αυτές να βγουν με τις 5 διαφορετικές κοινοποιήσεις «τικαρισμένες» (√). Δεν έχω ιδέα εάν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, αλλά εάν υπάρχει θα είναι μεγαλειώδες. Ευχαριστώ πολύ Πάνος. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Ερωτηση για μακροεντολή | xristos0718 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-06-10 19:31 |
| [Γενικά] Mail Merge - Συγχωνευση αλληλογραφίας σε Word | Ms-Office-Development Team | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 01-02-10 07:46 |
| Συγχώνευση αλληλογραφίας διαχωρισμός κύριος / κυρία | Maria | Word - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 31-01-10 16:41 |
| Mail Merge - Συγχωνευση αλληλογραφίας σε Word | Ms-Office-Development Team | Word samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 31-01-10 12:46 |
| ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΔΙΟΥ | NIC | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 03-09-09 07:40 |
Η ώρα είναι 00:08.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο