| Visual Basic for Applications (VBA) Ερωτήσεις / Απαντήσεις σε σχέση με τη χρήση της VBA. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα στη κοινότητα Φίλοι μου προσπαθώ να συγκεντρώσω και να οργανώσω υλικό, που θα επιτρέπει τον σχετικό έλεγχο των αρχείων Excel, μέσα από την Access. Το ερώτημά μου είναι πως μπορώ το περιεχόμενο κελιού να το αντιγράψω σε άλλο κελί του ιδίου φύλλου ; Κώδικας: ...Dim oSheet As Object..., Set oSheet = oBook.Worksheets(1)...
oSheet.Range("B2").Select
oSheet.Range("B2").Copy
oSheet.Range("F2").Select
oSheet.Range("F2").Paste
Εύχομαι σε όλους ένα καλό βράδυ / Νίκος Δ. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα ! Τελικά το ψάξιμο έφερε αποτέλεσμα...
Κώδικας: oSheet.Range("A2").Copy Destination:=oSheet.Range("H2")
Κώδικας: oSheet.Range("A1").Copy
oSheet.Range("A7").pasteSpecial
Κώδικας: oSheet.Range("B2").ClearContents
|
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Νίκο και καλό χειμώνα! Αν σε ενδιαφέρει η αντιγραφή μόνο της τιμής του κελιού Α2 στο Η7, μπορείς να πεις: Κώδικας: oSheet.Range("H2") = oSheet.Range("A2")
Γιάννης
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ![]() ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα ... Γιάννη το δοκίμασα λίγο μετά αφ΄ ότου ανέβασα την τελευταία ενότητα και πράγματι δουλεύει ! ...Ο δικός μου προβληματισμός είναι να έχω στα χέρια μου 'υλικό' διαχείρισης αρχείων Excel μέσα από την Access. Φέτος θα δουλέψω με εφαρμογές που θα συνδέουν Access και Excel. Είναι βέβαιο οτι θα χρειαστώ βοήθεια. Έχε τον νου σου ! Αν δεις ανοιχτό skype ...σφύριξε Μαστοροχωρίτικα. Να είσαι καλά φίλτατε / ...το ευχαριστήθηκα / γέλασα... Νίκος Δ. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Νίκο, και καλή σχολική χρονιά! Εκείνο που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου με το Automation, είναι πως στις αναφορές σου προς τα αντικείμενα του Excel - όταν αυτό αντιμετωπίζεται ως server - πρέπει να είσαι σαφής και ακριβής. Και αυτό γιατί τα βολικά "ενεργά" αντικείμενα (ActiveWindow, ActiveWorkBook, ActiveSheet, ActiveCell κτλ) που προϋποθέτουν την ύπαρξη περιβάλλοντος χρήστη (UI), σε αυτή την περίπτωση δεν μας είναι διαθέσιμα. Συνεπώς, οι μεταβλητές αντικειμένων, η δομή With - End With και ο Object Browser, φέτος θα γίνουν το ...σφυροκάλεμό σου. ![]() ![]() Στη φετινή σου προσπάθεια όμως, εγώ, σαν καλός μάστορας, δεν θα σου δείχνω το "πως", αλλά το "γιατί". ![]() Και αυτό γιατί όταν ξέρεις μόνο το "πως", γίνεσαι (ανα)παραγωγός ενώ όταν βλέπεις το "γιατί", γίνεσαι δημιουργός. ![]() (το έχω ρίξει λίγο στη φιλοσοφία τώρα τελευταία... )Να 'σαι καλά και εσύ φίλε μου! Γιάννης Υ.Γ. Στα Μαστροροχώρια απ' ότι ξέρω, δεν έχουμε αναπτύξει και πολύ την τεχνική του σφυρίζειν γιατί ο χώρος εργασίας (και της καθημερινότητας) ήταν περιορισμένος. Άλλοι ήταν εκείνοι που αναγκαζόταν να επικοινωνούν απ' τη μια κορφή στην άλλη...
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ![]() ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Διάσπαση περιεχομένου κελιού σε άλλα. | ΤΖΙΜΗΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 27-06-11 16:56 |
| Αντιγραφή περιεχομενου από πεδίο | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 01-05-11 22:21 |
| [Excel07] Εισαγωγή κελιού σε άλλο κελί με διπλό κλικ του ποντικιού | ΠΑΥΛΟΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 22-09-10 11:05 |
| [Access - VBA] Διάβασμα περιεχόμενου κελιού excel απο την Access | Meteora | Visual Basic for Applications (VBA) | 4 | 09-06-10 00:07 |
| [Γενικά] Κελί που να ενημερώνεται από την εισαγωγή δεδομένων σε ένα άλλο κελί? | dancer_69 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 19-03-10 13:04 |
Η ώρα είναι 15:48.

)
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο