| Visual Basic for Applications (VBA) Ερωτήσεις / Απαντήσεις σε σχέση με τη χρήση της VBA. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα σε όλους μας ! Ψάχνοντας τις τελευταίες ημέρες για υλικό σχετικά με αρχεία XML, πρωτόκολλα μεταφοράς αρχείων (ftp), για υπολογιστές client και για server, δεν σας κρύβω οτι γνώρισα ένα νέο ψηφιακό περιβάλλον, εξαιρετικά ενδιαφέρον ... Ευτυχώς για μένα που οι "Σελίδες στα Ελληνικά" είναι υπέρ-αρκετές ! Βέβαια ερωτήσεις υπάρχουν και επομένως η προσπάθειά μου συνεχίζεται. Να θέσω λοιπόν ένα ερώτημα. Ένας υπολογιστής που ειναι συνδεδεμένος στον ιστό και που 'τρέχει' μια εφαρμογή Access, πως θα ανεβάσει κάποιο αρχείο (*,XML , *.xls ) σε μια θέση (φάκελο) ενός ftp server ; ( Μεταφορά μέσα απο κώδικα ενσωματωμένο στην εφαρμογή, η οποία δημιουργεί τα προς μεταφορά αρχεία) Με εκτίμηση / Νίκος Δ. ΥΣ Γνωρίζω οτι αυτό που ζητάω μπορεί να το κάνει η Access. Αλλά δεν έχω ιδέα πως. Επιπλέον, αν η απάντηση σε αυτό το ερώτημα απαιτεί σημαντικό χρόνο, με αρκεί ως απάντηση το "ξεφεύγει απο τις υποχρεώσεις ή επιδιώξεις των μελών αυτού του Forum ή ..." |
|
| ||||
| ||||
|
Αγαπητε Φιλε Νικο, Θα σου δωσω Γενικες απαντησεις και οχι εξειδικευμενες σε αυτο που ζητας. Για να κατεβασουμε ενα XML αρχειο σε καποιον πινακα της ACCESS χρησιμοποιουμε τον εξης κωδικα: Δημιουργουμε ενα κουμπι εντολης και στο κλικ:
__________________ http://www.facebook.com/home.php?ref...00000309992857 |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα! Αγαπητέ Τόλη, εκτιμώ ιδιαίτερα τη θέλησή σου να βοηθήσεις άμεσα εμένα και έμμεσα τα μέλη & επισκέπτες της κοινότητας, που θα ήθελαν να έχουν πληροφόρηση σχετική με το θέμα της συζήτησης. Θα μελετήσω/δοκιμάσω το υλικό (στο πρώτο τμήμα ελπίζω με επιτυχία), οπότε τα ξαναλέμε... Σε ευχαριστώ Φιλικά / Νίκος Δ. |
|
|
|
Καλησπέρα σε όλους! Για ανέβασμα αρχείου σε FTP Server, εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ Συναρτήσεις API των Windows. Στο συνημμένο περιέχει ένα παράδειγμα που περιέχει:
Συνήθως οι διαφοροι διακομιστές πχ. ο Otenet, προσφέρουν δωρεάν WEB χώρο στους συνδρομητές τους. Στο συνημμένο αρχείο στη φόρμα "frmFTP", συμπληρώστε τα στοιχεία που χρειάζονται και πατήστε "Browse Ftp". Κάποιοι Servers δεν θα επιτρέψουν την αυτοματοποιημένη αίτηση σύνδεσης που στέλνει η εφαρμογή. Στην περίπτωση αυτή, θα χρειαστεί να ξαναδώσετε τον κωδικό σας σε ειδικό παράθυρο διαλόγου που θα εμφανιστεί (Λειτουργία σύνδεσης χρήστη - Internet Explorer) για να συνδεθείτε και αν θελήσετε, να αποθηκεύσετε τα στοιχεία σύνδεσης σας. Μ αυτό τον τρόπο βλέπετε τα περιεχόμενα του φακέλου που έχετε καθορίσει σε πεδίο της φόρμας. Μπορείτε να μεταφέρετε κάποιο αρχείο στον FTP χρησιμοποιώντας είτε τα κουμπιά στη φόρμα είτε με Drag & Drop από τον Windows Explorer στον "Ftp Browser" της φόρμας. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών σε VB.Net, Access, Excel, Outlook, Word Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 31-03-10 στις 00:22. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα στην κοινότητα ! Δοκιμάσαμε με τον Τάσο την εφαρμογή που ανέβασε στο Forum ο ίδιος , σχετικά με τη διακίνηση αρχείων μεταξύ υπολογιστών/πελατών και του ftpServer του ΟΤΕ users.otenet.gr, με αποτέλεσμα να γίνουν κάποιες αλλαγές στον κώδικα της εφαρμογής. Όσοι (-ες) λοιπόν κάνετε χρήση του παραπάνω ftpServer, δείτε την νέα έκδοση της εφαρμογής. (Στη προηγούμενη ενότητα ο Τάσος αντικατέστησε την παλαιά έκδοση !). Το θέμα δεν κλείνει εδώ. Θα δοκιμάσω τον κώδικα που ανέβασε ο Τόλης, οπότε τα ξαναλέμε... Να ευχαριστήσω το φίλο μου Τάσο για την συνεχή του προσφορά γνώσεων και όχι ..μόνο προς εμένα με την ευχή να είναι πάντα αυτός που γνώρισα... Με εκτίμηση σε όλα τα μέλη forum Νίκος Δ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 05-06-10 στις 22:15. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα... Να κλείσω ένα θέμα που αφορά το ανέβασμα αρχείων ftp στον server του ΟΤΕ users.otenet.gr Ο κώδικας που μας πρότεινε ο Τόλης δουλεύει ως έχει! Όμως η απροσεξία μπορεί να μας βάλει σε μπελάδες! Στην εντολή : Κώδικας: Print #1, "USER UsernameHere" Αφήνω να φανεί σε ποιο σημείο είχα ...μακράς διάρκειας πρόβλημα. Όλα καλά πλέον. Τόλη σε ευχαριστώ και από αυτή εδώ τη θέση. Φιλικά / Νίκος Δ. Υστερολόγιο : Το υλικό που σχετίζεται με τα HML δεν το είδα ακόμη... |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Έλεγχος πρόσβασης στο Internet μέσω κώδικα | ChryssaV | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 06-08-09 18:32 |
Η ώρα είναι 15:19.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο