| Visual Basic for Applications (VBA) Ερωτήσεις / Απαντήσεις σε σχέση με τη χρήση της VBA. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους προσπαθω να εντοπισω μια διαδρομη εκτυπωτη λειζερ σε δικτιο και δεν τον βλέπει με τιποτα..!!.. ενω σε εκτυπωτη ακιδων με το ιδιο τρόπο εκτυπωνω καπιες απο τις διαδρομες που του δίνω..! 1) Onoma_Ektip = "\\PCNEW2\EPSON_A4" 2) Onoma_Ektip = "\\10.0.0.143\EPSON_A4" "Open Onoma_Ektip For Output As #1" μήπως κανεις γνωριζει κατι γι αυτό..! Μήπως η λέιζερ θέλουν κατι διαφορετικό..!! Γιώργος |
|
|
|
Γιώργο καλημέρα! Η ερώτηση σου είναι γενικευμένη κι έτσι θα σου δώσω με τη σειρά μου μια γενικότερη απάντηση. Αναφέρεσαι σε εκτυπωτή Laser που: Ίσως έχει θύρα USB (εσύ ξέρεις) Μάλλον δεν υποστηρίζει το πακέτο εντολών που του στέλνεις Δεν αναγνωρίζει μέσω LPT1 "ποιος, που, τι" Τι προσπαθείς να τυπώσεις στον Laser και μέσω ποιανού προγράμματος; Εμφανίζεται στον Πίνακα ελέγχου; Δώσε μας τα φώτα σου Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών σε VB.Net, Access, Excel, Outlook, Word |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Τάσο Σωστά έδωσα ελλειπής στοιχεία.. Λοιπόν : Η σύνδεση είναι USB ναι.. Στον πίνακα ελέγχου ναι εμφανίζετε ο εκτυπωτής..!! ε'αν τυπώσω απο έκ8εση access τυπώνει κανονικά..!! Αλλα εγώ θέλω να τυπώσω με κώδικα VBA.. Το θεωρώ πιο ασφαλή.. αρα το "Open Onoma_Ektip For Output As #1" πέζει μόνο σε LPT..? Μήπως προτείνεις να τον συνδέσω σε LPT.? Τάσο εάν αυτό "Open Onoma_Ektip For Output As #1" πέζει μόνο σε LPT υπάρχει αντιστοιχο για USB..? Γιώργος |
|
|
|
Τι προσπαθείς να τυπώσεις στον Laser; Din A4;
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών σε VB.Net, Access, Excel, Outlook, Word Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 25-03-10 στις 01:49. |
|
| |||
| |||
|
καλησπερα τασο..!! Ναι Α4 .. το Din δεν καταλαβανω τι ενοείς αλλά Α4 σελιδα 8έλω να τυπώσω..!! Γιώργος |
|
|
|
Καλησπέρα σε όλους! Γιώργο, επηρεασμένος από το γερμανόφωνο περιβάλον εργασίας μου χρησιμοποίησα τον όρο Din (Deutsches Institut für Normung) που διαφορετικά το συναντούμε ως ISO A4. Γιατί δεν φτιαχνεις μια έκθεση που θα τυπώνεται από τον εκτυπωτή αυτό μέσω VBA (DoCmd.OpenReport stDocName);
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών σε VB.Net, Access, Excel, Outlook, Word |
|
| |||
| |||
|
καλημέρα Τασο.. Μέχρι τώρα (πριν λίγο καιρο) δουλευα με εκθέσεις..! αλλα το σταματησα γενικότερα..! α) Γιατι είναι πολύ "βαριές" και η εφαρμογή είναι πολύ μεγάλη..! β) Με βολεύει πλέων να δουλεύω κώδικα..! το θεωρώ πιο ελενξειμο.. ειδικά στις εκτυπώσεις..! Ενα ξέρεις κανενα "μυστικο" για εκτυπωση με κωδικα σε USB πές μου Το λέω γιατι έχω αρκετές εκτυπώσεις..!! και ειναι όλες Α4.. Φιλικά Γιώργος |
|
|
|
Καλημέρα Γιώργο! Επειδή "άρον άρον" θέλεις να χρησιμοποιήσεις την πεπαλαιωμένη μέθοδο σε μοντέρνο εκτυπωτή θα πρέπει να αλλάξεις στις ρυθμίσεις του εκτυπωτή (αν αυτό μόνο δεν έχει επιπτώσεις για τους υπόλοιπους που τον χρησιμοποιούν) όπου θα βρεις την επιλογή: Printer Prossesor και θα την αλλάξεις σε "TEXT" (σου απαντώ στα τυφλά, δε γνωρίζω το περιβάλλον του εκτυπωτή ή του υπολογιστή σου). Κατόπιν θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο: NET USE LPT1: "\\[όνομα του υπολογιστή]\όνομα του εκτυπωτή" από το παράθυρο cmd για να τεστάρεις αν υπάρχει σύνδεση. Αν μια έκθεση είναι "βαριά", αυτό δεν οφείλεται στην ίδια την έκθεση αλλά στον τρόπο που αντλείς τα δεδομένα της. Ακόμα κι αν εκτυπώσεις σε LPT, πάλι θα χρειαστεί να συλλέξεις τα δεδομένα από τους πίνακες σου χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο (πχ. ερώτημα) που θα χρησιμοποιούσες για την προετοιμασία μιας έκθεσης. Δε θα έχεις λοιπόν διαφορά στην απόδοση εκτύπωσης! Επίσης ο έλεγχος που θα μπορούσες να κάνεις και στις δύο περιπτώσεις (LPT, USB), θα ήταν ίδιος και μέχρι το σημείο που η εντολή εκτύπωσης θα έφευγε από τον Η/Υ. Δες κι αυτό: DOS2USB : DOS Print ( LPT1 or PRN ) to any USB/Windows, printer Φιλικά Τάσος
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Τασο.. Δεν θεωρείς κατα την αποψη σου σωστό και πιο ασφαλή το σκεπτικό μου..? Θεωρείς πιο ασφαλές την εκ8εσει απο τον κώδικα..? Με ενδιαφερει η αποψη σου..! Γιώργος |
|
|
|
Γιώργο καλησπέρα, Η "DoCmd.OpenReport" είναι ενσωματωμένη εντολή της Access και σε κάθε περίπτωση θα είναι πιο αξιόπιστη από οποιονδήποτε άλλο τρόπο ειδικά όταν πρόκειται για εκτυπωτές με θύρα USB. Εξάλλου, είναι πιο απλό να δημιουργήσεις μια έκθεση παρά να το προσπαθείς μέσω κώδικα. Φιλικά Τάσος
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Ερωτήματα ] Οριζόντια Εκτύπωση | mdragon | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 04-12-10 10:36 |
| [ Εκθέσεις ] Επιλεκτική εκτύπωση | alatis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 26-10-10 09:38 |
| [Access - VBA] vba Εκτυπωση | Giorgos | Visual Basic for Applications (VBA) | 6 | 05-12-09 16:21 |
| Εκτύπωση πίνακα με VBA | Giorgos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 19 | 25-11-09 11:51 |
Η ώρα είναι 15:50.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο