| Visual Basic for Applications (VBA) Ερωτήσεις / Απαντήσεις σε σχέση με τη χρήση της VBA. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα...!! Σε όλη την παρέα..! Μπορει καποιος βηοθήσει...!! Εχω ένα πλαισιο λίστας και έχω δύο βασικά προβλήματα..!! Το πρώτο Μπορώ να κανώ αυτό... dim Diadromi as string , kritirio as string Diadromi = "SELECT * from...." kritirio = "kodikos = 1256903" me.lista.RowSource = Diadromi & kritirio μεχρι τώρα το παραπάνω το δουλευώ έτσι "SELECT * from.... WHERE KODIKOS = " & kodikos " και δουλεύει μια χαρα.. Αλλα επειδει έχω πολλά και διαφορετικά κριτήρια 8ελω να κάνω "me.lista.RowSource = Diadromi & kritirio" Γιατί δεν μου πέζει..??? και το δεύτερο κανω ORDER BY με ημερομηνία και δεν το κάνει..!! "SELECT * from.... WHERE KODIKOS = " & kodikos & "ORDER BY Hmer" Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Υ.Γ SELECT * from.... WHERE KODIKOS = " & kodikos & "ORDER BY Hmer" μου φερνει κανονικα τα δεδομενα αλλα δεν τα ταξινομή είτε με φθίνουσα είτε μα αυξουσα κατασταση..!! |
|
|
|
Γιώργο καλησπέρα! Είναι δύσκολο να σου δώσει κανείς απάντηση στην ερώτηση σου όταν δεν γνωρίζει τη δόμηση της βάσης σου. Σου προτείνω να δημιουργήσεις χειροκίνητα ένα νέο Combo με χρήση του οδηγού για να δεις τη σωστή σύνταξη SQL που είναι αποδεκτή από την εφαρμογή και να την περάσεις στη VBA. Αν πάλι πρόκειται για κάτι πιο πολύπλοκο, απλά δώσε μας τις πληροφορίες που χρειάζονται για να το κοιτάξουμε όλοι μαζί. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών σε VB.Net, Access, Excel, Outlook, Word |
|
| |
| Παράθεση:
όπου Ν ο αριθμός στήλης της ημερομηνίας. |
|
| ||||
| ||||
|
Αγαπητε Φιλε, Εαν θελεις με φθινουσα ημερομηνια (που εχεις βαλει στο "ORDER BY Hmer") τοτε θα το κανεις ετσι: "ORDER BY Hmer ASC" Εαν θελεις με αυξουσα θα το κανεις "ORDER BY Hmer DESC" Καλη συνεχεια...
__________________ http://www.facebook.com/home.php?ref...00000309992857 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη editolis : 11-03-10 στις 01:44. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλη την παρέα...!! Δοκίμασα όσα έχουν αναφερθεί σχετικά με την ταξινόμηση αλλα το ρημάδι "αγρόν αγορασε.." και το Ν'' δινοντάς του αριθμό στήλης ή και το πεδιο κατευθίαν.. δλδ ORDER BY N'Hmer' kai ORDER BY N'3' επίσης και το DESC- ASC αντιστοιχα.. αλλα δεν θέλει...!! τώρα ως αφορά το άλλο ερώτημα επειδη έχω μια λίστα (πλαισιο λιστας) και του δίνω δεδομενα απο πολλά κρητιρια σκεφτικα μήπως αντι να γράφω "SELECT * FROM...." πολλές φορές να δινω τισ διαδρομές αναλογα με το κριτιριο.. δλδ να κανω το παρακατω σε κα8ε περιπτωση κρητιριου Diadromi = "SELECT * from...." kritirio = "kodikos = 1256903" και στο τελος να κανω αυτο me.lista.RowSource = Diadromi & kritirio Γιώργος |
|
|
|
Γιώργο, δημιούργησε 2 -3 διαφορετικά RowSource σε ένα ComboBox χειροκίνητα και ανέβασε τον κώδικα που περιέχεται στο φόρουμ για να δούμε τι ακριβώς γίνεται. Φρόντισε όταν φτιάχνεις το ερώτημα για το ComboBox να περάσεις και την ταξινόμηση. Πες μας ακόμα αν τα κριτήρια παίρνονται από πεδία φόρμας καθώς και τη μορφοποίηση των πεδίων αυτών. Τα λέμε Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών σε VB.Net, Access, Excel, Outlook, Word |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| vba RowSource | Giorgos | Visual Basic for Applications (VBA) | 1 | 02-05-10 13:09 |
Η ώρα είναι 15:35.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο