| Visual Basic for Applications (VBA) Ερωτήσεις / Απαντήσεις σε σχέση με τη χρήση της VBA. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
καλησπέρα σε όλους.. Έχω ένα θέμα που αφορά SQL και το βάζω εδώ....! Γνωρίζει κανείς πώς μπορώ σε SQL να βρώ την τελευταία μέρα του μήνα..! δλδ Έχουμε την τρέχουσα ημερομηνία και π.χ 20/01/2010. θέλω λοιπόν να δώσω ένα κρητίριο που να ζητάω να μου εμφανήσει όλα τα δεδομένα απο 31/01/2010 και μικρότερα. αλλα αυτό να γίνετε για κάθε μήνα.. Θα προσπαθήσω να γίνω πιό σαφής.. Κάθε 1η του μήνα εμφανήζω μια λίστα για επικοινωνία με πελάτες για όλο των μήνα (1ο), καθώς και για τους πελάτες προηγουμένων μηνών που δεν προλαβαν να καλέσουν.. πως μπορώ λοιπόν να "πω" στον SQL ότι την 01/02/2010 βρες μου όλους τους πελάτες απο 28/02/2010 και κάτω..? πελάτες Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου κλπ Γιώργος |
|
| ||||
| ||||
|
Θα χρειαστεις αυτον το κωδικα: Public Function LastDayInMonth(ByVal AnyDate As Date) As Date LastDayInMonth = DateAdd("m", 1, DateSerial(Year(AnyDate), Month(AnyDate), 1)) - 1 End Function Οπου AnyDate η ημερομηνια σου. Για να το δοκιμασεις δημιουργησε στο ερωτημα σου μια νεα στηλη: Testit: LastDayInMonth([?????????]) Μετα ειναι ευκολο να βρεις τους πελατες που ζητας δινοντας αυτο το κριτηριο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη editolis : 20-01-10 στις 17:02. |
|
| |||
| |||
|
Φίλε editolis καλησπέρα Η εντολη DateSerial δεν πρέπει να υπάρχει στον SQL..! |
|
| |||
| |||
|
Υ.Γ θέλω το κριτίριο να μπει στον SQL γιατι τα δεδομένα ειναι πάρα πολλά και μέσω δικτύου.. όπως καταλαβενεις αποφευγω να μεταφέρων πολλά δεδομένα μέσω δικτίου και ειδικά όταν είναι αρκετοι οι χρήστες.. οπότε τα περισοτερα κριτιρια τα βάζω στον SQL για να μεταφέρω λιγότερα δεδομένα.. |
|
| ||||
| ||||
|
Αν και δεν γνωριζω καλα αυτο που κανεις βρηκα κατι στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ σε παρομοιο προβλημα: -- To Get the last day of the month SELECT DATEADD(dd,-DAY(BPD.NRD),DATEADD(mm,1,BPD.NRD)) Εσυ τροποποιησετο αναλογα και καλη συνεχεια. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα editolis Φίλε σε ευχαριστώ πάρα πολύ.. αφενός που το πέδεψες. αφετέρου μου έλησες μεγάλο πρόβλημα.. Να έχει μια καλή μέρα Γιώργος |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα σε όλους! Ένας ακόμη τρόπος είναι ο εξής: Κώδικας: SELECT DateAdd("m",1,Date()-Day(Date())) AS LDoM;
Αφαιρούμε τον αριθμό ημερών από την τρέχουσα ημερομηνία και προσθέτουμε έναν μήνα. Έτσι ερχόμαστε στην τελευταία ημέρα του τρέχοντος μήνα. Και όπως ίσως καταλάβατε, η έκφραση (Date()-Day(Date()))+1 μας επιστρέφει την πρώτη ημέρα του τρέχοντος μήνα. Φιλικά, Γιάννης
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ![]() ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nisgia : 13-02-10 στις 13:56. |
|
| |||
| |||
|
καλημερα Γιαννη..! Εγραψες..!!!!!!!!!!!! Γιώργος |
|
| ||||
| ||||
|
Thank's Γιώργο! Όπως λένε και οι αμερικάνοι, υπάρχουν πολύ τρόποι να σκίσεις μια γάτα...
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ![]() ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
![]() |
| Ετικέτες |
| εύρεση ημέρας, πρώτη ημέρα του μήνα, τελευταία ημέρα του μήνα |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
Η ώρα είναι 12:10.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο