| Visual Basic for Applications (VBA) Ερωτήσεις / Απαντήσεις σε σχέση με τη χρήση της VBA. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους.. Εχω το εξής ερώτημα..!!! Πως μπορώ με κώδικα να απερνεργοποιήσω το κουμπι "μεγιστοποιηση" της βάσης..! δλδ το μεσαίο κουμπι.. Προσοχή..! οχι της φόρμας αλλά της βάσης..! και να παραμέινουν τα κουμπιά "ελαχιστοποιηση" και "κλεισιμο"..!!? Δεν ξέρω εάν υπάρχει διαφορά στον κωδικα αλλά δουλεύω σε adp.. Γιώργος.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gr8styl : 08-01-10 στις 22:45. Αιτία: Πρόσθεση προθέματος |
|
|
|
Γιώργο καλησπέρα! Μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το κουμπί της μεγιστοποίησης. Αυτό δε σημαίνει ότι έχουμε απενεργοποιήσει τη μεγιστοποίηση του παραθύρου. Εννοώ ότι αν κάνεις διπλό κλικ στη μπάρα του παραθύρου (Title bar), αυτό θα μεγιστοποιηθεί παρά την απενεργοποίηση του κουμπιού "μεγιστοποίηση". Αν μου επιτρέπεις, τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις; Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών σε VB.Net, Access, Excel, Outlook, Word |
|
| |||
| |||
|
Καλησπερα τασσο.. Ακου πιο ειναι το προβλημα.. Εδω στην εταιρεια η εφαρμογή που τρεχω ειναι ενα adp σε βαση SQL. Η πρωτη φορμα (κεντρικη) υποδοχής της εφαρμογής ειναι μεγαλη σε πλατος - μηκος και ειναι και αποκλειστικη για πολλους ευνοητους λογους. Δλδ εκεί κρατώ τον κωδικό κα8ε χρηστη και δινω προσβασης.. κλπ κλπ το προβλημα ειναι οτι καπιες φορες οι χρήστες πατανε το μεσαιο κουμπι και γινεται μικρο το πλαισιο της βασης με αποτελεσμα μετα αφενος να μην μπορουν να της κανουν ελαχιστοποιηση, αφετερου όπως γνωριζεις εάν το κανεις μια φορα η βαση μετά ανοιγει παντα ετσι.. με αποτελεσμα να πρεπει να παω εγω και να ανοιξω την βαση με shift προκειμενου να την επαναφερω. καποιες φορες ειμαι εκει και το κανω. αλλες ομως ειμαι εξω και καταλαβενεις. Φιλικά Γιώργος.. |
|
|
|
Φίλε μου Γιώργο καλησπέρα! Μπορείς να ενεργοποιήσεις τις ιδιότητες:
Μπορείς ακόμα με την εκκίνηση της βάσης να χρησιμοποιήσεις την εντολή "μεγιστοποίηση" ή ακόμα και να κρύψεις το παράθυρο της Access. Πες μας τι απ αυτά τα σενάρια σ εξυπηρετεί καλύτερα κι εμείς θα σου προτείνουμε τη λύση. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών σε VB.Net, Access, Excel, Outlook, Word |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα σε όλους Το 'κρύψιμο' του παραθύρου Access -εστω και αν εμφανίζεται με ελάχιστες επιλογές στη τελική μορφή της εφαρμογής - θα ήθελα να δω πως γίνεται ! Φιλικά/Νίκος |
|
| |||
| |||
|
καλησπερα παιδεια.. Θεωρώ πως εάν κρύψεις το παραθυρο της access δεν θα εχεισ την επιλογή της ελαχιστοποιησης.. Εκτός και εάν κανω λάθος.! Το δικό μου θέμα ειναι το εξής.. Οταν ανοιγει η εφαρμογή εμφανίζω μια φορμα μικρή που ο κάθε χρήστης περναει το username και το pin του.. αυτή δε τη φόρμα την έχω ορισει αποκλειστική οπότε ο χρήστης δεν μπορεί να πατήσει τιποτέ αλλό εκτός είτε απο τα συνθηματικά του για να μπει στην εφαρμογή..! είτε το κουμπι έξοδος για να κλείσει η εφαρμογή...! Μόλις ο χρήστης περάσει τα συνθηματικά του.. το περνάει σε μια αλλη φορμα την κεντρική όπου έχει διαστασης που καλύπτουν όλο το παραθυρο εκτός τα βασικά κουμπια της access (ελαχιστοποιηση - το μεσαίο και το κλείσιμο)..! Το πρόβλημα είναι ότι αυτή την φόρμα δεν μπορώ να την κάνω αποκλειστική γιατι οι χρήστες θέλουν να κάνουν ελαχιστοποίηση της εφαρμογής και να δουλεύουν παράληλα και άλλα προγράμματα..! Καμία φορά όμος μικρένουν το παράθυρο της βάσης είτε με δυπλό κλικ στην μπάρα είτε με το μεσέο κουμπι..!! Και μετά ξεκινάν τα δύσκολα..! αφου δεν μπορούν να κάνουν στην εφαρμογή ελαχιστοποιηση..! Δοκίμασα την εντολή μεγιστοποιηση.. με μακροεντολή autoexec αλλα το πρόβλημα είναι ότι μολις ανοιγή η εφαρμογή μου μεγιστοποιή την φορμα των κωδικών που είναι μικρή..! Το ερώτημα είναι..! α) έχουμε την επιλογή να μεγιστοποιούμε την μόνο το παράθυρο της βάσης..? β) έχουμε την επιλογή να απενργοποιήσουμε το μεσαιο κουμπι..? γ) έχουμε την επιλογή εάν κανει διπλό κλικ ο χρήστης στο παραθυρο της access να μην μικρένει..? Γιώργος |
|
|
|
Καλημέρα σε όλους! Αγαπητέ Γιώργο Στις ιδιότητες της Login- φόρμας σου και την καρτέλα Μορφή επίλεξε:
Στις ιδιότητες της επόμενης φόρμας σου και στην καρτέλα άλλα, επίλεξε:
Στην καρτέλα Μορφή επίλεξε:
Έτσι, το μέγεθος της φόρμας δεν θα επηρεάζεται από το μέγεθος του παραθύρου της Access εκτός κι αν κάποιος κάνει ελαχιστοποίηση. Στις επιλογές Access > Τρέχουσα βάση δεδομένων κάνε κλικ στην επιλογή Επικαλυπτόμενα παράθυρα για να μπορείς ευκολότερα να καθορίζεις το μέγεθος των φορμών σου. Για το φίλο Νίκο και όλους όσους ενδιαφέρονται: Δείτε όμως στο συνημμένο μια λίγο διαφορετική προσέγγιση όπου το κεντρικό παράθυρο της Access είναι κρυμμένο. Παράλληλα, ο Admin της Βάσης μπορεί να απενεργοποιήσει το Bypass Key (Shift), και να αυξήσει μ αυτό τον τρόπο την ασφάλεια της. Για λόγους αισθητικής, η βάση στο παράδειγμα ξεκινά με το StartThisAccessFile.vbs. Για το ίδιο λόγο έχω επισυνάψει και την εικόνα Login_SplashScreen.bmp Η Access κατά την εκκίνηση της ελέγχει αν υπάρχει στον ίδιο φάκελο εικόνα *.bmp με το ίδιο όνομα του αρχείου που πρόκειται να εκτελέσει, και τη χρησιμοποιεί αντί της γνωστής σε όλους μας welcome Screen (Splash Screen). Στο παράδειγμα μας , η εικόνα έχει διαστάσεις 1x1 Pixel για να μην γίνεται αντιληπτή κατά την εκκίνηση. Αν μετονομάσουμε τη μακροεντολή OpenSplashScreen σε AutoExec, τότε δεν χρειαζόμαστε πια το VBS, αλλά παρατηρούμε ότι το παράθυρο της Access εμφανίζεται για ελάχιστο χρόνο κατά την εκκίνηση μέχρι να αποκρυφτεί από τον κώδικα. Αν τώρα μέσω Windows Explorer δημιουργήσουμε μία συντόμευση της βάσης και στις ιδιότητες της (δεξί κλικ>Ιδιότητες) επιλέξουμε από το Dropdown Εκτέλεση: ελαχιστοποιημένο, το φαινόμενο αυτό είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Στη βάση αυτή υπάρχουν 2 λογαριασμοί χρηστών: Ο Admin (κωδικός: 123456) και ο User (κωδικός: 222222) για να κάνετε τις δοκιμές σας. Παρατηρείστε τον κώδικα αλλά και τη χρήση των API που μας οδηγούν πέρα από τα όρια… Με εκτίμηση Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών σε VB.Net, Access, Excel, Outlook, Word Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 21-12-09 στις 07:55. |
|
| |||
| |||
|
Τασο καλημερα..! Μολις εδωσες ρέστα..!!!! Τελοςςςςς Που το βρηκες βρε καλιτεχνη..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! οντος δεν εχι ορια..!! |
|
|
|
Καλημέρα! Γιώργο μου δεν το βρήκα αλλά το έφτιαξα. ![]() Είναι ένα αρχείο που το είχα δημοσιεύσει πριν από 5 -/6 μήνες στο παλιό μας φόρουμ (εδώ). Απλά του πρόσθεσα κάποιες λειτουργίες για να καλύψω το τρέχον θέμα. Αν χρησιμοποιηθεί, θα χρειαστεί να προστεθεί κώδικας για "Error trap" που σε περίπτωση σφάλματος να επανεμφανίζει το κεντρικό παράθυρο ή μια άλλη φόρμα ή... κάτι που να μην επιτρέψει στην εφαρμογή να εξαφανιστεί από την οθόνη του χρήστη και να συνεχίζει να τρέχει στο παρασκήνιο. Φιλικά Τάσος ΥΓ. Δεν είμαι καλλιτέχνης αλλά αυτή είναι η δουλειά μου
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών σε VB.Net, Access, Excel, Outlook, Word Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 21-12-09 στις 11:15. |
|
| |||
| |||
|
καλησπερα τασο "Allow_ByPass_Key = Me.cboUSR.Column(3)" εδω μου γυριζει ενα error 13..! γιατι? Ακου Τασο υπαρχουν ανθρωποι που ασχολουνται με ενα αντικειμενο απλα για να ασχολουνται..! οκ..! και υπάρχουν και καποιοι που ειναι "καλιτεχνες"..!! που δεν τους σταματα τιποτα..!! Εεεε επιτρεψε μου αυτή ναι ειναι ΚΑΛΙΤΕΧΝΕΣ.. Γιώργος..! |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Απενεργοποίηση μακροεντολής με την εκκίνηση μιας εφαρμογής σε Access 2003, 2007 | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 22-11-11 21:51 |
| [ Φόρμες ] Απενεργοποίηση πεδίων φόρμας | ΤΖΙΜΗΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 21-08-11 23:38 |
| [ Ασφάλεια] απενεργοποίηση επιβεβαίωσης διαγραφών | atlasgr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 15-07-10 20:41 |
| [ Φόρμες ] Ενεργοποίση - απενεργοποίηση CloseButton | Meteora | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 21-02-10 23:07 |
| Απενεργοποίηση πλήκτρου & Μερικό Κλείδωμα | Free_Ghost | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 08-02-10 19:57 |
Η ώρα είναι 12:06.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο