Forum

Αναζήτηση στο ms-office.gr

Πάμε!
ms-office.gr > Forum > Άλλα... > Off topic - Εκτός θέματος > Συνεργασία Laptop με πολυμηχάνημα εκτυπωτή
Παλιά 09-12-10, 10:36
Όνομα: Αλέξανδρος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2000, Ms-Office 2002, Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Συνεργασία Laptop με πολυμηχάνημα εκτυπωτή

Καλημέρα στούς φίλους του φορούμ.

Εχω ένα πολυμηχάνημα εκτυπωτή, φάχ ,σκανερ.Τώρα με τους κεραυνούς κάηκε το φάχ.Δούλευε με USB απο τον εκτυπωτή στο Laptop.Αλλά για να δουλεύει το εχω συνδέσει σε μονάδα με σειριακο καλώδιο και δουλεύει.Τώρα θέλω να εκτυπώνω στο laptop ξέρει καποιος εαν μπορεί να δουλέψει με καλώδιο erthnet αν ναι πώς ;

Ευχαριστω
Αλεχ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-12-10, 21:10
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Φίλε Άλεξ
Γενικά θα έλεγα αν το πολυμηχάνημα δουλεύει ακόμα και έχει σύνδεση ethernet μάλλον γίνεται να τυπώνεις από το laptop. Τώρα για το να τυπώσεις "στο" Laptopap τι να σου πω δεν σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Επίσης δεν είμαι σίγουρος τι ήθελες να πεις με το "το εχω συνδέσει σε μονάδα με σειριακο καλώδιο" τι μονάδα είναι αυτή.
Για το "πως" θα σου πρότεινα να ψάξεις στον θείο γκουγκλη για τις δυνατότητες και τους οδηγούς του συγκεκριμένου πολυμηχανήματος.

Θανάσης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-12-10, 07:41
Όνομα: Αλέξανδρος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2000, Ms-Office 2002, Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Φίλε Θανάση
Εχω ένα XEROX σε σχολείο.Είναι πολυμηχάνημα.Σκανερ,εκτυπω τής Φαχ.Το φαχ κάηκε απο κεραυνό.Το είχα συνδεμένο με USB αλλά το μπριζάκι USB περνά απο το φάχ και δίνει εντολή.Τώρα κάηκε το φάχ δεν δουλεύει απο τη θέση αυτή.Τώρα το σύνδεσα με καλώδιο απο σειριακη θύρα σταθερής μονάδας με το πολυμηχανημα και συνεργαζεται.αλλά δεν με βολευει με την σταθερη μονάδα.με καλώδιο erthnet απο Λαπτοπ στο πολυμηχάνημα γίνετα να δουλέψει και τι ρύθμιση πρέπει να κάνω.Δηλ απο μπρίζα erthnet του laptop σε erthnet του επολυμηχανήματος.Εχω καλώδιο το έκανα αλλά δεν μου δίχνει κάποιο σημάδι για να προχωρίσω.
Φιλικά
Αλέξανδρος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-12-10, 13:32
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Καλημέρα Αλέξανδρε.
Για να συνδέσεις απ'ευθείας την πόρτα Ethernet κάποιου PC με την Ethernet port κάποιου άλλου μηχανήματος χρειάζεσαι Ethernet crossover cable (ref wikipedia)
Θα μπορούσες να τα συνδέσεις με κανονικά ethernet καλώδια μέσω κάπου hub, ή του δυκτίου.
Σε κάθε περίπτωση το πολυμηχάνημά σου πρέπει να αποκτήσει μια διεύθυνση IP για να μπορεί να επικοινωνεί μέσω ethernet. Αυτή την παρέχει το Pc αν τα συνδέσεις με crossover καλώδιο, ή ο router/DHCP server του δικτύου αν συνδεθούν στο δίκτυο. Νομίζω το καλύτερο είναι να συνδέσεις το XEROX στο δίκτυο, για να μπορούν να το χρησιμοποιούν και άλλοι.
Στο manual σίγουρα περιέχονται λεπτομερείς οδηγίες για την χρήση του xerox σε δίκτυο και την σύνδεση μέσω ethernet. Αν δεν το έχεις το manual ψάξε να το βρεις στο Internet για να προχωρήσεις.

Εναλλακτικά θα μπορούσες να το κάνεις share (κοινή χρήση) από την "σταθερή μονάδα" που αναφέρεις ότι το έχεις συνδέσει σειριακά. προϋπόθεση αυτή η μονάδα να είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο, οπότε θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε μέσω της σταθερής μονάδας μέσω δικτύου.

Ελπίζω να βοήθησα.

Τα λέμε
Θανάσης
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Καταστροφή 'μητρικής' σε Laptop Meteora Off topic - Εκτός θέματος 1 25-11-09 19:35
ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΤΥΠΩΤΗ ΜΕ VB pdhmos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 8 30-08-09 19:47

Η ώρα είναι 11:09.