Forum

Αναζήτηση στο ms-office.gr

Πάμε!
Παλιά 07-12-10, 10:33
Όνομα: Ανδρέας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2000, Ms-Office 2002, Ms-Office 2003, Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Post Servus

Καλημερίζω λοιπόν κι εγώ με τη σειρά μου του ιδρυτές και όλα τα μέλη του forum. Είμαι νέο μέλος στο forum αυτό.

Ομολογώ, ότι δεν μου πήρε πολλή ώρα για να καταλάβω την ειλικρινή προσπάθεια που γίνεται εδώ, για να απαντηθούν οι περισσότερες απορίες όσο το δυνατόν το γρηγορότερο. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να συμμετάσχω, κυρίως με απαντήσεις παρά με ερωτήσεις.

Αν και δεν πέρασα από όλες τις ερωτήσεις μέχρι στιγμής, παρατηρώ (μπορεί και να πέφτω έξω) πως δεν υπάρχουν ερωτήσεις όσο αφορά την ομαδική εργασία στις εφαρμογές του Office γενικά. Με αυτό εννοώ τον Microsoft Office Server , γνωστόν και ως Microsoft SharePoint Portal Server (MOSS), όπου οι εφαρμογές του Office έχουν το ρόλο ως προγράμματα-πελάτες. Η αγορά της υπηρεσίας αυτής κοστίζει βέβαια. Επειδή όμως πολλές από τις υπηρεσίες που παρέχει το πακέτο (Backups, Document Versioning, Document libraries, Excel services, δημιουργία ιστοσελίδων τοπικού δικτύου aka Business Intelligence, κεντρική διαχείριση επαφών, tasks, και άλλα πολλά…), έχει δημιουργήσει η Microsoft εδώ και πολύ καιρό το Microsoft SharePoint Services (WSS3.0) , που είναι ένα γνήσιο υποσύνολο των υπηρεσιών του MOSS και δεν κοστίζει απολύτως τίποτα.

H εγκατάσταση του MOSS και του WSS3.0 προϋποθέτει τον Internet Information Server και τον MS SQL Server 2005/2008 (Express Edition δεν κοστίζει)

Το WSS χρησιμοποιείται πάρα πολύ στο χώρο των προγραμματιστών για κείμενα, παρουσιάσεις, κλπ. που συνοδεύουν τη δημιουργία λογισμικού. Το WSS κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και σε γραφεία με δύο υπαλλήλους και πάνω για την καλύτερη διαχείριση αρχείων office γενικά. Φαίνεται πως τα μέλη του forum δεν έχουν έρθει σε επαφή με τέτοιου είδους θέματα.

Σε αυτό το σημείο περιμένω τα σχόλιά σας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-12-10, 00:38
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Αγαπητέ φίλε Ανδρέα
καταρχή καλώς όρισες στη παρέα μας και ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.

Ακούγετε πολλά υποσχόμενο το σχόλιό σου "αποφάσισα να συμμετάσχω, κυρίως με απαντήσεις παρά με ερωτήσεις"
Νάσαι καλά. Προσωπικά σε ευχαριστώ προκαταβολικά για τη συμμετοχή και προσφορά σου.

Τώρα για το θέμα που έβαλες σχετικά με το "Microsoft SharePoint Services (WSS3.0)" από τα λίγα που ξέρω εγώ (μπορεί να κάνω και λάθος),
"Windows SharePoint Services version 3 can be installed on any of the Microsoft Windows Server 2003 family" (πηγή: Microsoft αγγλικά )
με άλλα λόγια χρειάζεται κάποιος server και η άδεια χρήσης δεν είναι δωρεάν.

Εμένα επειδή μου αρέσουν και οι ερωτήσεις και όχι μόνο οι απαντήσεις,
Θα ήθελα να σου ζητήσω να μας δώσεις περισσότερα στοιχεία (αναφορές URL) για την απόκτηση των απαραίτητων δομικών στοιχείων της αρχιτεκτονικής που μας αναφέρεις "...σε γραφεία με δύο υπαλλήλους και πάνω για την καλύτερη διαχείριση αρχείων office γενικά."

Ποιο είναι το οικονομικό κόστος του απαραίτητου εξοπλισμού και λογισμικού( λειτουργικό σύστημα κλπ);

Χαιρετώ περιμένοντας να σε διαβάσω.
Φιλικά
Θανάσης

ΥΓ Δεν ξέρω πόσα από τα μέλη του φόρουμ έχουν στην διάθεσή τους ένα server και δικαιώματα διαχείρισης σε αυτόν. Μάλλον όχι πολλοί και ίσως αυτό να δικαιολογεί και το γεγονός της μη ύπαρξης σχετικών ερωτήσεων.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-12-10, 11:25
Όνομα: Ανδρέας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2000, Ms-Office 2002, Ms-Office 2003, Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλημέρα Θανάση,

Ειλικρινά χαίρομαι που έχω την πρώτη επαφή με ένα μέλος από τα top 10 του forum.
Συγνώμη αν άργησα λίγο να απαντήσω.

Σχετικά με το SharePoint Services (WSS) οι παρακάτω αναφορές νομίζω ότι απαντούν ικανοποιητικά το ποια είναι η λειτουργία του.Είμαι όμως της γνώμης να μην συνεχίσουμε το θέμα WSS, διότι δε θα αποτελούσε ιδιαίτερα χρήσιμο θέμα όπως τα θέματα του Access ή του Excel.

Φιλικά
Ανδρέας
Παλιά 10-12-10, 20:56
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Καλησπέρα Ανδρέα,
Θα συμφωνήσω μαζί σου στο να το κλείσουμε εδώ αφού όπως έγραψα και στο υστερόγραφο του πρώτου μηνύματός μου δεν νομίζω ότι απασχολεί πολλούς.

Άλλωστε με τα λινκ που έδωσες όποιος θέλει μπορεί να το ψάξει παραπέρα.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
Τα λέμε
Θανάσης.
ΥΓ. Ο χρόνος είναι σχετικό μέγεθος άρα μην νιώθεις άσχημα για το "άργησα"
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία