|
| |||
| |||
|
Θέλοντας εδώ και καιρό να εκφράσω αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλα τα μέλη του Forum και ειδικότερα στου διαχειριστές και βασικούς υποστηρικτές του site. Aπό το Φεβρουάριο του 2011 που έγινα και εγώ μέλος αυτού του υπέροχου forum, διαπίστωσα με πόση υπομονή και μεράκι οι βασικοί διαχειριστές του site (βλέπε Τάσος,Γιώργος, Νίκος,Θανάσης κτλ) δίνουν άμεσες και καταπληκτικές απαντήσεις σε θέματα που απασχολούν τα υπόλοιπα μέλη του. Επειδή όμως τα μέλη θα αυξάνονται, οι ερωτήσεις και οι προβληματισμοί ολοένα και θα μεγεθύνονται, το έργο των διαχειριστών ολοένα και θα δυσκολεύει. Άρα εκ των πραγμάτων θα πρέπει και εμείς (τα υπόλοιπα μέλη) να προσπαθήσουμε να προσεγγίζουμε αυτά τα θέματα. Θα μου πείτε εύκολο; Όχι βέβαια και από τη στιγμή που τα δύσκολα θέματα περιστρέφονται πάνω σε κώδικα VBA. Θα πρότεινα λοιπόν (σε διαβούλευση) πρώτα στους διαχειριστές και στη συνέχεια στα υπόλοιπα μέλη να ανοιχτεί μια νέα θεματική ενότητα (πχ.ΕΚΜΑΘΗΣΗ VBΑ) που θα έχει ταυτόχρονα και παιδαγωγικό χαρακτήρα. Στην ενότητα αυτή θα προσεγγίζονται οι βασικές αλγοριθμικές δομές και μέσα από παραδείγματα διεξοδικά και αναλυτικά , θα μπορούν όλοι να εκπαιδευτούν στις βασικές γνώσεις προγραμματισμού και ειδικότερα της Visual Basic.Θα ήθελα λοιπόν όλοι σας πάνω σε αυτό, να εκφράσετε απόψεις και ιδέες. Τελειώνοντας θα ήθελα να πω από τη δική μου μεριά και πιστεύω ότι σε αυτό θα συμφωνούν όλοι , ότι για την υποστήριξη και μεγέθυνση του Forum κάθε είδους βοήθεια θα την ευχαρίστηση μας. Να είστε όλοι καλά. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Τζίμη Θεωρώ την πρωτοβουλία σου άξια επαίνου και τις σκέψεις σου ενδιαφέρουσες. Η γνώμη μου στα ζητήματα που θέτεις -εν συντομεία: Πρέπει όλοι να γράφουν, αν θέλουμε το Forum να έχει συνέχεια. Ρώτησα τον Τάσο, γιατί θέλησες να έχεις συμμετοχή (και όχι μόνο!) σε ένα Forum στην Ελλάδα και όχι σε Γερμανόγλωσσο ή σε Αγγλόφωνο, όπου θα σε διαβάζαν δεκάδες χιλιάδες μέλη, θα έχεις άλλη προβολή, κ.ο. Η απάντηση του Κρητικού ήταν "και εμείς οι Έλληνες τι είμαστε;...", λόγια που δεν μπορώ να μεταφέρω και που θα κρατώ για όσο ζω, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα μεταφέρω στα παιδιά μου όσα μπορέσω... Σε αυτό το Forum γράφεις γιατί θες ο άλλος να προχωρήσει λίγο περαπέρα και για κανένα άλλο λόγο. Τζίμη, η γνώμη μου για την VBA: Για να φτάσει κάποιος στην VBA, πρέπει να ακολουθήσει τη διαδρομή: Σχεσιακές βάσεις δεδομένων - Access σε περιβάλλον αλληλεπίδρασης (να σταθεί κυρίως στα ε ρ ω τ ή μ α τ α ) , στη συνέχεια να διαβάσει VBA . Άμα όμως έλθεις σε επαφή με την οντότητα VBA, η ίδια θα σε διδάξει πως θα την μαθαίνεις. Είναι λάθος να σκέφτεται κάποιος οτι "Η VBA είναι ένα τεράστιο αντικείμενο που δεν μπορώ να μάθω και επομένως δεν θα σχοληθώ". Δεν είναι ανάγκη να τα μάθεις όλα! Εκτός και αν θες να κάνεις εμπορικές επαγγελματικές εφαρμογές, οπότε βελτιώνεσαι συνεχώς και με γρήγορους ρυθμούς. (Εγώ, αν έχω διάθεση διαβάζω, ψάχνω, γράφω,... αν όμως δεν έχω, τα ξεχνώ όλα! Access - VBA - ActiveX- ...) Στα νέα παιδιά έχω να δώσω μια συμβουλή: Διαβάστε. Το διάβασμα σε μαθαίνει να κάνεις ερωτήσεις. Μια καλά διατυπωμένη ερώτηση κάνει την απάντηση εύκολη. (Ανέκαθεν το ζητούμενο ήταν η ερώτηση και όχι η απάντηση ). Την σκυτάλη στο επόμενο φίλο μας Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα και από εμένα. Θα ήθελα με τη σειρά μου να προσθέσω ότι αυτό το forum έχει ανοίξει νέους ορίζοντες σε ανθρώπους που έχουν όρεξη να δημιουργήσουν.... και ΝΑΙ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ Να ευχαριστήσω λοιπόν τον ιδρυτή του forum για την ευκαιρία που μας δίνει για μάθηση, αλλά και όλους όσους είναι ενεργά μέλη για την απίστευτη δοτικότητά τους. Και αν για τον οποιοδήποτε λόγω δεν μπορείτε να ακολουθήσετε την συμβουλή του Νίκου : Διαβάστε...... θα σας πρότεινα τα εξής:
Θα τα λέμε, Μάρω |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
Η ώρα είναι 10:50.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο