Forum
ms-office.gr > Forum > Microsoft Office > Ms-Office > Μεταφορά κελιών από καρτέλα Excel σε πίνακες της Access

Ms-Office Γενικές ερωτήσεις για τις εφαρμογές του Microsoft Office.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-05-09, 12:39
germanos
Guest

Προεπιλογή Μεταφορά κελιών από καρτέλα Excel σε πίνακες της Access

Καλημέρα & πολλά συγχαρητήρια για το forum.

Έχω μία απορία & θέλω να δω τι μπορεί να γίνει.

Έχω ένα αρχείο Excel με πολλές καρτέλες & θέλω πάρω κάποια στοιχεία με βάση το ΑΦΜ ενός πελάτη & να περνάω τα υπόλοιπα στοιχεία του σε μία βάση δεδομένων που έχω σχεδιασμένη σε Access. Στην ουσία, θέλω να "κουμπώνω" ένα αρχείο Excel με συγκεκριμένη μορφή μέσα σε μία βάση Access. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Μπορεί (& γνωρίζει) κάποιος να μου φτιάξει ένα συγκεκριμένο παράδειγμα με ένα αρχείο Excel & μία βάση δεδομένων;

Ευχαριστώ πολύ. :D
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-05-09, 16:15
Το avatar του χρήστη kon73
Όνομα: Ηλιάδης Κωνσταντίνος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2000, Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή Re: Μεταφορά κελιών από καρτέλα Excel σε πίνακες της Access

Αγαπητέ φίλε Germanos,

Σου παραθέτω ένα rar αρχείο που έχει το xls και mdb αρχείο τα οποία να τα αποσυμπιέσεις στο c:\temp

Αυτά είναι συνδεδεμένα έτσι ώστε οτιδήποτε γράφεις στο xls αυτόματα ενημέρωνει το mdb και αντίστροφα οτιδήποτε στο mdb να γράφεται στο xls.

Στο mdb υπάρχουν οι 3 πίνακες φύλλο1 κλπ. Σ'αυτούς τους πίνακες θα δεις πως είναι συνδεδεμένοι με το αρχείο ΑΦΜ.xls το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται στο c:\temp αν θέλεις να αλλάξεις θέση το αρχείο τότε με δεξί κλικ σε έναν από τους πίνακες επιλέγεις συνδεδεμένοι πίνακες και επιλέγεις ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ και έτσι με το πάτημα του ΟΚ έχεις την προτροπή για νέα σύνδεση αρχείου με xls.

Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα με κώδικα VBA να μπορέσει αυτόματα να συνδέεται η Access με το xls αρκεί το xls να βρίσκεται στον ίδιο κατάλογο που βρίσκεται και η Access.

Γενικώς αν δεν γίνομαι κατανοητός θα ήθελα να συνδράμω αποστέλλοντας μου σε e-mail ή PM ή καλύτερα στο εδώ Forum την βάση σου.

Φίλικα

iliadisk / kon73
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip LinkExcel.zip (14,0 KB, 66 εμφανίσεις)

Τι δεν πρέπει να έχεις :*Πλούτο χωρίς μόχθο *Πολιτική χωρίς αρχές *Απόλαυση χωρίς συναίσθημα *Γνώση χωρίς χαρακτήρα *Εμπόριο χωρίς ήθος *Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά *Λατρεία χωρίς θυσία. Μαχάτμα Γκάντι

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ms-Office-Development Team : 18-11-09 στις 13:53.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-05-09, 11:49
germanos
Guest

Καλημέρα & πάλι,

ευχαριστώ για την άμεση απάντηση...

πρέπει να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος:

θέλω στην βάση δεδομένων να "κουμπώνω" συγκεκριμένα κελιά του excel & όχι απλά να συνδέσω ένα αρχείο excel με μία βάση mdb. Δηλαδή, να λέω στον πίνακα πχ personal(#afm,onoma,epitheto,dnsh,gennhsh) να τον πληθυσμώνω από ένα excelάκι με συγκεκριμένη μορφή και να πηγαίνει πχ στο afm: A3, στο onoma: B24, στο epitheto:E10, στο dnsh: Κ1 κτλ...οπότε, όταν πατάω ένα κουμπί σε μία φόρμα να μου δίνει την δυνατότητα να διαλέξω στον δίσκο μου το αρχείο .xls (με την συγκεκριμένη μορφή πάντα) το οποίο είναι ένας νέος φορολογούμενος, του οποίου τα στοιχεία θέλω να αποθηκεύσω με αυτόν τον τρόπο στη βάση Δεδομένων. Έχω την εντύπωση ότι αυτό θέλει κώδικα VBasic , αλλά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτή τη γλώσσα προγραμματισμού.

Μπορείτε να με βοηθήσετε;; αν κάποιος μου κάνει ένα τέτοιο απλό παράδειγμα με τον κατάλληλο κώδικα πιστεύω θα το καταλάβω & θα το επαυξήσω & για τους υπόλοιπους πίνακες...

Σας ευχαριστώ πολύ.
Germanos
:mrgreen:
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-05-09, 12:29

Δες λίγο αυτό το Topic

Είσοδος δεδομένων απο Excel σε πίνακα της Access

Όσον αφορά τώρα το να επιλέγεις το αρχείο που θέλεις με κώδικα VBA (Το επισυνάπτω το bas αρχείο προς εισαγωγή).

Φιλικά

iliadisk/kon73
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip openfile.zip (1,9 KB, 42 εμφανίσεις)

Τι δεν πρέπει να έχεις :*Πλούτο χωρίς μόχθο *Πολιτική χωρίς αρχές *Απόλαυση χωρίς συναίσθημα *Γνώση χωρίς χαρακτήρα *Εμπόριο χωρίς ήθος *Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά *Λατρεία χωρίς θυσία. Μαχάτμα Γκάντι

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ms-Office-Development Team : 18-11-09 στις 14:00.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-05-09, 13:20
germanos
Guest

Καλημέρα & πάλι,

δεν με βοήθησε το topic που μου επισύναψες...θέλα να κάνω ακριβώς αυτό που περιέγραψα πριν...όχι να εισάγω δεδομένα από μία περιοχή που έχω ονομάσει και έχει συγκεκριμένη μορφή με τον πίνακα στην βάση δεδομένων...

thanks again...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-05-09, 17:10

Αγαπητέ Φίλε Germanos,

Αυτό που κατάλαβα είναι πως θέλεις σε έναν πίνακα Access η κάθε εγγραφή που θα εισάγεται σ'αυτόν τον πίνακα να είναι με ερώτημα που θα κάνει το πρόγραμμα κάθε φορά στον χρήστη να επιλέξει:
αρχείο του Excel, Φύλλο του Excel και ποια κελιά και από ποιες στήλες να εισαχθούν τα δεδομένα από το Excel στην Access.

Πχ έχω ένα xls και θέλω όχι απαραίτητα όλες τις εγγραφές του, αλλά μία εγγραφή (Και από το παράδειγμα σου όχι όλη την ίδια γραμμή πχ Α11 έως E11, αλλά διαφορετικά πχ A11,B5,C10,D12,E12)

Αν είναι αυτό που μου ζητάς επειδή δεν έχω κάποια έτοιμη λύση θα πρέπει να συγγράψω κώδικα.

Περιμένω reply κατ'αρχής για να κατανοήσω αν εννοείς αυτό.

Φιλικά

Ηλιάδης Κωνσταντίνος

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-05-09, 21:54
germanos
Guest

Καλησπέρα Κωνσταντίνε & πάλι,

ευχαριστώ για τον χρόνο σου, πραγματικά εκτιμώ πολύ τον κόπο σου.

Αυτά που έγραψες στο τελευταίο σου μήνυμα είναι πολύ κοντά σε αυτό που εννοώ.
Με λίγα λόγια, αν έχω ένα excel με πολλές & διάφορες πληροφορίες σε διαφορετικά κελιά, αλλά έχω πολλούς φορολογούμενους ( με της ίδιας μορφής excel ο καθένας ), θέλω επιλέγοντας μέσα στην access, με ένα κουμπάκι, το αρχείο κάποιου φορολογούμενου , να πληθυσμώνωόλους τους πίνακες της access με τις πληροφορίες που θέλω (πχ προσωπικά στοιχεία, στοιχεία οικονομικά κτλ).
Είναι πάνω-κάτω αυτά που μου περιέγραψες τελευταία...

Αν μπορέσεις να μου κάνεις ένα τέτοιο παράδειγμα με κώδικα σε Visual Basic (με κάποια επεξήγηση στον κώδικα αν είναι εφικτό), θα με βοηθούσες αφάνταστα...

Ευχαριστώ πολύ.

Germanos
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-05-09, 15:30
Tassos
Guest

Καλημέρα!
Αγαπητέ φίλε, στο παρακάτω συνημμένο, πατώντας το κουμπί "Edit Fields…" στη φόρμα που θα εμφανιστεί μόλις το ανοίξεις,
θα μπορείς να αντιστοιχίσεις τα πεδία της φόρμας "frmMain" με τα κελιά της Excel.
Θα πρέπει επίσης να δώσεις και το όνομα του φύλλου που περιέχει τα κελιά που σ ενδιαφέρουν.
Αφού λοιπόν τελειώσεις με τις ρυθμίσεις αυτές, και κλεισεις τη φόρμα,
πάτησε στη φόρμα "frmMain" το κουμπί "ImportXLCells"
και στο διάλογο που θα εμφανιστεί επέλεξε το επιθυμητό αρχείο.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip GetXLCellsIntoDB.zip (38,8 KB, 19 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 06-06-10 στις 16:58.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-06-09, 09:54
germanos
Guest

Καλημέρα,

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα το δοκιμάσω στο pc μου & θα γράψω εντυπώσεις...(τώρα δεν γίνεται, δουλεύω σε Mac :-) )
Αλήθεια, υπάρχει κάτι αντίστοιχο με την Access για Mac? ;Έχω εγκατεστημένο το Microsoft Office for Mac αλλά δεν έχει την Access...

Ευχαριστώ & πάλι για τον χρόνο σας.
Καλή εβδομάδα, καλό μήνα & καλό καλοκαίρι.

Germanos
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-06-09, 19:02
germanos
Guest

Καλησπέρα & πάλι,

δυστυχώς το επιχείρημα ΔΕΝ δούλεψε, η φόρμα δεν δέχεται ενημέρωσης & επίσης δεν μπορώ να επιλέξω το αρχείο Excel από το οποίο θέλω να παίρνω τα δεδομένα μου...

Μπορείς να το δεις & να ξαναστείλεις το διορθωμένο;

Ευχαριστώ πολύ (&πάλι)...
Germanos
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γενικά] Μετατροπή κελιών στο Excel soctama Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 21-11-11 08:44
[ Πίνακες ] Μεταφορά και σχέσεων μαζί με πίνακες apostolos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 13-09-11 21:35
[Μορφοποίηση] Μορφοποίηση κελιών Excel Tasos Excel - Tips & Tricks 0 24-08-10 20:46
Εισαγωγή μορφοποιημένου κειμένου με πίνακες και εικόνες σε πεδίο της Access fortest Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 15-04-10 12:39
Αντιγραφή / μεταφορά δεδομένων Access 2007 σε Excel 2007 Galileo Ms-Office 8 28-01-10 00:23

Η ώρα είναι 15:37.