Forum

Αναζήτηση στο ms-office.gr

Πάμε!
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Ερωτήματα ] Φιλτράρισμα Ερωτήματος

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

 

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 26-10-10, 19:31
Όνομα: Χρήστος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 24-01-2010
Περιοχή: Φλώρινα
Μηνύματα: 168
Προεπιλογή Φιλτράρισμα Ερωτήματος

Τελικά μετά από μια απουσία 3 εβδομάδων ( λουμπάγκο και ξάπλα) ξαναμπλέξαμε με τα προβλήματα μας..

Βασικά φίλοι μου δεν μπορώ να δημιουργήσω μια έκθεση όπου θα μου εμφανίζει μόνο τα παιδιά των μισθωτών που είναι πάνω από 19 χρονών και παίρνουν επίδομα, το οποίο παρουσιάζεται με την λέξη ΝΑΙ (μπορείτε να το δείτε στο ερώτημα μου)..

Με τον τρόπο που κάνω τα ερωτήματα μου βγαίνει μόνο για ένα παιδί όταν πάω να παρουσιάσω κάποιον που έχει 2 η 3 παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις (=>19 & ΝΑΙ) το μπερδεύω..

Γενικώς δεν μπορώ να παρουσιάσω μια λίστα ανα μισθωτό με όλα τα παιδιά που είναι πάνω από 19 και στο πεδίο επίδομα έχουν το «Ν Α Ι»

Ανεβάζω μια μικρή βάση με τυχαία ονόματα για να καταλάβετε για τη μιλάω..
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip Διαχείρηση Προσωπικού.zip (82,6 KB, 35 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 26-10-10, 20:21
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 18-06-2010
Μηνύματα: 3.044
Προεπιλογή

Φίλε Χρήστο βάλε τα κριτήρια, για κάθε παιδί, σε διαφορετική γραμμή. Δηλαδή χρησιμοποίησε τη γραμμή (ή) και όσες χρειαστούν κάτω από αυτήν
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 26-10-10, 21:03
Όνομα: Χρήστος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 24-01-2010
Περιοχή: Φλώρινα
Μηνύματα: 168
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kapetang Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε Χρήστο βάλε τα κριτήρια, για κάθε παιδί, σε διαφορετική γραμμή. Δηλαδή χρησιμοποίησε τη γραμμή (ή) και όσες χρειαστούν κάτω από αυτήν
Το δοκίμασα φίλε μου αλλά σε περίπτωση που το πρώτο παιδί είναι "ΟΧΙ" και το δεύτερο ¨ΝΑΙ¨ εμφανίζεται και το πρώτο ..

Δηλαδή ένα¨"ΝΑΙ" να υπάρχει σε οποιοδήποτε παιδί εμφανίζονται όλα τα παιδιά...

Ισως γίνεται κατόπιν να τα φιλτράρω στην έκθεση ???? .....
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 26-10-10, 23:10
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 18-06-2010
Μηνύματα: 3.044
Προεπιλογή

Φίλε Χρήστο με τον τρόπο που σχεδίασες τον πίνακα (κάθε παιδί να είναι και διαφορετικό πεδίο) είναι επόμενο, αν σε μία γραμμή υπάρχει ενα παιδί με ΝΑΙ, να εμφανίζονται και τα άλλα της ίδιας γραμμής, έστω και αν είναι όχι.
Ίσως θα μπορούσες να το διορθώσεις στην έκθεση κρύβοντας τα παιδιά που δεν παίρνουν επίδομα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 26-10-10 στις 23:31.
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 27-10-10, 19:41
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 28-12-2008
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 1.080
Προεπιλογή

Καλησπέρα...
Αγαπητέ Χρήστο ασχολήθηκα αρκετά με το ζήτημα "Οικογενειακό επίδομα" και έτσι επέτρεψέ μου να παρουσιάσω κάποιες απόψεις.
1) Ο πίνακας με τα παιδιά πρέπει να είναι υποφόρμα του πίνακα Γονείς. Η σύνδεση θα γίνει μέσω κωδικού (π.χ. αριθμ. μητρώου)
2) Ο πίνακας παιδιά να περιέχει τα πεδία :
  • Ονομα, ΗμερΓεννησης, Ηλικία (υπολογιστέο).
  • Πεδίο Combobox με επιλογές (Δικαιούται, Δεν δικαιούται, Σπουδές, Μαθητής για ένα έτος ακόμη, Αναπηρία)
  • Πεδία που αφορούν την έναρξη των σπουδών, τα εξάμηνα, την λήξη του επιδόματος !
3) Με τον τρόπο που περιγράφω μπορεί να έχεις όσα παιδιά θες σε κάθε γονέα.

Όμως !
Πρέπει να γνωρίζεις τι ισχύει για το επίδομα του πρώτου παιδιού, τί για το δεύτερο, κ.ο.κ.
Παράδειγμα: Πατέρας τριών παιδιών αλλά επίδομα δικαιούται μόνο το τρίτο. Τί επίδομα οικογενειακό θα εμφανιστεί στις μισθολογικές καταστάσεις ; (Θέλω να πω οτι το να ασχοληθείς με το οικογ. επίδομα θέλει και γνώσεις της νομοθεσίας). Αν λοιπόν στις σκέψεις σου είναι να κάνεις κάτι που να έχει αυτοματισμό, τότε πρέπει να μελετήσεις το ζήτημα καλά και μετά να ξεκινήσεις την προγραμματιστική διαχείριση.
Αν πάλι θέλεις να έχεις μια καταγραφή της παρούσας κατάστασης, τότε η δομή που προτείνω είναι πάλι η κατάλληλη. (Συμφωνώ με τον Γιώργο περί ακαταλληλότητας και 'διαφωνώ' -Γιώργο μη σπαταλάς δυνάμεις- να προσπαθήσεις να δώσεις λύση εργαζόμενος στην δομή που έχεις).
Τα ξαναλέμε αν χρειαστεί / Νίκος Δ.
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 27-10-10, 21:09
Όνομα: Χρήστος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 24-01-2010
Περιοχή: Φλώρινα
Μηνύματα: 168
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Meteora Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα...
Αγαπητέ Χρήστο ασχολήθηκα αρκετά με το ζήτημα "Οικογενειακό επίδομα" και έτσι επέτρεψέ μου να παρουσιάσω κάποιες απόψεις.
1) Ο πίνακας με τα παιδιά πρέπει να είναι υποφόρμα του πίνακα Γονείς. Η σύνδεση θα γίνει μέσω κωδικού (π.χ. αριθμ. μητρώου)
Δηλαδή φίλε μου εάν κατάλαβα πρέπει να καταργήσω τις καρτέλες (που τόσο μου άρεσαν) και να δουλέψω υποφόρμες ώστε να τις πλάσω με συνεχόμενες εγγραφές για να μην έχω και τους περιορισμούς και τις δεσμεύσεις των 8 παιδιών π.χ.

Βασικά εγώ θέλω να μου τυπώνει μια έκθεση με τα παιδιά που παίρνουν επίδομα και περνάν τα 19 τους χρόνια έτσι θα το ελέγχω, οι φοιτητές θα φαίνονται από τις παρατηρήσεις (Φοιτητής 2010-2011) και επίσης εάν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα (Λόγω Βαριάς Νοητικής Υστέρησης) και το παίρνει εφόρου ζωής...

Υ.Γ_1 Γνωρίζω έναν που έχει 11 παιδιά...

Υ.Γ_2 Η Νομοθεσία μας είναι πολύ απλή την γνωρίζω

1) Για κάθε παιδί παίρνεις επίδομα μέχρι να κλείση τα 20.
2) Εφόσον φύγει φαντάρος πρίν τα 20 διακόπτεται, εάν απολυθεί και δεν τα έχει κλείση συνεχίζεται.
3) Εφόσον σπουδάζει σε ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ φαίρνει μαι βεβαίωση κάθε χρόνο και μπορεί να το παίρνει έως τα 25
4) Εφόσον τελείωσει πριν τα 25 φέρνει πτυχίο και γίνεται διακοπή ( Εφόσον ξεχαστή και δεν το φέρει μετά τα επιστρέφει όλα αναδρομικά.)
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 27-10-10, 21:48
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 28-12-2008
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 1.080
Προεπιλογή

Χρήστο σε χαιρετώ...
1)Την υποφόρμα να την έχεις σε καρτέλα. Αυτό δεν είναι λάθος.
2) Ότι υποστηρίζεις για το οικογενειακό δεν Ισχύει σε μας στο δημόσιο (π.χ. καθηγητές) !
Το επίδομα είναι μέχρι τα 18. Μπορεί να πάει ένα έτος παραπέρα μόνο αν το παιδί είναι μαθητής. Το 25 δεν υπάρχει ως όριο αλλά το 24. Όμως η λήξη δεν καθορίζεται απλά από το 24 αλλά από το πλήθος των εξαμήνων και όχι μόνο ! ( Ο γυιός μου τελείωσε στα 22 του στρατιωτική σχολή. Μόλις ανέλαβε υπηρεσία, το επίδομα έλαβε τέλος). Για να φτάσεις στα 24 πρέπει μετά το Λύκειο να πας φαντάρος (όχι επίδομα μετά τα 18 ! ), να κάνεις προπαρασκευαστικά μαθήματα για εσαγωγή σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού (όχι επίδομα μετά τα 18) και στη συνέχεια να ξεκινήσεις σπουδές (υπάρχει επίδομα, αλλά μόλις πας 24 τέλος!)
...Οι ημερομηνίες λήξης είναι είτε 1/9 είτε 31/12.
κ.ο.κ

Από περιέργεια και μόνο : Για ποιούς εργαζόμενους ισχύουν αυτά που περιγράφεις ;

Καλό βράδυ / Νίκος Δ.
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 27-10-10, 22:50
Όνομα: Χρήστος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 24-01-2010
Περιοχή: Φλώρινα
Μηνύματα: 168
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Meteora Εμφάνιση μηνυμάτων
Χρήστο σε χαιρετώ...
1)Την υποφόρμα να την έχεις σε καρτέλα. Αυτό δεν είναι λάθος.
Αυτό δεν ήξερα ότι μπορείς να το συνδυάσεις έτσι (όπως και πολλά άλλα) επομένως αύριο μια και θα έχω λίγο ελεύθερο χρόνο βάζω υποφόρμα στην καρτέλα...

Τα ξαναλέμε Ευχαριστώ....
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 28-10-10, 11:56
Όνομα: Χρήστος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 24-01-2010
Περιοχή: Φλώρινα
Μηνύματα: 168
Προεπιλογή

Τελικά τροποποίησα τον πίνακα των παιδιών όπως προανέφεραν οι φίλοι Νίκος & Γιώργος, έβαλα τα παιδιά με αύξοντα αριθμό σε ένα πεδίο και όχι σε πεδίο1, πεδίο2, πεδίο3… και τέλος τα συνδέω με το μητρώο και τώρα μου δούλεψαν κανονικά..

ήθελα να δουλέψω καρτέλες και δεν είχα πάρει μυρωδιά ότι και μέσα στην καρτέλα μπορούσα να βάλω υποφόρμα, τελικά έβαλα έφτιαξα μια υποφόρμα επέλεξα συνεχείς φόρμες και μπορώ να βάλω όσα παιδιά θέλω και όλα σε ένα πεδίο..

Το ίδιο θα κάνω τώρα και σε άλλες καρτέλες για να μην τρελαίνομαι..
Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τα παιδιά που ασχολήθηκαν με το πρόβλημα μου τον Γιώργο (kapetang) & Νίκο (Meteora)

Υ.Γ. Με όλο αυτό το ανακάτωμα ξερύθμισα την access και δεν ξέρω πώς να την επαναφέρω. Εφόσον άνοιγα 2-3 πίνακες μου τους άνοιγε στο στυλ των καρτελών που συμπαθώ ιδιαιτέρως, τώρα ανοίγει τον έναν πάνω στον άλλον και γίνεται ένα αλαλούμ μήπως γνωρίζει κανείς τη πείραξα…
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 28-10-10, 13:01
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 18-06-2010
Μηνύματα: 3.044
Προεπιλογή

Φίλε Χρήστο είμαι νέος στην access 2007. Πιστεύω όμως ότι η παρακάτω ρύθμιση θα λύσεις το πρόβλημα: Κουμπί Office > Επιλογές access (κάτω κάτω στο παράθυρο> Τρέχουσα βάση δεδομένων > Έγγραφα σε καρτέλες
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Excel07] φιλτραρισμα και επικολληση katerina_ Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 20-07-16 08:44
[Excel07] Φιλτράρισμα πολλαπλών στηλών TManolis99 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 29-01-14 14:26
Σύνθετο πλαίσιο φιλτράρισμα stavross Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 12-12-12 01:06
[ Υποφόρμες ] Βοήθεια με SQL και φιλτράρισμα αποτελεσμάτων m0rf3as Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 22-09-12 21:18
[ Υποφόρμες ] Αυτόματο φιλτράρισμα ΚΩΣΤΑΣ2 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 22-04-12 11:32


Η ώρα είναι 16:45.