Forum

Αναζήτηση στο ms-office.gr

Πάμε!
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Άνοιγμα παράθυρου περιήγησης φακέλων των windows στην access γίνεται??

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Κλειστό Θέμα

 

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 08-07-10, 18:01
Όνομα: Θοδωρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 29-06-2010
Μηνύματα: 32
Προεπιλογή Άνοιγμα παράθυρου περιήγησης φακέλων των windows στην access γίνεται??

Θελω αν γινετε με ενα κουμπι εντολης σε μια φορμα να ανοιγει παραθυρο περιηγησης των φακελων του σκληρου μου,δηλαδη να επιλεγω ενα αρχειο απο την διαδρομη πχ c:\windows\test.exe και αυτην τη διαδρομη να την αποθηκευει σαν string σε μια μεταβλητη...υπαρχει τετοια δυνατοτητα??
  #2  
Παλιά 08-07-10, 18:31
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 28-12-2008
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 768
Προεπιλογή

Λέγε και καμιά ...καλησπέρα!
Όταν σε αυτό το Forum κάνεις ερώτηση, δεν ρίχνεις κέρμα σε JBOX και περιμένεις μετά αμανέδες ...του Στέλιου!
Λοιπόν!
Η μεταβλητή χ περιέχει αυτό που θες.
Κώδικας:
Private Sub Koumpi_Click()
Dim x As String
 x = OpenFileDialog
End Sub
Κώδικας:
Function OpenFileDialog() As String
    Dim sFile$, sFilter$, sTitle$
    sFilter = "Access Database (*.mdb)|Access 2007 Databases(*.accdb)"
    sTitle = "Choose the Back-End-File..."
    WizHook.Key = 51488399
    WizHook.GetFileName 0, "", sTitle, "", sFile, CurrentProject.Path, sFilter, 0, 0, 64, True
    OpenFileDialog = sFile
End Function
Αυτά! / Νίκος Δ.

Υστερολόγιο : Μπορείς να προσαρμόσεις το φίλτρο -της συνάρτησης- στις επιθυμίες σου
  #3  
Παλιά 08-07-10, 20:07
Όνομα: Θοδωρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 29-06-2010
Μηνύματα: 32
Προεπιλογή

Καλησπερα!!
εχεις δικιο ειμαι αδικαιολογιτος!
ευχαριστω για τις οδηγιες-κατευθυνσεις το δοκιμαζω και τα ξαναλεμε...
φιλικα/θοδωρης
  #4  
Παλιά 15-07-10, 12:37
Όνομα: Θοδωρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 29-06-2010
Μηνύματα: 32
Προεπιλογή

Καλησπερα!
λειτουργει μια χαρα ο κωδικας αλλα το προβλημα ειναι οτι οταν η μεταβλητη "x" παιρνει π.χ την τιμη c:\windows\test.exe οταν παω να το τρεξω με την συναρτηση shell "c:\windows\test.exe" μου βγαζει σφαλμα...
παντα επιλεγω αρχειο εκτελεσιμο για να τρεξει με την shell και οχι κατι διαφορετικο...
που μπορει να ειναι το προβλημα?

φιλικα/θοδωρης
  #5  
Παλιά 15-07-10, 16:00
Το avatar του χρήστη editolis
Super Moderator
Όνομα: Τολης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 02-01-2010
Περιοχή: ATHENS-GREECE
Μηνύματα: 197
Προεπιλογή

Δοκιμασε αυτο:

On Error Resume Next
Dim X As Integer
Dim AppName As String

AppName = "test.exe"
X = Shell(AppName, 1)
  #6  
Παλιά 16-07-10, 01:37
Όνομα: Θοδωρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 29-06-2010
Μηνύματα: 32
Προεπιλογή

Γεια σου τολη!
ξερεις που ειναι το προβλημα,οτι στην μεταβλητη appname δεν μπορω να δωσω καθορισμενο αρχειο exe(τιμη) γιατι απλα δεν ειναι στανταρ το συγκεκριμενο αρχειο σε ολους τους pc ,θελω επιλεγοντας το αρχειο στο παραθυρο περιηγησης να αποθηκευεται σε μια μεταβλητη στην περιπτωση μας την "Χ" ετσι ωστε μετα να τρεξω το "Χ" (διαδρομη αρχειου) με την shell...ελπιζω να καταλαβες τι θελω...το δοκιμασα αυτο που εγραψες αλλα δν εβγαλα ακρη...
σορρυ αν κουρασα...

φιλικα/θοδωρης
  #7  
Παλιά 17-07-10, 22:42
Όνομα: Θοδωρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 29-06-2010
Μηνύματα: 32
Προεπιλογή

καλησπερα σε ολους!
ειμαι κοντα στην λυση,μια βοηθεια αν μπορει καποιος...
με ενα κουμπι εντολης ανοιγω παραθυρο περιηγησης φακελων καθορισμενο στην διαδρομη "c:\windows\twain_32\" εκει επιλεγω το αρχειο του σκαννερ(την διαδρομη δηλαδη) στην μεταβλητη Χ (as string),στη συνεχεια με αλλο κουμπι προσπαθω να τρεξω τον σκαννερ με την συναρτηση shell "Χ",vbNormalFocus αλλα μου λεει file not found .
καποια λυση παιδια????
  #8  
Παλιά 18-07-10, 10:27
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική
 
Εγγραφή: 21-10-2009
Μηνύματα: 2.001
Προεπιλογή

Θοδωρή καλημέρα!
Δώσε μας την πραγματική διαδρομή του αρχείου. Αν η διαδρομή περιέχει κενά τότε η αντιμετώπιση και η σύνταξη
των ορισμάτων της Shell θα πρέπει να διαμορφωθεί διαφορετικά.

Γενικά, όταν θέλεις να τρέξεις κάποιο εκτελέσιμο αρχείο με τη συνάρτηση Shell(), θα πρέπει πρώτα να δοκίμασεις να το τρέξεις από το παράθυρο Εκτέλεσης των Windows
(Command Line - Συνδυασμός κουμπιών Windows + R).
Αν μ αυτό τον τρόπο λειτουργήσει, τότε θα λειτουργήσει και με τον παρακάτω κώδικα:

Κώδικας:
Sub test()
    Dim x As String
    x = "C:\Windows\notepad.exe"
    Shell x, vbNormalFocus
End Sub


Καλή συνέχεια

Τάσος
__________________
Ms-Office Development Team
Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών σε VB.Net, Access, Excel, Outlook, Word
  #9  
Παλιά 18-07-10, 11:14
Όνομα: Θοδωρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 29-06-2010
Μηνύματα: 32
Προεπιλογή

Καλημερα τασο!
το βρηκα πριν λιγο,λυθηκε το προβλημα...
επρεπε οταν καλουσα την συναρτηση shell να βαλω 2πλα εισαγωγικα στην μεταβλητη "Χ" δηλαδη να γραφτει ετσι:

Private Sub scan_Click()
Dim RetVal

RetVal = Shell("" & X & "", 1)
End Sub


φιλικα/θοδωρης
  #10  
Παλιά 18-07-10, 11:17
Όνομα: Θοδωρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 29-06-2010
Μηνύματα: 32
Προεπιλογή

...Φυσικα Τασο δουλευει και αυτο που μου εστειλες,το δοκιμασα...
Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ΑΝΟΙΓΜΑ ΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ACCESS 2000 gaz_manos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 13-12-12 21:25
Άνοιγμα Βιβλίου Εργασίας μέσω Access 2007 pctechdr Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 12-12-12 11:11
Άνοιγμα Αρχείου 'Εξερεύνηση των Windows' με δημιουργία Φακέλου john-john Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 14-03-12 08:20
[ Ερωτήματα ] Index στην Access mdragon Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 9 10-03-11 14:14
[ Συναρτήσεις ] Η Mod στην access xristos0718 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 22-03-10 13:17


Η ώρα είναι 11:26.