Forum

Αναζήτηση στο ms-office.gr

Πάμε!
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Φόρμες ] άνοιγμα φόρμας με σύνθετο πλαίσιο και ταυτόχονο φιλτράρισμα

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

 

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 10-11-16, 00:11
Όνομα: Παναγιώτης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 12-07-2012
Μηνύματα: 61
Προεπιλογή άνοιγμα φόρμας με σύνθετο πλαίσιο και ταυτόχονο φιλτράρισμα

Χαιρετώ.
εύχομαι να είσαστε όλοι καλά.
στην φόρμα αναζήτηση έχω ένα σύνθετο πλαίσιο και ανοίγει την φόρμα
Frmprwtokollofullo. H φόρμα αντλεί δεδομένα από το Qryprwtokol
στο σύνθετο πλαίσιο θέλω να εμφανίζει τα ονόματα των φακέλων που βρίσκονται στον πίνακα
fakelos.
διαλέγοντας έναν φάκελο (πχ δημότες) στο πλαίσιο θέλω να μου ανοίγει η Frmprwtokollofullo εμφανίζοντας τα δεδομένα που αφορούν το φάκελο με το όνομα δημότες
ευχαριστώ εκ των προτέρων

παναγιώτης
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip ΤΕΣΤ01.zip (117,7 KB, 28 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 10-11-16, 20:01
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 18-06-2010
Μηνύματα: 3.053
Προεπιλογή

Καλησπέρα

Παναγιώτη, δες το συνημμένο.

Σημειώνω ότι ενώ η φόρμα FrmAnazitisi έπρεπε να είναι αδέσμευτη, δεν ήταν (έπαιρνε δεδομένα από το ερώτημα).

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip FilterWithComboBox.zip (130,1 KB, 50 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 10-11-16, 23:06
Όνομα: Παναγιώτης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 12-07-2012
Μηνύματα: 61
Προεπιλογή

χαιρετώ.
είμαι υπόχρεος
τώρα που μου το είπες και το σκέφτηκα λίγο παραπάνω,
έχεις απόλυτο δίκιο με το ότι η φόρμα θα έπρεπε να ήταν αδέσμευτη.
αυτό ήταν το ένα λάθος μου, το άλλο ήταν ότι δεν έκανα αναζήτηση από τον πίνακα φάκελλο,
αλλά από το ερώτημα.
Να ρωτήσω και κάτι ακόμα.
θέλω από την ίδια φόρμα να κάνει μια αναζήτηση με βάση ένα εύρος ημερομηνιών πρωτοκόλλου που θα του δίνω σε δύο cobobox ή πλαίσια κειμένου (μπορώ να τα διαλέγω από ημερολόγιο; ). η λογική είναι η ίδια φαντάζομαι, αλλά θα πρέπει να ξεχωρίσω την ημερομηνία από το πρωτόκολλο και να γράψω τον κώδικα:
Private Sub cbodateews_AfterUpdate()
set dateprwtokollou as date
dateprwtokollou (θα γίνει ο διαχωρισμός της ημερομηνίας από το πρωτόκολλο)
DoCmd.OpenForm "FrmPrwtokolloFullo", acFormDS, , "dateprwtokolou > " & Me.cbodateapo and "dateprwtokolou > " & Me.cbodateews

to dateprwtokollou θα το ορίζω με συνάρτηση που θα κρατάει ότι υπάρχει μετά το / (δεν την θυμάμαι αλλά θα την ψάξω αύριο)

σωστά ή είναι πιο περίπλοκο;
ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια.
Παναγιώτης

Υ.γ θεωρείς ότι είναι πιο σωστό να έχω στον πίνακα ξεχωριστά πεδία πρωτόκκολο και ημερομηνία πρωτοκόλλου ή ένα πεδίο (όπως το έφτιαξα)
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 11-11-16, 11:23
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 18-06-2010
Μηνύματα: 3.053
Προεπιλογή

Καλημέρα

Παναγιώτη, αντί ComboBox χρησιμοποίησε TextBox.

Αν ορίσεις τη μορφοποίησή τους σε "Short Date", όταν θα έχουν την εστίαση, θα εμφανίζεται δεξιά ημερολόγιο, για επιλογή ημερομηνίας.

Το καλύτερο, για μένα, είναι ξεχωρίσεις στον πίνακα PRWTOKOLLO τον αριθμό πρωτοκόλλου από την ημερομηνία.
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 15-11-16, 20:31
Όνομα: Παναγιώτης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 12-07-2012
Μηνύματα: 61
Προεπιλογή

Σε ευχαριστώ γιώργο
συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.
κάτι το Σαββατοκύριακο, κατί η δουλειά και δεν ασχολήθηκα.
δούλεψε ο κώδικας.
έσπασα σε δυο πεδίο argenprwtokol και έφτιαξα δύο πεδία
συμπλήρωσα την φόρμα με αναζήτηση με ημερομηνίες
έφτιαξα ένα κώδικα, αλλά κάτι έκανα λάθος και μου βγάζει λάθος.
πιθανόν να λάθος όλη η εντολή

DoCmd.OpenForm "FrmPrwtokolloFullo", acFormDS, , "[DateGenPrwtokol] > " & Me.cbodategenprotapo And "[DateGenPrwtokol] > " & Me.cbodategenprotews

έβαλα κουμπί γιατί με το after update όταν έβαζα ημερομηνία από το ημερολόγιο δεν έκανε τίποτα
ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip FilterWithComboBox1.zip (84,2 KB, 13 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 16-11-16, 09:52
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 18-06-2010
Μηνύματα: 3.053
Προεπιλογή

Καλημέρα

Παναγιώτη δες το συνημμένο.

Ο κώδικας για το φιλτράρισμα (με βάση την ημερομηνία) αντιμετωπίζει τις ακόλουθες περιπτώσεις:

1) Τα πλαίσια κειμένου [txtFrom] και [txtTo] είναι κενά.

Ανοίγει η φόρμα χωρίς να εφαρμοστεί φίλτρο.

2) Το [txtFrom] έχει ημερομηνία και το [txtTo] είναι κενό.

Στη φόρμα εμφανίζονται μόνο οι εγγραφές με ημερομηνία >=[txtFrom]

3) Το [txtFrom] είναι κενό και το [txtTo] έχει ημερομηνία

Στη φόρμα εμφανίζονται μόνο οι εγγραφές με ημερομηνία <=[txtTo]

4) Τα [txtFrom] [txtTo] έχουν ημερομηνία

Στη φόρμα εμφανίζονται μόνο οι εγγραφές με ημερομηνία: [txtFrom]<=ημερομηνία <=[txtTo]
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip FilterWithDates.zip (103,5 KB, 40 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 17-11-16, 15:27
Όνομα: Παναγιώτης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 12-07-2012
Μηνύματα: 61
Προεπιλογή

καλημέρα
ευχαριστώ πολύ γιώργο
δουλέυει μια χαρά
προσπαθώ να καταλάβω πως δουλεύει
αν έχεις χρόνο και την όρεξη να μου πεις μερικά πράγματα
If IsDate(Me.txtFrom) Then
strF = "clng([DateGenPrwtokol])>=" & CLng(Me.txtFrom)
αν κατάλαβα το clng μετατρέπει τις ημερομηνίες σε αριθμούς
το strF τι ορίζει;

End If
If IsDate(Me.txtTo) Then
If strF <> "" Then strF = strF & " And "
strF = strF & "clng([DateGenPrwtokol])<=" & CLng(Me.txtTo)
End If
DoCmd.OpenForm "FrmPrwtokolloFullo", acFormDS, , strF

ευχαριστώ πολύ

παναγιωτης
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 17-11-16, 16:15
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 18-06-2010
Μηνύματα: 3.053
Προεπιλογή

Καλησπέρα

Το strF συμβολίζει μία μεταβλητή τύπου String (κειμένου).

Χρησιμοποιείται για την αποθήκευση της συνθήκης φιλτραρίσματος της φόρμας και αρχικά είναι κενή (strF="").

Η τιμή της διαμορφώνεται προοδευτικά και ανάλογα με τις τιμές των txtFrom και txtTo.

Αφού λάβει την τελική τιμή, χρησιμοποιείται για το φιλτράρισμα της φόρμας στην εντολή:

DoCmd.OpenForm "FrmPrwtokolloFullo", acFormDS, , strF
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 20-11-16, 13:18
Όνομα: Παναγιώτης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 12-07-2012
Μηνύματα: 61
Προεπιλογή

καλησπέρα.
το κατάλαβα πλήρως

ευχαριστώ πολύ
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 15-12-16, 22:27
Όνομα: Παναγιώτης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 12-07-2012
Μηνύματα: 61
Προεπιλογή

Ξανά χαιρετώ.
Στην φόρμα FrmPrwtokollo3 γράφω ένα μέρος του ονόματος του Αιτούντος και πατάω βρες
και ανοίγει την Φόρμα FrmEnimerwsiAitountos και μου φέρνει τις εγγραφές που αντιστοιχούν.
με διπλό κλικ στο αα τις εγγραφής που διαλέγω, θέλω να ενημερώνεται στον πίνακα PRWTOKOLLO και στην εγγραφή που ήμουν στην Φόρμα FrmPrwtokollo3 το πεδίο Aitoumenos με το αα που διάλεξα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip EnimerwsiPediou.zip (76,4 KB, 45 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Φιλτράρισμα δευτερεύουσας φόρμας με το άνοιγμα... Χρήστος Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 30-11-13 00:39
[ Φόρμες ] Φίλτρο σε σύνθετο πλαίσιο από πινάκα σχετιζόμενο με άλλο σύνθετο πλαίσιο Dafnh0106 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 18-01-13 20:12
Σύνθετο πλαίσιο φιλτράρισμα stavross Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 12-12-12 01:06
[ Φόρμες ] Πρόβλημα με σύνθετο πλαίσιο φόρμας gpapad Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 17-07-12 16:31
Μεταφορά περιεχομένου λίστας σε σύνθετο πλαίσιο άλλης φόρμας stavros2244 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 17 30-03-10 17:38


Η ώρα είναι 10:46.