Forum

Αναζήτηση στο ms-office.gr

Πάμε!
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Άνοιγμα μιας άλλης υπάρχουσας βάσης και μεταφορά κάποιων δεδομένων από την υπάρχουσα

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 23-01-12, 09:53
Όνομα: Δημήτρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Red face Άνοιγμα μιας άλλης υπάρχουσας βάσης και μεταφορά κάποιων δεδομένων από την υπάρχουσα

Καλημέρα σε όλους .
Είμαι νέος στο φόρουμ και μου άρεσε πολύ ότι υπάρχει υποστήριξη σε πολλά θέματα . Αν και είμαι αρκετά προχωρημένος στην Access και στην Visual Basic θα με βοηθούσε πολύ εάν ανακάλυπτα το φόρουμ νωρίτερα .
Με απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό μια διαδικασία , συγκεκριμένα θέλω να μεταφέρω κάποια δεδομένα από την υπάρχουσα βάση από κάποιο πίνακα σε μια άλλη η οποία υπάρχει και δεν μπορώ να βρω λύση στο πως μπορώ να ανοίξω την άλλη βάση και να αποκτήσω πρόσβαση σε κάποιον πίνακα της .
Το παράδειγμα παλαιοτέρα : ‘’Αντιγραφή πινάκων από τρέχουσα βάση σε νέα βάση’’ είναι καλό αλλά μόνο δημιουργεί μια νέα βάση . Όταν το μετατρέπω σε άνοιγμα βάσης μου βγάζει όλο error .
Θα ήμουν πολύ ευγνώμων εάν κάποιους μπορεί να με σπρώξει το πώς θα κάνω τη σύνδεση . Η σύνδεση που κάνω στην υπάρχουσα βάση και λειτουργεί άψογα είναι η ακόλουθη :
Public db As ADODB.Connection, rs As ADODB.Recordset
Set db = CurrentProject.Connection
Set rs = New ADODB.Recordset
table = "SELECT * FROM tblPelates”
rs .Open table, db, adOpenForwardOnly, adLockReadOnly
Ξέχασα να συμπληρώσω ότι δεν θέλω να υπάρχουν συνδέσεις προς τους πίνακες της Βάσης Ν2 στην Βάση Ν1 .
Ευχαριστώ εκ’ των προτέρων

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη migimis : 23-01-12 στις 12:40. Αιτία: Συμπλήρωση .
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-01-12, 17:06
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Καλησπέρα Δημήτρη!

Πες μας αν θέλεις να μεταφέρεις ολόκληρους πίνακες ή να προσθέσεις δεδομένα σε πίνακα στην απομακρυσμένη βάση και αν ισχύει το δεύτερο ποια δεδομένα (με ποια κριτήρια) πρέπει να μεταφερθούν;

Περιμένουμε νέα σου

Φιλικά

Τάσος
Παλιά 23-01-12, 17:45
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλησπέρα

Στο παρελθόν είχα δουλέψει με την γραμμή :

Κώδικας:
Docmd.TransferDatabase, aclink,"Microsoft Access","c:\fakelos\basi.mdb", 
actable,"onomapinakaA","onomapinakaB"
Η τρέχουσα βάση μας, εντοπίζει τον πίνακα onomapinakaA μιας άλλης βάσης που ύπάρχει στον φάκελο c:\fakelos με το όνομα basi.mdb και 'βλέπει' τον προαναφερόμενο πίνακα με το όνομα onomapinakaB.
Μπορούμε να δουλέψουμε με τον πίνακα σαν να ήταν μέρος της τρέχουσας ανοιχτής βάσης!

Βέβαια, η λύση που προτείνω, δεν έχει να κάνει με τον φίλο μας, μιας και δεν ενδιαφέρεται για Link και είναι βέβαιο ότι ο Τάσος ή κάποιος άλλος φίλος θα δώσει την πρέπουσα λύση στον Δημήτρη.
Περιμένω να τους διαβάσω...

Με εκτίμηση
Νίκος Δ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-01-12, 07:07

Lightbulb Διευκρινήσεις για την ερώτηση

Καλημέρα σε όλους .
Καταρχήν ευχαριστώ για το άμεσο ενδιαφέρων σας .
Τάσο , για να μη σε κουράζω θα γράψω εν΄συντομία αυτό που θέλω .
Υπάρχει η Βάση Ν1 στο στικάκι και τη μεταφέρω μαζί μου , στην οποία υπάρχουν όλες οι εγγραφές πελατών με τα στοιχεία τους , και υπάρχει η Βάση Ν2 στον σταθερό υπολογιστή στο γραφείο ακριβώς ίδια με την πρώτη , στην οποία εγώ θέλω να μεταφέρω κάπου-καπου μόνο επιλεκτικά μερικούς πελάτες και τις εγγραφές τους . Οι δομές τους και οι ονομασίες πινάκων είναι ίδιες .
Ανοίγοντας τα στοιχεία κάποιου πελάτη στην Ν1 , πατώντας το κουμπί αυτά να περνάνε στην Ν2 εκτός εάν αυτά υπάρχουν ήδη. Εάν ήταν συνδεδεμένοι οι πίνακες αυτό θα ήταν εύκολο , αλλά αυτό δεν θα το ήθελα διότι οι πίνακες είναι πολλοί .

Με εκτίμηση
Δημήτρης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-01-12, 09:45

Lightbulb Δοκιμές

Χαιρετώ ξανά .

Τώρα δοκίμασα την λύση που πρότεινε ο φίλος Νίκος .
Όλα δούλεψαν άψογα , δηλαδή δημιουργώ προσωρινά σύνδεση με κάθε ένα πίνακα , κάνω τη μεταφορά μου και μετά με την εντολή :
DoCmd.DeleteObject acTable, "onomapinakaBl"
σβήνω τις συνδέσεις .

Όλα αυτά υπάρχουν βέβαια στο HELP αλλά είναι πολλές φορές δύσκολο να βρει κάποιος τη λύση διότι πρέπει να ψάξει τόνους διδομένων για να τη ξετρυπώσει . Για αυτό η βοήθεια από τους φίλους προγραμματιστές είναι πολύτιμη .

Ευχαριστώ πολύ τον φίλο Νίκο .
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ενημέρωση Φόρμας με το κλείσιμο μιας άλλης Χρήστος Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 12 19-06-11 18:49
Άνοιγμα μιας φόρμας από μια άλλη φόρμα και ταυτόχρονη εισαγωγή κάποιων πεδίων soc07 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 19 19-03-11 09:05
Άνοιγμα βάσης δεδομένων ntelios Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 30-03-10 18:34
Μεταφορά περιεχομένου λίστας σε σύνθετο πλαίσιο άλλης φόρμας stavros2244 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 17 30-03-10 16:38
Άνοιγμα βάσης απο τον Πίνακα ελέγχου Melisson Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 01-03-09 13:27

Η ώρα είναι 17:02.